fredag 11 september 2015

Bagels


Igår önskade sambon att jag skulle baka bagels. Eftersom det var länge sedan så höll jag med honom. Nu är de färdigbakade. Det är inte svårt, men lite pyssligt eftersom det är flera olika moment.


 Här är de utbakade och klara. Jag brukar rulla en bulle som jag sedan plattar till. Drar sedan isär bullen så det blir ett hål i mitten. Man ska göra ett stort hål eftersom det krymper när man sedan kokar bullen.

 Här kokas de. De ska koka i 1 minut på varje sida.


 Nu är alla kokta och ligger färdiga för gräddning.

Färdiggräddade. Imorgonbitti ska vi smaka i oss varsin. Resten får hamna i frysen. Jag brukar dela en och rosta snittytorna i ugnen (grillen på) några minuter. Sedan smör och marmelad och en god kopp te. Festfrukost!

söndag 6 september 2015

Små kassar/handväskor

Innan vi for till Sundsvall hade jag en intensiv syperiod. Jag sydde en hel del kläder till mig själv och sambon. En del av det har ni sett här. Så min inspiration blev rätt mättad, kan man säga.

När jag sedan kom hem så rensade jag ordentligt bland mina tyger. Det mesta behöll jag. Självklart! Men en del lämnade jag in på loppis och en del la jag ut på Tradera för försäljning.

Det var inspirerande att plocka med alla tyger så syglädjen tog ny fart. Så nu har jag dragit igång igen.

Först ut blev en lunchväska till en god vän som älskar skor. Valet av dekoration var självklart.   :-)Sedan blev det några små kassar/ handväskor som är populära. Jag älskar att pyssla ihop tyger som färgmatchar och att använda tygets mönster på bästa sätt. Jag är själv väldigt nöjd. Den med gul blomma är en före detta retrogardin som jag återanvänt. Jag gillar den skarpt. Det lyser 70-tal om den. Den med segelskutan såldes på direkten. Men de andra är till salu. Du hittar dem här.