lördag 31 mars 2012

Bro över mörka vatten

Eftersom jag är ett barn av min tid, det vill säga att jag var tonåring under 60-talet, så har musiken varit en stor del av mitt liv. Idolerna har varit många och som ni, som följt mig länge, vet så har ryth´m bluesen och bluesen legat högt på min favoritlista.

Några artister jag inte tagit upp tidigare är Simon and Garfunkel. Jag älskade verkligen deras musik och gör än idag. Så när jag såg att det skulle vara ett program om dem ikväll på tvåan så var det ju inget jag kunde missa. Det var rätt kul när jag insåg att jag fortfarande kan nästan alla deras texter utantill. Så är det när man som ung drömde om en sångkarriär.

Jag får fortfarande gåshud när jag hör Bridge over troubled water. Jag minns att det var det första album som låg på första plats på säljlistan i över ett år. Jag har för mig att det var femtiosex månader som den låg etta. Det rekordet kanske fortfarande gäller.

Färgsprakande kasse

En färgsprakande kasse i ett fantastiskt tyg.

Du hittar mer uppgifter på Cicki Design.

fredag 30 mars 2012

Dagens middag

Det var billig blomkål på Willys. Så dagens middag har bestått av blomkålssoppa och focaccia med tre sorters frön. Jag rekommenderar verkligen brödet. Det var lättbakat och underbart gott. Jag har fått receptet från dottern. Vi åt det utan både smör och pålägg eftersom det var så mycket smak i det ändå.

Dagens lyx är varsitt glas rött vin.

Lite off

Om jag värkar lite "off" just nu så är det för att jag är just det, lite "off". Vi går i väntans tider. Javisst, det ett nytt barnbarn på gång, men det är inte det som gör att vi går i väntans tider. Det är beslut från Försäkringskassan vi väntar på. Det finns flera indikationer på att vi kanske ska få högre månadspeng runt den 1 maj. Det känns väldigt långt till 1 maj just nu.

Tankarna vandrar och far. Rädslan för att indikationerna inte är sanna finns där. Rädslan för att ta ut glädjen i förskott finns där. Ändå vandrar tankarna för hur det kan bli sedan. Om det nu finns ett sedan. Den som lever får se. Under tiden är jag lite "off" och allmänt förvirrad.

torsdag 29 mars 2012

Kär lek

Ibland kommer det bara över mig att jag känner en sådan enorm trygghet tillsammans med sambon. Det finns ett lugn och en förtrolighet mellan oss som jag aldrig upplevde med mina barns far. Ändå levde jag med honom i tjugofem år!

Visst har sambons och mitt liv varit turbulent på många vis. När vi träffades hade jag tjocka murar resta runt mig. Det var mitt försvarsverk. Jag vågade inte släppa in någon. Sakta men säkert lyckades sambon riva dessa murar, trots att jag försökte fly vid flera tillfällen. Jag vågade så småningom lita på honom.

Efter tolv år med sambon vågar jag visa honom alla mina svagheter och tillkortakommanden. Idag känner jag som sagt var bara trygghet, ett inre lugn och en stor förtrolighet. Det är väl det som kallas äkta kärlek!

tisdag 27 mars 2012

Tribute to Anybody

Any, den här är till dig, och alla andra med tappade sugar......:-)

måndag 26 mars 2012

Dagens återvinning

Eftersom vi försöker leva så billigt och miljömässigt som möjligt, så är det ytterst sällan det kastas någon mat här hemma. Eftersom vi hade ett paket bacon med kort datum och vispad grädde kvar från gårdagens våffelfest, så blev det idag spenatsoppa med knaperstekt bacon och kokt ägg. Vispgrädden användes naturligtvis i soppan. Mumsigt, mättande och billigt på samma gång. Hembakat valnötsbröd med ost till gjorde ju inte saken sämre.

söndag 25 mars 2012

I blommornas tecken

 Den här helgen har hitills varit helt syfri. Det är sällan det är så i det här hemmet. Istället har jag ägnat mig åt blommorna. Jag har mycket blommor så att plantera om och förnya är ett ganska omfattande arbete. Numera får jag även ta det i omgångar.

I fredags blev blommorna i köksfönstret omplanterade plus att jag satte lite nya skott. Jag har enbart Saintpaulor i köksfönstret. Det är min favoritblomma. Hade jag plats skulle jag ha massor med olika färger och varianter. Nu är det några ordentligt utvalda istället. Jag vet inte vad som hänt i vinter, men de var i mycket sämre skick än vad de brukar vara. Så jag måste kanske satsa på att köpa några nya. Vi får se hur de tar sig efter lite omtänksamhet.

Lördagen var en riktig latdag där jag strosade runt länge i morgonrocken. Vi gick en långpromenad och eftermiddagen tillbringade jag på rygg med en god bok. Det är sällan jag har sådana latdagar. Igår behövde jag det.

Idag har de stora blommorna fått sin omvårdnad. I höstas var jag så trött på vår dracena som var som ett långt skrångel som växte snett. Jag kapade ner den ordentligt och satte ett toppskott i vatten för att se om det rotade sig. Jag tänkte kasta resten, men någon här på bloggen rådde mig att spara moderplantan. Det är jag tacksam för, eftersom det vuxit ut nya skott på stammen. Jag tog bilden i fel vinkel så det syns inte att det är ett likadant skott på andra sidan stammen. Plus att det är fler på gång. Nu har jag planterat om moderplantan och planterat toppskottet. Sedan får vi se vad det blir utav det hela.

Nu är bara resten kvar. Fast först tänker jag inta en stunds sängläge tillsammans med Björn Hellberg!.......:-)