fredag 21 februari 2014

Redskap

Igår var jag lätt irriterad (läs jävligt förbannad). Då kom sambon hem med dessa saker. Undrar om han försöker muta mig?

Omgjord

Nu har jag gjort om det jag gjorde fel igår. Synd jag inte har tillräckligt av det enfärgade tyget för det var väldigt snyggt. Men det kommer bli jättefint när allt är klart och detaljer är på plats.

torsdag 20 februari 2014

Ooopps, I did it again!

Ibland blir jag bara så trött på mig själv. Ikväll har jag suttit och sprättat upp allt jobbet jag lagt ner på väskan. Det enfärgade som jag sytt fast som sidor och botten skulle inte alls vara till det. Fast det blev jäkligt snyggt.

Det tråkiga är att jag bara hade en liten bit av det tyget och det skulle räcka till olika sorters remmar. Så det jag sydde fast var axelremmen. Det värsta var att jag klippte bort en massa överblivet tyg utan att tänka mig för. Nu ska jag sy fast det riktiga stycket och så får jag skarva axelremmen. Hade jag haft mer tyg av det enfärgade så har jag ju bara kunnat klippa till en ny rem. Men så enkelt ska det inte få vara. Det är en himla tur att det är till mig själv jag syr.....:-)

Gör om, gör rätt!

Ny väskmodell under tillverkning

Jag har börjat sy en ny väska åt mig själv. Det kommer att bli en postväska/messengerbag. Det blir en helt ny modell bland mina mönster. Det här blir en testmodell och jag skriver ner mönstret och gör bilder eftersom jag syr.

Tanken är att göra att mönster för försäljning. Väskmässigt kommer jag att sy en likadan väska av det här läckra kattyget.

Jag jobbar på lite sakta eftersom jag har annat pyssel för mig samtidigt. Så vi får se när den blir färdig.

söndag 16 februari 2014

Retrokuddar

 För några år sedan fyndade dottern dessa tyger på en loppis. Då spände hon upp dem och gjorde tavlor av dem. Nu ville hon göra om och då fick jag förmånen att sy kuddfodral av dem.
  1. De är så otroligt vackra och det gör nästan ont i en, när man ska klippa. Det röda och bruna heter Julivår och är designat av Saini Salonen för Borås Textil. Det gulorange är enbart märkt Design Studio Almedahls