fredag 8 april 2011

Dagens kärleksgåvor

En flaska Nezeril och en påse Vicks blå. Han älskar mig verkligen!

torsdag 7 april 2011

Sjukbulletin

Här kommer ett kort meddelande från mig. Är fortsatt kanonförkyld, eller rättare sagt värre än igår. Har sovit och sovit och sovit. Huvudvärk, snorig, hostig, svullen i ögonen och totalt orkeslös. Inte kul alls. Det lär nog ta några dagar till innan jag är på benen. Nu till sängen igen.

onsdag 6 april 2011

Kanonförkyld

Igår bakade jag två sorters soppbröd och en mjuk chokladkaka. Jag kokade en soppa till vår middag och förberedde för dagens sopplunch. Vi var även ute och gick en promenad.

Det var min tur att hålla i tantlunchen som var idag. Nu har mina väninnor åkt. Sambon är på ett utredningssamtal och sedan ska han köra Ali till Arlanda.

Själv tänker jag sova ett antal timmar.

tisdag 5 april 2011

Ont

Det är inte kul att vakna med värk. Det har jag gjort i över en vecka nu. Jag tror det är sängen som gör det. Jag vill ha en ny säng NU!

Dessutom känns det som att jag håller på att bli förkyld. Det raspar i halsen och jag snorar och nyser. Hoppas det inte blir värre än så.

måndag 4 april 2011

Madde och Ali

Madde, Ali och Melina var här igår. Vi hade en trevlig söndag. Sambon gjorde i ordning alla papper åt Ali så allt är klart när han är på plats och ska vända sig till det svenska konsulatet. Han åker på onsdagkväll. Sambon kommer att skjutsa dem till Arlanda.

Om ni vill följa deras "resa" så kan ni följa den på Maddes blogg eller på Facebookgruppen där allt finns upplagt.

Madde har fått tid för sin GPS-operation i mitten på juni. Vi får hoppas att Ali har hunnit tillbaka hit tills dess.

Sommargardiner

Jag fick ju två lådor med en massa gardiner från pappa för några veckor sedan. Där fanns mycket smått och gått. Tanken var att jag skulle kunna ha gardinerna att sy av. Några gardiner var jag ändå tvungen att rädda åt oss själva. De här gardinerna blev jag så förtjust i. Det är ett underbart tyg, när det gäller färger, mönster och kvalitet. De var för korta så jag hade svårt att tänka vart de skulle sitta. Då hade jag inte en tanke på köket, eftersom det är ett brokadtyg. Men varför inte? Det blev helt perfekt i vårt kök när jag hade förlängt dem.Färgerna stämmer med våra tapeter och skåpluckor.

Om någon undrar varför jag "boat" in oss så, när det blir sommar och solljus. Det är helt enkelt så att solen ligger på i köksfönstret mest hela dagen. Det blir oerhört varmt och obehagligt i köket då. Andra somrar har vi varit tvungna att leva med neddragna persienner. Det gillar jag inte, så jag tänkte att det kanske blir bättre med fina gardiner som täcker istället.

I´m back

Uppehållet blev inte så långt som vi befarade. Sambon hann börja riva datorn igårkväll och allt flöt på så bra att den var klar innan jag gick och la mig. Grafikkortet hade också lagt av, men sådana fanns det hemma. Lite sämre kanske, men fullt användbara. Jag fick en ny större skärm på köpet också. Den kommer ifrån äldsta bonussonen och jag har varit erbjuden att ta över den tidigare, men tackat nej. Igår bestämde jag mig för att jag ville ha den.

Nu är bara resten kvar. Att fixa så inställningar och sånt blir som jag brukar ha det. Det får bli lite pö om pö under dagen. Här ska det bakas idag eftersom det börjar tryta med bröd i frysen.

söndag 3 april 2011

Datorstrul del 3

Nu vill inte min dator mer så nu försvinner jag i några dagar. Sitter kanske en kort stund vid sambon dator då och då. Idag kommer Madde och Ali hit för sista gången innan han åker.

Imorgon byter sambon moderkort i min dator. Han har inte hunnit det än. Sedan ska förhoppningsvis allt vara fixat.

Så jag säger, på återseende om några dagar.

Filmtips

Ikväll har jag sett en film som startade det stora tåreflödet. Den sändes på ettan och heter Temple Grandin. Det är en verklighetsskildring om Temple som är autistisk. Trots sina svårigheter så tar hon sig fram i livet, tack vare mycket stöd ifrån sin familj och en lärare som tar sig an henne. Hon utbildar sig inom djurskötsel och studerar djurens beteende. Genom sina studier och sin envishet förändrar hon bland annat hur man tar hand om slaktdjur på ett mer humant sätt. Idag reser hon runt och föreläser om autism och djurskötsel.

Jag formligen älskade meningen när hon sa att hon är annorlunda, men inte sämre. Det är så det är med dem som har någon form av funktionshinder. Det är så min son är. Han är annorlunda, men inte sämre!

Om den går i repris, eller om ni vid något annat tillfälle stöter på filmen, så se den. Men ha gärna en handduk i beredskap att torka alla tårarna med. Det är mest glädjetårar över att det kan bli så bra ibland, om man bara får en chans att visa vem man är.