lördag 9 februari 2008

Unika burkar

Det bruna tyget i de här burkarna hittade jag som en pytteliten stuv. Men jag kunde inte motstå det eftersom jag tyckte det var så läckert. Det räckte precis till två burkar så de är verkligen unika. Det finns bara det här setet. I alla fall hos mig. Det bruna tyget är ett designat, kraftigt bomullstyg. Det svarta är ett tunnare bomullstyg, typ lakansväv. Som vanligt är burkarna både vändbara och tvättbara. Dessa säljer jag endast som ett set eftersom det bara finns de två. Vill därför inte dela på setet.

fredag 8 februari 2008

Dove Pro Age, ris och ros

I förrgår fick jag ett mail där jag blev tillfrågad om jag ville testa Dove Pro Age cremer. Det enda jag behövde göra var att blogga lite om dem. Jag fick detta erbjudande på grund av en kommentar jag gjort på Absolut Guldkants blogg. Det är klart jag tackade ja. Det mailet fick jag vid femtiden på onsdagkväll. Redan igår hade jag tuberna i min brevlåda. Det var snabbt jobbat, tycker jag.

Jag ska testa dagcremen och ett serum som ska bygga upp nya celler och sedan ska man bli jättevacker fast man är gammal. Idag har jag testat dem för första gången. Det kändes bra, men jag skulle vilja fått veta i vilken ordning jag skulle använda dem. Serumet ska användas endera till dag-eller nattcremen. Jag la först på dagcreme och den gick in i huden direkt. Inget kladd eller nåt sånt. Jättebra. Sedan la jag på serumet och då blev det lite annorlunda. Inte kladdigt utan det känns mer fuktigt. Men det känns skönt och när man känner över huden så känns det bra. Imorgon ska jag testa och göra tvärtom få se hur det känns. Som ni märker så går jag in för det här. Det är så jag fungerar. Har jag bestämt mig för nåt så gör jag det ordentligt.

Det får inte bli enbart ros så jag har lite ris också. Det negativa är förpackningen. Eller rättare sagt så där det både ris och ros när det gäller förpackningen. Ytterförpackningen var lätt att öppna. Det var bara att pilla bort eller skära upp en liten tejpbit och så kunde man skjuta ut en plastförpackning ur det hårda kartongfodralet.
Men då kom vi till det negativa. Det var ytterligare en plastförpackning invändigt. Den var också lätt att öpppna. Men nu vaknade mitt miljömedvetna jag. Varför har man använt så evinnerligt mycket plast till denna förpacking. Plast som är en stor miljöbov idag. Hade det inte räckt med att ha tuberna i en pappkartong? Dessutom är tuberna gjorda i aluminium. Det är inte heller bra. Inte för att jag vet vad man ska ha som ersättning men jag gissar att plast är en något mindre miljöbov än vad aluminium är.
Jag återkommer vidare om dessa preparat. Jag ska på väninneträff den 1 mars. Jag kanske är så vacker då att de inte känner igen mig.


torsdag 7 februari 2008

Min kvinnliga manliga sambo

Jag har börjat fundera över om min sambo har en massa kvinnliga hormoner i sig. Idag när vi kom från affären så ställde han matkassarna i köket och försvann in på muggen. Där hör jag hur han svär och börjar rota med kattlådan. Det håller på en bra stund och han ropar lite kommentarer till mig med jämna mellanrum, att någon katt pinkat utanför lådan och krafsat ut en massa kattsand på golvet. Till slut undrar han om jag kan komma och assistera genom att hålla upp lådan så han kan torka inunder den. Jag gör så och sedan fortsätter jag att plocka ur matkassarna.

När han är klar i badrummet så kommer han ut i köket och säger: "Det började med att jag skulle tvätta händerna." Då slog det mig plötsligt. Är det så att han är till hälften kvinna för detta är ju ett typiskt kvinnligt beteende, att gå på toaletten för att tvätta händerna och innan det är klart har hon städat hela toan. Och inte nog med detta, han gillar att shoppa och kommer med glada tillrop och goda råd när jag shoppar. Han springer villigt mellan klädstänger och provrum och tar egna initiativ till vad han tror ska passa mig. För att inte tala om när jag ska köpa tyger. Det bara älskar han att göra.

Så ni förstår väl min undran?

Lång dag idag

Nu är kroppen i riktigt chocktillstånd. Jag har hunnit med saker som borde varit gjorda för flera månader sedan. Det har jag gjort idag. Enbart för att jag klev upp i ottan och var och fotade tuttarna. Det gick bra i alla fall och tidsmässigt var det chockerande smidigt. Från det jag gick hemifrån och tills jag var hemma igen gick det åt två timmar och då är det en och en halvtimmes restid inräknat i det.

Men nu börjar kroppen att mattas av så jag får väl fylla på med kaffe med jämna mellanrum. Framåt eftermiddagen är det vattengympa och en tur till Willys som gäller. Sedan däckar jag väl i sköna fåtöljen. Eller så piggnar jag till igen. Man vet aldrig vad som kan hända.

onsdag 6 februari 2008

Att chocka kroppen

För den som känner till min dygnsrytm kommer detta inlägg att bli en stor chock. Jag tänker gå och lägga mig NU. Ja, just nu kl 00.04 för att kliva upp kl 06.00 imorgonbitti. Ja, du läste rätt! Min kropp kommer att vara i ett chocktillstånd imorgon.

Varför nu detta. Jag ska på mammografi och fick en sån tidig tid och så lite restid på det är orsaken till denna kroppschock. Jag ville inte boka om eftersom det var massor med år sedan jag var sist. Jag trodde de glömt bort mig. Men det hade de inte, som tur var. Så imorgon blir det tuttpress och kroppschock av stora mått.

Murphys lag

Dottern ringde idag och var förtvivlad. Hon fick inte igång sin dator. Den ville inte starta, så hon ville prata med datagurun som jag bor ihop med. Han kunde inte ta samtalet då så hon och jag hjälptes åt med att hitta telefonnumret till Dells support. När jag ringde och kollade med henne senare så visade det sig att det var hårddisken som lagt av. Ingen katastrof rent ekonomiskt och det som var viktigt har hon sparat ner på annat håll.

I förra veckan gick hennes mobil sönder. Som tur är så är hennes pappa inte helt barskrapad så han köpte en ny åt henne. Hårddisken kan hennes pojkvän hjälpa henne med. Det är inte lätt när man är en fattig student. Nu är hon ängslig att bilen ska bli nästa grej.

Vid sådana här tillfällen känns det tungt att inte kunna hjälpa henne ekonomiskt. Men med en låg pension så är det som det är. Man får bistå med den hjälp man kan på annat sätt. Men det känns ändå i hjärteroten. Kanske för att jag var van i så många år att det var inga problem med pengar. Man handlade det man behövde. Men jag valde kärleken framför trygg ekonomi. Jag har aldrig ångrat mig, men varför kan man inte få bägge delarna samtidigt.

Väderfunderingar

Jag har funderat över den där killen i Fagersta som kopplade ihop sommartiden med den globala uppvärmningen. Tanken är inte dum egentligen. Tänk om man kunde styra dygnets soltimmar enbart genom att ställa om tiden på klockan, oberoende vart i världen man än befinner sig. Då skulle man ju ständigt skruva och skruva för att alltid se till att man har det bästa vädret själv. Det är kanske det som händer just nu. En massa människor ställer om sina klockor hela tiden och vädret blir jätteförvirrat. Så nu gråter vädret över att det inte kan tillfredsställa alla människors önskan om mer sol. I alla fall gråter det och ser ledset ut utanför mitt fönster.

tisdag 5 februari 2008

Svarta löv

Nu har jag sytt klart fyra svarta löv. De är sydda i bomullstyg. Bladnerverna är sydda med silvertråd. Som mellanlägg har jag använt ett stelt vlieselinliknande materia vilket gör att de behåller formen fint.

Jag lägger de nu i bildspelet som finns längst ner i min blogg där alla saker som är till salu finns. Tyvärr kommer de inte att synas där förrän imorgon eftersom Picasa kräver viss uppläggningstid.

Ur led är tiden

Med stor glädje läser jag i dagens tidning att vår egen kropps dygnsrytm är genetiskt betingad. Det har jag i och för sig varit övertygad om länge. Min kropp blev inte sömning när man egentligen skulle lägga sig utan då var den som mest aktiv. Med följd att jag ständigt sov för lite eftersom jag var tvungen att som en ordentlig och välanpassad individ kliva upp varje morgon och gå till jobbet. I gengäld fick jag mycket gjort på kvällarna för det var min stund på jorden.

Min lycka var gjord den dagen jag hade möjlighet att bli min egen arbetsgivare. Jag kunde lägga mina arbetspass när det passade mig själv. Nja, inte helt sant, men eftersom jag i min föreläsarkarriär vände mig till skolor och förskolor och de ofta hade sina utvecklingstimmar på kvällstid, så passade det mig utmärkt. Då fick jag både sömn och jobb att gå ihop.

Numera är jag så kallad friherrinna och styr min dygnsrytm alldeles själv. Lyckan är ju då att ha en sambo med samma konstiga dygnsrytm så vi lever ett alldeles eget nattliv. Och vi är lyckliga i det. Många är det däremot som försökt att frälsa oss och talat om för oss hur vi ska göra för att styra vår dyngsrytm till en mer normal nivå. Nu har jag läst att det är inget fel på vår karaktär och inte heller fel på viljan och vi kan inte ta oss i kragen för att svänga på dygnet. Man har kommit fram till att det hela bottnar troligtvis i olikheter i hudcellerna. Hudcellerna hos extremt morgonpigga människor har ett betydligt kortare dygn än cellerna från mycket morgontrötta människor. Varje cell har tydligen en liten inbyggd klocka som går i takt med andra cellers klockor. Cellernas tidsuppfattning synkroniseras av hypothalamus som har hand om många livsviktiga funktioner. Den fungerar tydligen som någon form av centralklocka.

Så nu kan jag med gott samvete fortsätta att leva som jag gör. Det är inget konstigt med mig och min kropps dygnsrytm. Det är faktiskt genetiskt betingat.

måndag 4 februari 2008

Insändare om global uppvärmning

Jag måste bara delge er denna intelligenta insändare. Nu vet vi i alla fall att Einstein bor i Fagersta. Eftersom jag inte fick till bilden med en läsbar text har jag skrivit av texten längst ner.


Slopa skadlig sommartid.

Om människors klockor och global uppvärmning.

Sommartid bidrar till den globala uppvärmningen! Under sommarhalvåret vrider vi, de flesta länder på norra hemisfären, fram klockorna en timme. Det innebär att vi får en timme mer solsken varje dag vilket är förödande för isen i Arktis som därför smälter i snabbare takt. Även på södra halvklotet har man sommartid (när vi har vintertid), vilket innebär att isen i Antarktis får mer sol och därför smälter snabbare. Och när polarisarna smälter stiger vattenytan i haven med översvämningar i låglänta länder som följd. Även delar av Skåne kan bli översvämmade. Så, för att minska den globala uppvärmningen och därmed följande naturkatastrofer, måste vi avskaffa sommartiden och ha normaltid året om.
Mogen ungdom

Måste man uppträda moget när man är 58 år? Måste man det så får nog jag lämna in. När jag kom hem från tygaffären idag så satte jag igång med mina alster. Jag skulle nåla ett löv. Samtidigt slår jag igång cd-spelaren. Jag har mycket bred musiksmak men Shania Twain är en som tillhör mina favoriter. Jag älskar hennes countryrocklåtar. De blir jag verkligen glad av och energin sprutar. Så jag gör allt detta och helt plötsligt upptäcker jag att jag hänger med armbågarna på strykbrädan, samtidigt som jag försöker nåla lövet, benen sprattlar i danstakt och jag skrålar för fulla muggar. Som sagt var, hur moget är det? Men det bryr jag mig inte om. Jag må se ut som en rultig liten tant, men inom mig så är jag bara en ung tjej. I alla fall för det mesta.

Tyger

Idag har jag varit ner på stan och shoppat tyger igen. Jag är nog galen när det gäller sånt. Undrar hur mycket tyger jag har egentligen? Men jag har omsättning på det mesta och det är ju bra. Idag blev det flera läckra bitar i linneväv. Rött, brunt och limegrönd. Även en del andra stuvar slank med ner i påsen. Det som är fördelen med att köpa stuvar är att man gör inte så många lika saker. Många saker blir rent av unika, ensamma av sitt slag. Det tycker jag om. Jag vill aldrig bli någon massproducent av nåt. Utan man ska veta när man handlar av mig att kanske ingen, eller i alla fall enbart några få, har exakt samma sak som jag.