lördag 26 maj 2012

Råkade...

...få det här tyget med mig hem i fredags. Vi var på stan för jag behövde bland annat köpa material till en beställning. Då visade det sig att hovleverantören hade storrea. Det kunde blivit mer, men eftersom det handlats en del ett tag nu och tygförrådet är onödigt stort så räckte det med det här. Det ska nog få bli ett par kuddfodral av det framöver, om inte någon har något annat önskemål. Säg till i så fall.

Annars så syr jag som sagt var på en beställning nu. Efter det så ska det få bli lite privat sömnad. Vi har ju ett gullefjun som fyller tre år till midsommar. Hon måste ju få något fint. Samt att jag vill sy något somrigt åt mig själv också. På måndag är det Ikea som gäller. Det kan ju eventuellt få följa med något tyg därifrån också.

torsdag 24 maj 2012

Utlottningen

Det är roligt att så många vill vara med och tävla om den fina jeansväskan. Det är drygt en veckan kvar så många fler hinner vara med. Ta chansen nu!

onsdag 23 maj 2012

Teknikens under

För någon månad sedan fick jag en förfrågan om jag hade ett leopardmönstrat tyg. Dottern till en god vän önskade sig ett sånt. Jag hade inget i lager, men lovade att höra av mig om jag hittade något.

Det gjorde jag idag. Ett fint fuskpälstyg i leopardmönster. En lagom stor stuvbit för ett humant pris. Men jag visste inte om förfrågan fortfarande gällde, så jag tänkte ringa vännen och höra efter.

Naturligtvis hade jag glömt mobilen hemma. Men så är det ju så finurligt nu för tiden att man kan söka på Eniro med mobilerna. Så det gjorde sambon på sin ajfån och vips kunde jag ringa min vän. Som numera är ägare till ett leopardmönstrat tyg.

Visst är det fantastiskt?!!

tisdag 22 maj 2012

Energis tisdag

Inatt hade jag väldigt svårt att somna. Halv fem drog åskan igång och då förstod jag varför jag varit så tung i huvudet och orolig i kroppen. Efter det somnade jag, men vaknade med jämna mellanrum. Jag var så enormt trött när jag klev upp att jag tänkte att den här dagen skulle det inte bli mycket gjort. Men det blev en hel del gjort i alla fall.

Sambon åkte iväg för att vara morfar. Madde skulle på ultraljud och Ali var på kurs. Så morfar och Melina fick rå om varandra alldeles själva. De var bland annat på en handelsträdgård och köpte fina blommor till balkongen.

Själv hade jag tvättstuga. Förutom det så bytte jag rent i sängarna, dammsög och torkade köksgolvet och dammade, dammsög och torkade golvet i sovrummet. Jag letade också fram tyger och annat material till en beställning.

Så när alla nytvättade kläder var vikta och inhängda så var jag ganska mör. Idag blev det ingen promenad. Man kan förmodligen jämföra dagens aktiviteter mer en rejäl powerwalk. Jag lär somna ovaggat ikväll.

Utlottning

 Nu vill jag skänka bort den här läckra jeansväskan. Den består av två hopsydda fack som vardera är 17x18x7 cm. Den stängs med ett magnetlås. Axelremmen är ca 90 cm långt.

Som vanligt i mina väskor är det gott om fickor invändigt samt en avtagbar rem med karbinhake för nyckelknippan. En ficka har även dragkedja.

Vad behöver du då göra för att ha en chans i väsklotteriet? Inte speciellt mycket. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar om att du
vill vinna denna väska. Du behöver inte heller ha någon blogg för att vara med. Men berätta gärna för dina vänner om att de kan vara med och vinna.

Varför vill jag då ge bort den här? Jo, för att livet leker. Snart är det sommar och livet känns underbart. Då är det härligt att få dela med sig.

Utlottningen pågår till och med söndagkväll 27 maj kl 24.00.

måndag 21 maj 2012

Somlig dag

Idag har jag haft en somlig dag. Allt har fungerat som det ska och jag har hunnit med så mycket. Jag har sytt klart utlottningsväskan, jag har satt en deg som nu står på jäsning, jag har klippt till och lagt sista mattbiten på balkongen. Dessutom har jag röjt en del i klädkammaren och burit ner vinterkläderna i källaren. En massa småplock har det också blivit.

Vi ska ju göra om i hallen så sambon fick bära ner sovrumsdörren i källaren. Så ljust och fint det blev. Jag känner mig fortfarande full av energi. Så nu väntar strykningshögen.

Jag vet inte om det är tillfälligt detta eller om det är dagspromenaderna som börjar göra verkan. Att man fått orken tillbaka. Eller så är det vintertröttheten som håller på att släppa. Somliga dagar är i alla fall härliga. Sådana vill jag ha ofta.

Somliga dagar

Somliga dagar
går allt så lätt.
Solen skiner
och talen blir rätt.

Spelar man kula
vinner man bums.
Rasten är rolig
och maten är mums.

Andra dagar 
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.

Man glömmer och tappar, 
blir sist och sämst.
Man ramlar på gården
och slår sig hemskt.

Nu hoppas jag
på en somlig dag!

söndag 20 maj 2012

På G

Till veckan kommer jag att anordna en utlottning. Vill du vara med så håll ögonen öppna.

Filmtips

Ibland händer det att man snubblar över en bok eller en film som man inte har en aning om hur de är. Och så visar det sig att det är bland det bästa man läst eller sett på länge. Det har hänt mig ikväll.

För någon vecka sedan spelade jag in en film. Bandet rullade på och jag glömde stänga av videon. När jag skulle stänga av inspelningen så fick jag av en händelse se att det även var en film efter den jag spelade in. Eftersom en av mina favoritskådisar, Alan Rickman, var med så fick videon fortsätta att spela in. Filmen hette Snowcake. Även Sigourney Weaver var med så filmen kunde ju inte vara helt urusel.

Den första filmen tittade vi av bara någon dag efteråt och sedan har bandet fått ligga. Ikväll blev det av att vi såg den. Det är den bästa film jag sett på länge. Så annorlunda, så underbart varm, sorglig och härlig på samma gång.

Alex (Alan Rickman) sitter på ett långtradarfik när filmen börjar. En ung tjej, Vivianne, kommer och sätter sig med honom. Hon undrar om hon kan få åka med honom en bit. Han säger nej och går därifrån. Men när han ser henne stå efter vägen och lifta så plockar han upp henne i alla fall.

Från början är han rätt irriterad på henne för han tycker hon pladdrar för mycket. Men så lossnar det och han börjar uppskatta hennes sällskap. Resan pågår ett antal timmar. De stannar till vid en affär där Vivianne köper några saker som hon vill ge sin mamma. Hon är på väg hem till henne. När de ska köra ut på vägen igen blir de påkörda av en långtradare och Vivianne dör.

Alex klarar sig oskadd och får stora skuldkänslor. Han vill besöka mamman för att beklaga sorgen och även ge henne sakerna som Vivianne köpt. När han kommer till mamman, Linda, som spelas av Sigourney Weaver, så upptäcker han att hon inte är som andra. Hon är högfungerande autistisk. Han blir kvar hos Linda enbart för att hon vill att han ska stanna tills på tisdag och bära ut soporna. Det var nämligen Viviannes göra och Linda klarar inte av att hantera sopor.

Sedan får man följa hur dessa två personer börjar lära känna varandra, hur de hittar lösningar som ska fungera för dem bägge två i väntan på tisdagen. Alex vill även ordna med Viviannes begravning innan han åker vidare.

Som sagt var så är jag otroligt glad över att jag snubblade över denna film. Jag känner mig alldeles varm inombords efter att sett den. Sett en vänskap byggas upp, från ett annorlunda och udda sammanträffande.

Hittar ni denna film i någon DVD-hylla, eller om ni springer på den på något annat vis, så har jag bara ett råd att ge: Se den!