torsdag 19 juni 2014

Glad Midsommar
Jag vill önska alla mina bloggvänner en 

GLAD MIDSOMMAR

Även om vädret inter är så midsomrig så hoppas jag ni får det fint i alla fall. Själva ska vi fira Melinas femårsdag imorgon. Det blir mysigt.

tisdag 17 juni 2014

Dietistbesök

Nu har jag varit hos dietisten. Det blev ett positivt samtal. Hon var först lite skeptisk mot 5:2-dieten och min Kol. Kol är ju en inflammatorisk sjukdom och då kan fasta få effekten av att musklerna liksom äter upp sig själv. Men när vi fått prata och hon hörde hur jag tränade, hur vi åt i vanliga fall så tyckte hon det lät bra. Men hon vill att jag ska vara noga med att känna efter hur jag mår, både fastedagar och vanliga dagar.

Hon tyckte att jag gjorde rätt om åt fyra gånger om dagen, i stället för att kanske bara äta frukost och middag, eller bara middag som tydligen en del gör. Jag lägger ju in två fruktstunder också, en på eftermiddagen och en på kvällen och håller mig ändå runt 500 kcal.

Det jag märkte idag var att jag orkade gå snabbare och fick mindre ont under min promenad till vårdcentralen. Om det beror på träning eller fasta eller bägge delarna, vet jag inte. Det bara kändes bra och jag är nöjd med det.

måndag 16 juni 2014

Skjorta till sambon

Förra sommaren var vi på Olssons tyger i Sundsvall. Då hittade sambon det här tyget. Han ville jag skulle sy en skjorta till honom. Sedan har det legat i väntehögen för egna kläder som ska sys. Nu är den i alla fall färdig.

Jag har också bytt hattband på en svart hatt till honom. Den kan jag inte fota just nu för den har han på sig. Han och hans kompis är på väg till Grönan för att se ZZ Top. Jag valde att stanna hemma och börja med ett par jeans till mig själv.

Det är fastedag idag och än så länge känns det väldigt bra. Imorgon ska jag till dietisten. Få se vad hon har att tillföra.