lördag 16 juli 2011

Sytt, sytt och bakat

Nu har jag sytt i dagarna två. Jag gjorde en liten väska igår som var så himla kul att göra att jag ville göra fler. Så idag har jag sytt två till i samma modell. Kommer de att bli populära så vet jag nu att det tar 2½ timme, effektiv tid, att göra en. Från tillklippning till sista finishen. Nackdelen med denna typ av maratonsömnad är att det känns i hela kroppen. Jag har rent ut sagt djävulskt ont just nu. Men inte mer än att jag tror det går att vila bort med en natts sömn.

För att krångla till det hela så började jag även att baka. Jag ska ha bröd med mig upp till Sundsvall så jag tänkte att det är lika bra att lägga upp ett litet lager nu. Men det jag bakade idag är nästan redan slut. Grannen kom över idag med mer syriansk mat. Hennes mamma är här på besök och lagar tydligen mycket mat. Så de fick ett valnötsbröd tillbaka. Det kan man väl kalla kulturutbyte.

Nu får det bli mer brödbak imorgon. Dessutom ska jag ju fota det jag sytt och lägga upp i alla sociala medier som jag håller på med. Sonen har äntligen bestämt sig för att ansluta sig till Facebook, så det ska jag hjälpa honom med imorgon. Det är ingen risk att man blir sysslolös när man heter Cicki

torsdag 14 juli 2011

Lapptäckesväska


 Nu har jag sytt klart den här lapptäckesväskan. Den var vansinnigt rolig att sy så det kommer fler i andra färgkombinationer. Men jag är utan vadd så det får bli sedan. Jag har dessutom sjuttioelva idéer om andra modeller i huvudet som jag också vill göra.
Den är lite mindre invändigt än vad mina andra väskor brukar vara. Så för att kompensera detta har jag gjort två blixtlåsfickor. De ger ju även två öppna fickor, så sammanlagt är det fyra stycken. Självklart så finns den obligatoriska remmen med karbinhaken.

Du hittar mer uppgifter och klickbara bilder på hemsidan. Och som sagt var så hittar du även Cicki Design numera även på Facebook.

Facebook

För den ouppmärksamma kan jag nu meddela att jag har en direktlänk till Cicki Designs facebooksida. *pekar nedåt i högra spalten*

När jag blir lite piggare så ska jag försöka lista ut hur jag får in en sådan på hemsidan också. Huvudet funkar inte riktigt just nu. Det har varit en sådan där tokig natt igen. När jag till slut låg och gjorde väskmönster i huvudet så insåg jag att det var lika bra att kliva upp.

Nu ska jag försöka göra klart det sista på lapptäckesväskan. Eventuellt kommer det bilder redan idag. Annars får det bli ett fredagsprojekt.

Ny dammsugare

 För fem-sex år sedan köpte vi ny dammsugare. Vår gamla Volta brann när jag städade för intensivt en gång. Då köpte vi denna Nilfisk. Ett gammalt välkänt dammsugarmärke.Det kändes som ett fynd då. Den hade allergifilter, teleskoprör och extra lång slang. Den kändes lyxig. Ända tills den för något år sedan började falla i bitar. Slangen gick av, locket till extratillbehören gick sönder. Droppen var när ett av hjulen gick i småbitar. Då kändes maskinen inte så lyxig längre. Vi kontaktade Nilfisk men eftersom vi inte hittade köpekvittot så sket det sig, så att säga.
Nu har vi övergivit Nilfisk för en Miele. Vi åkte idag för att passa på att fynda när OnOff hade utförsäljning. Det var fler än vi som tänkt samma tanke. Det fanns inte en endaste dammsugare kvar. Det var ju tur för Elgiganten och oss. För vi slank in där istället och fyndade denna skönhet. Hoppas den håller längre än fem år i alla fall. Och kvittot ska vi vara rädda om, den här gången.

Jag tror att en röd dammsugare har samma effekt som röda skor. Det blir mycket roligare att städa.

Vi slank in på Rusta också. Där fyndade jag stora gardinsöljetter för en tjuga. På tygaffären skulle de ha många tjugor för liknande öljetter. Jag ska ha de till en väskmodell som jag snart ska sy.

onsdag 13 juli 2011

Goda grannar och fylleri

För en liten stund sedan ringde grannen på och gav mig en gryta med syriansk mat. Hon är syrianska som flytt från Libanon.

Sist när vi tvättade tillsammans så pratade vi olika matkulturer. Då sa hon att hon att jag skulle få smaka vid tillfälle på riktig syriansk mat. Det är Dolma och något som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det är zuccini fylld med ris och kött.

Det är härligt med sådana goda grannar. Och kulturutbyte.

Eftersom det är "fylleri" här idag så skulle sambon lagat middagen. (Jag fyller 62 år. Usch!) Nu slipper han, men han har lovat att laga middag imorgon istället. Så lätt ska han ju inte slippa undan.

tisdag 12 juli 2011

Smått galen

Ibland funderar jag själv hur det står till uppe i "pallet" mitt? Igårkväll registrerade jag en sidan för Cicki Design på Facebook. Jag tänkte bara registrera den och göra resten idag. Så jag gick och la mig, men kunde inte somna. Trots att jag först hade min obligatoriska läsestund.

Det var bara Facebook, Cicki Design och marknadsföring som dansade balett i huvudet på mig. Till slut var jag tvungen att kliva upp och sätta igång. Jag höll på tills klockan var nästan sex i morse. Är man galen eller är man galen?

Det tar sin lilla tid med alla bilder, men det går framåt i alla fall.Vill du "Gilla" min sida så blir jag glad. Kommer jag upp i 25 st som gillar min sida så får jag en "Gilla-knapp" som jag kan lägga upp här på bloggen och på min hemsida. Cicki Designs Facebooksida hittar du här.

Tänkvärt

Det här viktiga meddelandet måste ni bara läsa. Det är bland det viktigaste och bästa jag läst på länge.

Du som stressar när du kör, pratar i mobilen samtidigt som du kör, eller ännu värre, sms:ar samtidigt som du kör: Du ska läsa det extra noga.

söndag 10 juli 2011

Runt nästa hörn...

...väntar ett nytt projekt. Denna gång i gammal hederlig lapptäckesteknik. Det var ett tag sedan jag sydde sånt.

När jag vid sådana här tillfällen letar tyger så inser jag vilken tygskatt jag sitter på. När ska jag hinna sy upp allt detta och förverkliga alla idéer som poppar upp ur huvudet?

Den dagen jag är borta så kastas förmodligen allt, eftersom dottern inte är intresserad och någon sonhustru har jag ju inte ännu i alla fall. Jag får väl hoppas att de i alla fall skänker det till någon loppis så någon annan kan få glädje av alla dessa underbara tygstycken.