lördag 3 oktober 2009

Rakt över disc

Höll på vid symaskinen och längtade efter lite lättlyssnad musik. Slog igång Radio Rix och upptäckte att där satt Clabbe, i bästa Rakt över disc-stil.

Han kör alla gamla godingar med en frenesi så man glömmer att man är 60 och värkbruten. Det är nästan så man längtar till tiden när man satt vid sminkspegeln, med Carmen curlers i det långa håret. Ett glas vitt vin vid sidan om, med den förväntansfulla känslan och längtan om vad danskvällen skulle ge.

Fötterna dansar lite lätt med i musiken och sytråden dansar fram över tyget. Nu blev jag nästan frisk från alla krämpor.

fredag 2 oktober 2009

Liten dagsrapport

Konstig förkylning det här. Huvudet som bomull, lite ont i halsen, lite snorig, lite illamående, lite yr, mer muskelvärk än vanligt och massor med trötthet. Så det är inte många knop gjorda. Vattnat blommor och plockat lite med nödvändiga papper.

Dagens middag blev en överraskning för oss bägge två. Det var en sån där middag som bestod av "orkar inte laga något men datumet går ut på paketet". Det blev alltså kabanoss. Till det blev det bulgur (hela korn) smaksatt med en ½ grönsaksbuljongtärning, pressad vitlök och en ½ snackpaprika. Till det serverades svarta oliver, tärnad fetaost och mild feferoni. Det blev en överraskande höjdare.

torsdag 1 oktober 2009

Vill inte

Undrar om jag håller på att bli sjuk. Har kanonont i halsen och svårt att svälja. Börjar även känna av värk i ena örat och har en lätt molande huvudvärk. Jag vill inte bli sjuk. Det är vattengympa imorgon och planerad svampplockning på fredag. Vill inte missa något av det.

onsdag 30 september 2009

Hur dum får man vara?

Hörde på radion idag att någon har köpt Christer Petterssons gamla boots på Tradera för 7000:-. Vad är det med folk? Har man så mycket pengar att man kan lägga dem på något så vansinnigt? För det första, hur vet man att det verkligen är Christer Petterssons gamla stövlar? För det andra, varför vill man äga något så fånigt?

Hade jag 7000:- över, så inte fasiken skulle jag köpa några begagnade dojor för de slantarna.

tisdag 29 september 2009

Kärleken är både blind och döv

Älsklingen vänder på sig, krafsar på det håriga bröstet och släpper en fjärt. Själv ser man på och ler med ömhet i blicken. Det är det som kallas för äkta kärlek.....:-)

måndag 28 september 2009

En liten och en stor

Den här helgen har jag inte gjort många knop. Blev oerhört dränerad på energi av ungdomarnas flytt och en annans sak som hände på fredagen, en sak som gjorde mig väldigt ledsen. Jag är ändå glad att jag kom ut i svampskogen. Sådana dagar får man ta till vara på nu. Efter att ha rensat all svamp och lagt på tork så har jag mest vilat de här dagarna. Jag har inte orkat mer än så. Plus att jag har haft fruktansvärt ont. Glömde till och med att ta kvällsmedicinen i lördags. Det gjorde inte saken bättre.

Men jag tog mig i kragen en stund igår i alla fall och sydde klart en necessär. Den var nästan klar så det var bara de där sista sömmarna som skulle åtgärdas. Beställaren fastnade för en mindre sminkväska som jag gjort tidigare och ville ha den kompletterad med en större modell. Nu ska den få flytta in i ett hem, som härifrån sett ligger en så där tio-tolv mil lite åt sydväst.

Award

Jag har fått en utmärkelse av de härliga bloggvännerna Smycka och Pärlmudden. Tack så mycket. Man ska skriva 10 saker om sig själv. Svårt, men jag ska göra ett försök i alla fall.

1. Jag älskar att sy.
2. Jag tycker mycket om att läsa.
3. Jag är en rätt otålig människa och vill att saker och ting ska hända snabbt.
4. Jag är rätt snäll, ibland nästintill dumhet.
5. Jag är vänfast, men urdålig på att hålla kontakt med mina vänner.
6. Jag är en tuff brud i tantförpackning........:-)
7. Jag älskar smycken, mest örhängen, det är enbart plånboken som begränsar mig.
8. Jag har två tatueringar.
9. Jag är äkta rödhårig. Numera stolt över det, men retad som rödtott under skoltiden.
10. Jag försöker oftast tänka så positivt som möjligt.

Ja, det blev till slut 10 sanningar om mig. Nu ska man skicka denna utmärkelse vidare. Sånt är jag urdålig på. Det innebär ju att jag ska välja mellan en massa härliga bloggar. Det klarar jag inte så alla som vill ta åt sig ska göra det. Kopiera gärna awarden, berätta 10 saker om er själva som vi andra kan få läsa.

Blåser nu iväg denna award ut i bloggosfären...........puuuuust....