lördag 14 juni 2008

Försvunnen från bloggträsket

Om någon händelsevis undrar vad jag är så städar och bakar jag, för fulla muggar. Poppar upp om någon dag eller så.

torsdag 12 juni 2008

Påfylld av livskraft och idéer

Idag har jag varit med mitt väninnegäng och fikat på ett ställe som är helt nytt för mig. Det är ett café som drivs av Föreningen livskraft. Det ligger helt underbart till vid en sjö i vår lilla stad. De har en alldeles egen liten badstrand där man kan bada om det är fint väder. Det är en gammal gård som Baptistkyrkan tagit över och rustat upp.

De hade otroligt gott hembakat fikabröd, så det var svårt att bestämma sig vad man skulle ta. Det fick bli en kladdkaka med grädde. Perfekt för den redan runda figuren. Man ska ju vara rädd om det man har.........hhhhmmmm....

Föreningen Livskraft är ett arbetskooperativ som stödjer människor i fängelse, frigivna och deras familjer. Det är inte bara ett café utan de säljer även sylt, marmelad, honung mm. De har även fina hantverk som tillverkas av lokala hantverkare och inne på fängelser och av frigivna. Gissa om jag hittade idéer till min egen "produktion". Jag ska stå på en marknad i slutet på augusti så jag vill ha idéer på "braattha-grejer". Det hittade jag idag. Nu fattas bara tiden till att hinna göra allt.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av En trebarnsmammas vardag Utmaningen lyder som så…
“slå upp sidan 123 i närmsta bok, leta reda på mening fem och publicera därefter dom tre efterföljande meningarna.”

Nu var det lite konstigt i den bok jag slog upp så det får bli som det blir. Så här stod det:

3. Hur är ditt barns grovmotorik (t ex vid gång, språngmarsch, klättring, hopp på ett ben osv)?
4. Hur är ditt barns finmotorik (t ex vid teckning, klippning, knappknäppning, ätning osv)?
5. Förflyttade sig barnet genom "stjärthasning" före gångdebuten?

Boken jag skrivit av ur är "Ett barn i varje klass, om DAMP, MBD, ADHD" av Christopher Gillberg. För den som känner mig är det inte konstigt att jag har just den boken nära mig. Nu är det ju så att jag har datorn inne på kontoret och på kontoret har vi facklitteratur.

Nu skickar jag utmaningen vidare till Hilda, Spader Madame och Eller nå´t

onsdag 11 juni 2008

Totte suger


Vi har nog jordens knäppaste katt. Fast han är ju för go, vår gamle man. Så här gör man på honom istället för att borsta han. Och jag lovar alla som tror det är djurplågeri att han är helt cool. När detta var över så la han sig bara tillrätta i fåtöljen igen och sov en stund till.

I förra lägenheten hade vi badkar. Då gillade han att bada och bli blåst med hårblåsen. Gud, vad jag kommer att sakna honom den dagen han är borta. Även om jag ibland blir irriterad på honom när han ska dela huvudkudde med mig och brer ut sig totalt hänsynslöst.

OBS! Det är inte mitt håriga bröst som syns.....:-)måndag 9 juni 2008

Fönstertvätt


Idag har det varit fönstertvätt som gällt. När jag tog ner gardinerna häromdagen så bestämde jag att för första gången i mitt femtioåtta åriga liv så ska jag inte sätta upp några gardiner. Blomsterprakten får tala för sig själv under sommaren. Jag har hängt dit några kedjor som dekoration bland spenaten.Vid balkongdörren satte jag upp en panelgardin. Egentligen hade jag nog helst velat sätta upp en fransgardin men det är inget ekonomiskt läge för några inköp just nu. Det blev ett konstigt ljus här men det syns väl lite ändå. Jag håller också på att sy nya kuddfodral som jag ska fota när de är klara.

Sambon har också gjort en insats. Han har börjat röja ur en massa gamla dataprylar som vi ska åka med till tippen när han är klar. Jag känner mig nästan chockad över detta initiativ.

söndag 8 juni 2008

Odlingssöndag

Idag har vi varit på lotten halva dagen. Vi åkte dit vid tretiden för att undvika den värsta värmen. Det var ju bara potatisen som tidigare kommit i jorden. Idag satte vi charlottenlök och silverlök. Vi sådde rödbetor, morötter, palsernackor, salladslök, squasch, ärtor och snackpaprika. På kul petade vi även ner några melonkärnor. Få se om det blir nåt. När vi varit där en stund kom det en man och undrade om någon av oss var Mike. Mike är han som egentligen har lotten. Vi har ju fått en del av den för att hjälpa Mike med vattning och ogräsbekämpning.

Vi var ju tvungna att säga att ingen av oss hette Mike. Då undrade han vilka vi var så vi förklarade förhållandena. Då visade det sig att Mike bett denna man att rensa ur i jordgubbplantorna och ta sticklingar som Mike skulle kunna ta med sig ner till sin sommarstuga i Skåne. Vi som tänkt att få skörda av detta underbara jordgubbsbestånd. Men mannen visade sig vara jättetrevlig och han berättade en massa för oss om den där marken. Det var han ursprungligen som odlat upp den och bland annat satt jordgubbsplantorna. Han hade även satt lök, rabarber, jordärtskockor och citronmelliss.

Mike hade varit där i veckan och slyat med röjsågen. Han hade slyat ner all rabarber och en stor del av citronmellissbeståndet. Det är så med Mike. Allt ska gå så fort och skulle helst ha skett i förrgår. Tur vi hade hunnit tagit rätt på en del av rabarbern redan.

Den trevliga mannen berättade också att där vi har valt vårt land var det betydligt bättre jord än där Mike valt. Så vi blev ju jättenöjda. Det blev en trevlig bekantskap och han skulle titta över vid andra tillfällen när vi var där. Nu har allt kommit i jorden så nu får det gärna komma lite regn. Det är bra för päran, som vi sa hemma i Norrland....:-)

Drömmar

I ett inlägg för några dagar sedan, så berättade Mamselamsen om hur hon och maken suttit och drömt sig iväg. Han drömde om massor av flotta bilar och hon drömde om att någon skulle ge henne en äkta Chanelväska.

Det bästa med vakendrömmar är ju att man kan kontrollera dem, vilket man inte kan med sömndrömmar. Dessutom kan man ju drömma sig iväg precis hur man vill och önska sig vad som helst. Det är det bästa med dagdrömmar att det finns inga gränser.

Mina drömmar sträcker sig långt utanför både bilar och väskor. Visserligen kunde jag ju kanske tänka mig en och annan BMW-cab eller liknande. Och dessutom något praktiskt att ta till när man ska vara fler än två i bilen. Väskor syr jag själv så det behöver jag inte drömma om.

Vad drömmer jag då om. Jo, att bli så där snuskigt rik, så man kan göra vad man vill. Tänk om Cicki design kunde komma så på modet, att alla slåss om väskor, burkar, kuddfodral och kassar från Cicki design. Då kunde jag sitta där och bara designa och ha en hel stab sömmerskor som sydde upp mina kreationer. Jag skulle naturligtvis inte sluta sy själv, men mina sömmerskor skulle ta hand om det löpande, medan jag själv skapade det ena underverket efter det andra vid min maskin. Naturligtvis skulle jag ha flera olika fina symaskiner, den ena häftigare än den andra.

När jag nu tjänade alla dessa pengar så skulle jag naturligtvis använda dem på ett väldigt klokt sätt. Man är väl inte utbildad ekonom för intet. Alla våra barn skulle få en skopa pengar så de kunde leva bekymmersfritt. Själv skulle jag köpa ett hus åt mig och sambon på Sicilien. Där skulle vi bo på höst och vinter, när det är kallt och mörkt hemma i Sverige. I huset skulle det finnas många rum så vi kunde få utlopp för alla våra intressen. Det skulle finnas en toppmodern syatelje, en atelje där sambon kunde måla, en musikstudio till sambon, ett jättebibliotek för alla våra böcker, ett musikrum med en häftig musikanläggning.Vi skulle ha ett jättekök med alla moderniteter där vi kunde laga mat när vi kände för det. En fantastisk vinkällare är ju också bara ett måste när man bor i Italien. Vi skulle ha massor av gästrum så alla våra barn och vänner kunde få komma när de ville och bo så länge de ville. Naturligtvis skulle vi ha tjänstefolk som städade, lagade mat och skötte om allt detta. Det skulle även finnas en ljuvlig trädgård där man kunde gå ut tidiga mornar och dricka sitt morgonte. På kvällen skulle man sitta där och zippa på ett glas sicilianskt vin eller ett glas Limoncello med sicilianska mandelkakor till.

Vi skulle ha ett något mindre hus hemma i Sverige, där vi skulle vistas under den härliga svenska sommartiden. Det skulle inte behövas lika många gästrum, eftersom alla nära och kära fanns på kortare avstånd. Det skulle inte heller vara nödvändigt med syatelje, målaratelje och musikstudio, för sådana aktiviteter hörde vintern till. Det skulle inte heller behövas något tjänstefolk för på sommaren skulle vi klara den biten själv. En inhyrd städfirma skulle kunna komma en gång i veckan och riva av det värsta. Naturligtvis skulle vi ha en stor härlig båt att kunna åka ut i och njuta av de underbara sommardagarna. En båt på Sicilien är ju också bara ett måste.

Här någonstans så tar drömmarna slut, för har man så där snuskigt mycket pengar som jag önskar, då behöver man inte drömma. Då skaffar man sig det man vill ha. Och jag skulle inte få tråkigt en endaste dag, eftersom det finns så mycket kul att göra här i livet. Naturligtvis skulle både jag och sambon vara friska för att kunna njuta av allt detta. Fast den drömmen kan vi inte ens förverkliga med snuskigt mycket pengar.