lördag 14 januari 2012

Nu är glada julen slut, slut, slut!

Eftersom jag var sen med att plocka fram adventsakerna så tyckte jag inte det gjorde så mycket om jag också blev sen med att ta ned dem. Men nu är julen i alla fall över här för den här gången.

Jag har sytt om ett par gamla gardinerna som jag satt upp i köket. Det blev jättefint. Det är så fantastiskt att ha en man som man kan fråga om råd när det gäller gardinerna. Och veta att han är intresserad av ämnet och ger ett ärligt svar. Samma sak när jag ska köpa kläder. Han svarar ärligt om jag ser tjock ut i ett plagg eller inte. Han ger inte ett svar som han tror jag vill ha, utan han säger ärligt vad han tycker, när jag frågar. Det uppskattar jag verkligen.

fredag 13 januari 2012

Min kära symaskin

Nu är den kära Berninan hemma hos mamma igen. Billigt blev det också. Mindre än niohundra kronor. (Allt är relativt.) Det bästa av allt var att jag hade pengar till det och slapp grubbla och fundera över hur jag skulle lösa det hela.

Nu ska den gamla Husqvarnan smörjas in och få vila lite grand. Berninan tuffar som ett tåg nu, enligt symaskinsdoktor Andersson. Han har pysslat om Berninan förr. Han är min idol.

torsdag 12 januari 2012

Något att läsa varje dag

Apropå gårdagens inlägg. De här kloka orden fick jag från Ruta Ett som i sin tur hittat de på en annan sida. Hädanefter ska vi läsa dessa ord varje dag tills de sitter naturligt i ryggmärgen.

Något att tänka på.
 • Du skall tro att du är något.
 • Du skall tro att du är lika god som alla andra och alla andra lika goda som du.
 • Du skall veta att du är lika bra som alla andra. Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta de som är bättre.
 • Du skall tro att du är lika klok som alla andra, ibland klokare.
 • Du är inte förmer än andra men du är enastående som alla andra.
 • Du vet mer än andra, ibland.
 • Du duger till mycket.
 • Du skall skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri.
 • Du skall tro att många bryr sig om dig.
 • Du skall tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.
 • Varför.

  För att du är någon som behövs!

onsdag 11 januari 2012

Eget skryt luktar inte illa

Apropå ordet Utvecklingsbar så märker jag ofta hur jag fortfarande utvecklas med min sömnad. Även om jag sytt i stort sett hela mitt liv så är ju det här med väskor och andra prylar ett relativt nytt kapitel i min sömnadskunskap. Förr var det ju mest mina och barnens kläder jag sydde. Jag har visserligen sytt lite till fd maken och även till sambon. Men väskor och liknande hade jag aldrig sytt förrän jag började med det här för ca fyra år sedan.

Jag brukar inte ta emot beställning på klädsömnad. Helt enkelt för att det är krångligt med provning och en oro att det inte ska bli som beställaren tänkt sig. Men före jul tog jag på  mig en beställning av en klänning/morgonrock. Det var en tjej som beställde det till sin mormor. Jag tog på mig det för att jag skulle få en gammal favoritklänning att använda som mönster. Nu är den färdig och jag blir själv så grymt imponerad över hur bra den blev. Perfekt sydd rakt igenom, varenda detalj. Då blir jag så stolt över mig själv. Jag blir så glad när jag kan känna det så över något jag gjort.

Så även vid min ålder är man utvecklingsbar. Det sker varje dag på ett eller annat vis.

Om någon undrar så har jag skakat av mig Jante för länge sedan.......:-)

tisdag 10 januari 2012

Vackert ord

Jag har hört ett otroligt vackert ord ikväll. I och för sig inget nytt, ord men ett mycket klokt ord. Sagt av en klok kvinna i dansbandet Häggarna.

UTVECKLINSBAR!

 Visst är det fint? Det innebär att vi alla är utvecklingsbara, var och en på vårt eget sätt.

Min sömn...

...den är som den är. För ett antal år sedan hade jag fruktansvärt stora problem med sömnen. Jag var mer eller mindre helt knäckt av att inte få sova riktigt en hel natt. Men så fick jag min snarkapparat som gjorde att det blev bättre. Jag fick även en ny värkmedicin som gjorde underverk. Helt plötsligt kunde jag få sova sju timmar i ett streck. Det var underbart.

När vi fick de nya sängarna i höstas så blev det ännu bättre. Jag kände att nu orkar jag uträtta underverk. Nästan i alla fall.

Tills nu. Eller rättare sagt sedan före jul. Vissa nätter är jag uppe och springer en gång i timmen. Andra nätter är som den här natten. Efter fem timmar sömn vaknade jag och kunde inte somna om. Jag blev hungrig så jag testade med att gå upp och äta och hoppades somna om igen. Jag behöver alltså åtta till tio timmars sömn för att vara okej. Men inte lyckades det. Då började jag få ont av att ligga och då är det lika bra att kliva upp. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe. Kanontrött men kan inte sova. Kanske det kan bli en sväng ner i sängen i eftermiddag.

Jag vet varför det är så här. Mina axlar har fastnat någonstans under öronen. Jag drar ner dem och försöker slappna av, men de åker upp dit igen. Jag är spänd som en fiolsträng. Ändå smorde sambon in mig med hästliniment igår kväll och jag somnade så skönt. (Tack, Mångmamma för det tipset.)

Jag vet också varför axlarna sitter där de sitter. Det stavas P.E.N.G.A.R. Tänk om man kunde leva på kärlek och surdegslimpa. Så bra allt skulle vara då!

måndag 9 januari 2012

Inget hopplöst fall

Idag har jag varit och lämnat i symaskinen. Det var ett glatt besked. Det verkar inte bli så dyrt. Jo, runt tusenlappen men jag hade befarat betydligt mer. Så det är som ett tungt ok fallit ifrån mina axlar. Tack vare en god vän och bra reaförsäljning så har jag de pengarna säkrade. Det känns bra.

Jag var och hälsade på i en alldeles nyöppnad quiltbutik här i stan. Kul att vi fått en sådan. Hoppas det går bra för henne. Nu har vi en quilttidning som ges ut här och en quiltbutik. Vi kanske blir en riktig lapptäckesstad till slut.....:-) Idag fick hon sälja lite dragkedjor till mig som hon hade som premiärerbjudande. Sånt går alltid åt här.

Jag var även och beställde tid hos optikern. Nästa måndag ska jag dit. Jag är lite orolig för min syn för den har försämrats markant och väldigt plötsligt. Så vi får väl se vad de säger. Direkt Optik hade ett erbjudande om gratis synundersökning hela januari. Det gäller att utnyttja sådana erbjudanden.

Jag har fyllt på med mer reavaror, så kika gärna in.