lördag 11 februari 2012

Värk from hell

När det var riktigt kallt, hade jag fruktansvärt ont. Så jag blev jätteglad när jag några dagar i början på den här veckan kände mig relativt besvärsfri. Med relativt menar jag hanterbar värk. Så var det ända tills igårkväll, när det bara smällde till och värken from hell satte sig i nacke, axlar och nyckelben. Jag kunde inte ens sitta vid datorn utan gick och la mig för att få lindring.

Efter att försökt somna i två timmar så gav jag upp. Jag bad sambon att smörja mig med hästliniment. Det kylde gott och jag kände mig bra. Tillsammans med det och en hel insomningstablett så somnade jag tvärt. Jag tillät mig sova bort halva den här dagen. Kände att kroppen behövde det.

Nu har jag varit uppe i tre kvart och värken har redan satt sig. Inget kul alls. Förmodligen är det vintern som ställer till det. Plus att jag håller på med ett väldigt pyssligt projekt som gör att jag sitter nog väldigt fel. Och för länge, eftersom det är så vansinnigt roligt. Om en dryg månad ska ni få se vad jag gör. Före det går det inte, av viss anledning.

Så idag får det väl bli lite korta stunder med pyssel. Dessemellan får det bli stretchövningar och horisontell vila på värmedyna.

onsdag 8 februari 2012

Tack för en underbart vanlig dag

Ibland känner jag det som när Agneta Fältskog tackade för extrapris på köttfärs, i en av sina hitlåtar. När man måste vända flera gånger på varje slant så uppskattar man extrapriser, som man kan utnyttja. Idag har vi köpt två paket flingor (som vi ändå skulle ha) och betalat för ett och ett halvt. The (som vi ändå skulle ha) tog vi tre och betalade för två. Vi tyckte osten var för dyr på Willys så den hoppade vi över. Vi glömde köpa Nezeril, vilket gjorde att vi stannade till på Hemköp. De hade extrapris på hushållsost!

Sådana där löjliga saker kan göra mig glad hela dagen. Eftersom vi fyndade så kunde vi unna oss ett paket Antipasto på extrapris. Så på fredagkväll lyxar vi till det med italiensk plockmat. Man har inte roligare än man gör sig, som det sägs i det gamla talesättet.

söndag 5 februari 2012

Tygskatt

Vi var hos pappa i Uppsala igår. Syster Yster hade kommit från Sundsvall, så vi passade på att ha en liten minisläktträff. Det var mycket trevlig. Pappa hade lagat en underbar fläskgryta som vi smorde kråset med. När vi inte åt så pratade vi. Min syster och jag är extremt duktiga på att hålla låda. Pappa är inte så dålig han heller, så det finns alltid gott om samtalsämnen. Sambon är den tysta typen så han brukar inte få en möjlighet att säga något, när vi träffar syrran och pappa.....:-)

Jag fick en riktig tygskatt med mig hem. Pappa hade hittat ytterligare en låda med tyger efter mamma E. Det var så underbara tyger att jag blev nästan salig. Vad jag längtar efter att få börja sy med dem.

Det var rejält kallt igår. När vi åkte hem på natten var det 19 grader ute. Det är kallt i våra trakter. När vi passerade Arlanda låg dimman tät. Mycket märkligt när det är så kallt ute. När vi kom hem till vår lilla stad, så flög det iskristaller i luften och det var ordentligt halt, trots kylan. Förmodligen kom det fukt från havet och Mälaren som gjorde att det blev så. Som tur var hade de sandat ordentligt.

Som ni ser har vi det varmt och gosigt inomhus i alla fall. Fast jag frös faktiskt igårkväll. Så pass att jag fick sätta på mig en kofta. Jag som i vanliga fall går i t-shirt året om.