onsdag 22 oktober 2008

Är jag konstig?

Undrar om det är nåt fel på mig? Jag har inte gjort något annat än sytt den senaste tiden. Ibland har det känts för mycket, men idag längtar jag efter symaskinen. Igår städade jag hela dagen och förberedde mat och bak inför dagens besök. Idag har mina väninnor varit här på lunchträff. Så efter en och en halv dags frånvaro från maskinen så hägrar den igen. Det är nog inte normalt. Men vaddå? Vem strävar efter att vara normal? Inte jag i alla fall. Så, kära symaskin, here I come!

tisdag 21 oktober 2008

Återvinning

Det är alltid roligt att få se hur slutresultatet av det man sytt ser ut när det är på plats.
De här kuddfodralen sydde jag för ett tag sedan åt Mia. Hon hade tidigare beställt tre stora sittkuddar i grönt av mig. Då fick hon de gamla överdragen över. Hon kom då på att de kunde man sy om till fyra mindre kuddar. Vi kom överens om att det var fullt möjligt.
Så här blev slutresultatet. Av tyget som blev över sydde jag lite smågrejer som du kan se här. Det kallas för återvinning.

söndag 19 oktober 2008

Dagarna bara går

Undrar vart den här dagen tog vägen. Den bara försvann och vi hann inte hälften av det vi planerat. Jag har hållit på med att sy miljökassar. Försökte göra det rationellt, men det har ändå tagit tid. Idag skulle jag göra klart fyra stycken som jag höll på med. Trodde de skulle blivit klara redan igår men icke så. Nu är de i alla fall klara och två nya är tillklippta.

Dessutom hade vi planerat en promenad i finvädret. Den bara glömdes bort i allt annat. Vi skulle även gå upp på vinden med vårt gamla köksbord. Det blev också bortglömt. Tyvärr kommer vi bara dit när våra nyckelvärdar är hemma. Igår var vi på väg, men fick inte tag på några nycklar. Får göra ett nytt försök imorgon.

Vi hade köpt högrev så jag skulle göra pepparrotskött. Jag gjorde i ordning köttet och ställde det på kokning. Efter en stund så la sambon i lök och morötter. Jag hade jätteont så jag gick och la mig. Vaknade kvart i nio ikväll. Köttet blev i alla fall mört och gott. Tur med långkok ibland.

Får hoppas att morgondagen blir mer kreativ.