lördag 24 augusti 2013

Lila tröja

Nu har jag sytt en ny tröja till mig. Jag har aldrig varit med om en enkel tröja som tagit så lång tid att sy, trots att det är enbart axelsömmar, sidsömmar och en fåll nedtill.

Jag var ute efter en liten slarvig och sliten stil. Men för en perfektionist är det rätt svårt. Så jag har sytt, tråcklat, sprättat upp, klippt om. Ja, det var nästan så det inte höll på att bli en tröja till slut. Men nu är den klar och jag är jättenöjd. Jag är mest orolig för hur de osydda ställena, hals- och ärmringningarna ska klara en tvätt. Som en obotlig optimist så är jag rätt säker på att det ska gå bra.

torsdag 22 augusti 2013

Nygammal soffa

Vi har en längre tid varit på jakt efter en ny soffa. Ny för oss vill säga, eftersom vi bara har råd med en begagnad. Den gamla var trasig i ramen, skinnet hade spruckit och av någon anledning har Elvis även använt den som toalett vid några tillfällen. Inte bra för lukten kan jag påstå. Elvis har dessutom fått en ny kattlåda, så vi hoppas det inte ska bli något problem med det i fortsättningen.

Nu har vi hittat en nygammal soffa. En Ikea i stram modell som kanske inte ser så märkvärdig ut på bild, men som passar perfekt i vårt vardagsrum. Bättre än den gamla, faktiskt. Dessutom sitter man jätteskönt i den. Jag har annars svårt att hitta soffor jag sitter skönt i.

Vi hade problem med transporten, men den snälle säljaren körde  hem den åt oss, eftersom det bara handlade om några kilometer. Vår gamla soffa är numera sönderhuggen och avlämnad på soptippen.

Vi är jättenöjda och tycker vi gjort ett kanonfynd. Eller vad sägs om priset? Sjuhundra kronor och fri hemkörning!

onsdag 21 augusti 2013

Min glassamling

Jag samlar på glas i den här färgen. Det har jag skrivit om tidigare. Jag har lite slött tänkt att jag ska söka information om vilka glasbruk det kan handla om. Att det inte finns något större värde i glasen har jag klart för mig. Det är inte det mitt glassamlande handlar om. Jag samlar de här glasen för att de är vackra och färgen är ganska ovanlig.

För ett tag sedan så gick jag med i en grupp på Facebook. Där kan man ställa frågor om retro och vintage. Så igår la jag ut den här bilden och bad om hjälp för att hitta information. Det började med några tips om svenska glasbruk. Karaffen och likörglasen i mitten är Orrefors. Det vet jag. Dessutom är det inte pressglas utan blåst. Men resten är pressglas. En vas vet jag ganska säkert är Eda glasbruk, men resten har varit ett enda stort mörker.

Nu verkar jag fått lite pejl på mina funderingar. Det verkar som om det är amerikatillverkat glas, så kallat depressionsglas. Det tillverkades i USA och Kanada under depressionen 1929-1939. En skål har jag hittat, vilket  gör mig jättenyfiken. Hur kan en liten skål från USA hamna på vår lilla loppis. Är det en svenskamerikan som varit hemma och hälsat på, som haft presenter med sig? Eller är det någon som skickat hem gåvor till det gamla hemlandet?

Jag söker vidare. Det här är vansinnigt kul och spännande. Ebay är konstigt nog en stor hjälp i mitt sökande.

måndag 19 augusti 2013

Dagens aktiviteter

Nu har jag och sambon varit ute på en riktig shoppingrunda. Vi kände att vi måste dela upp handlingen på två dagar eftersom det var en massa extra vi behövde fixa inför loppisen. Till loppisen har vi köpte ett tapetbord på Rusta. Det är tre meter långt, så tanken är att jag även ska kunna ha det som tillklippningsbord vid behov. Det är hopfällbart så det blir bara som en större portfölj när man packar ihop det. Lagom att ställa in i klädkammaren eller någon annanstans.

Elvis har också fått en ny kattlåda. Vi har kommit på honom med att kissa och bajsa i soffan på sista tiden. Så vi har funderat över hur det kan komma sig. Tills vi kom på att kattlådan i sig är väldigt gammal och det varit svårt att göra ren den ordentligt eftersom plasten varit sliten. Dessutom läste jag någonstans att katterna är inte så förtjusta i lådorna med "hus" eftersom lukten stannar kvar där inne. Vi har haft en "huslåda" och det är så länge sedan att vi hade hundarna också. Vi skaffade den eftersom hundarna var galna i att ta kattbajsarna och släpa ut på hallmattan och ligga och gnaga på dem. Inte speciellt kul. Nu ska vi se om det Elvis gillar den här lådan bättre. Det är en gammal hederlig öppen kattlådemodell.

Vi har också varit och fixat växel tills på söndag. Då hamnade vi i dessa funderingar om man kan gå in på banken och växla till sig mynt, nu för tiden. Det kan man, i alla fall på Handelsbanken och det kostade inte ett öre. Det kostar heller inget att sätta in pengarna igen, om man har konto. Jag har alltid haft Handelsbanken som min huvudsakliga bank, ända sedan jag blev vuxen. De har aldrig gjort mig besviken. Jag har även ihop det med Ica-banken som jag också är nöjd med. Men det är lite svårt att växla kronor och tior hos dem.

Nu ska jag snart gå och träna för första gången på Korpens Gym. Få se hur det blir. Jag har i alla fall ambitionen att sköta det ordentligt. Eftersom jag är en snål jäkel  försiktigt i ekonomiska frågor så kommer jag självklart att utnyttja gymkortet till max. Mitt motto är att man ska ha valuta för pengarna.