lördag 3 november 2007

Dagens skörd hitills

Idag har jag sytt klart den här kassen. Det är härligt att jobba med färggranna tyger för att lätta upp höstmörkret. Igår snöade, idag är det bara blask av det. Inget man blir direkt gladare av. Men en färggrann kasse blir man glad av.

Så här blev bordtabletterna som jag hade beställning på. Det var en del strul men till slut blev jag nöjd. Efter ett antal försök så kom jag på ett sätt att enkelt få hörnerna snygga. Hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång hur jag gjorde.
Ska nog försöka få till en kasse till innan dagen är slut.

fredag 2 november 2007

Idolkväll

Jag har följt Idol ända sedan första säsongen, när Daniel Lindström tog hem segern. Jag har haft rysningar och krypningar i kroppen över både kanonbra och urusla sångprestationer. Och jag har inte kunna förstå hur Kirsthi kunnat sitta där och gråta stup i kvarten. Men ikväll var jag tvungen att göra henne sällskap i gråtandet. Jag blev golvad direkt. Marie Picassos version av Allways on my mind var något utöver det vanliga. Jag har hela tiden haft Marie och Daniel som mina främsta aspiranter på Idolvinsten. Ikväll känns det mer rätt än någonsin att någon av de två ska vinna. Vilken vet jag inte. De är bara så bra, bägge två. De spelar i en helt annan division än de övriga deltagarna. Och med det säger jag inte att de andra är dåliga, utan bara att Marie och Daniel är så mycket bättre.

Tack för idag, slut för idag. Godnatt, Bloggen

Som säkerhet

Vi var på Willys och handlade lite nödvändigt ont. Kattsand och lite sånt där. När vi står i kassan och ska till och betala så upptäcker jag att jag inte har någon plånbok med mig. Hjärtat hoppar till och jag ser framför mig en ficktjuv som krånglat sig ner i min väska. Men jag inser ju att det är en omöjlighet eftersom jag har en nästintill inbrottsäker väska som jag hela tiden haft på axeln. Sambon säger att han såg att jag haft plånisen på köksbordet innan vi åkte.

Jag förklarar för kassörskan, att vi måste hem och hämta mina pengar. Sambon kan ju inte heller lösa ut oss eftersom jag just nu innehar familjens samlade förmögenhet. Kassörskan börjar mumla nåt om att då måste hon ha en säkerhet. Jamen, säger jag vi tar inte varorna med oss utan lämnar dem här och kommer snart tillbaka och löser ut dem. Nä, se det gick inte. Kunde jag inte lämna körkortet. Nej det kunde jag ju inte eftersom det låg i samma plånbok som pengarna. Kunde då inte maken lämna sitt körkort, envisades kassörskan. Aldrig att jag lämnar ifrån mig mitt körkort, svarar sambon lätt tjurigt.

Så det fick bli så att jag fick stanna som säkerhet och sambon åkte hem och hämtade plånboken. Kassörskan tittade misstänksamt på mig flera gånger medan jag stod där och agerade säkerhet. Hon trodde nog att jag skulle kasta kattsandssäcken över axeln och ta matkassen i näven och springa därifrån. Hallå, vaddå, jag som inte ens orkar bära två liter mjölk. Stod det inte muskelsvag i pannan på mig, kanske.

Det redde ut sig. Plånboken låg mycket riktigt på köksbordet och jag blev löst ifrån mitt säkerhetsuppdrag på Willys.

En skruv lös

Igår plockade jag i en kasse med kläder som jag fått av en vän. Jag skulle gå igenom dem för vidare hantering. I botten av kassen låg en skruv. Nu är jag så fundersam om det är jag eller min väninna som har en skruv lös??? Förhoppningsvis visar det sig så småningom. Jag har sparat den för säkerhets skull.

Känner mig som en lyxdam

Jag har varit och fått fotvård idag. Det är en underbar lyx. Att få sitta där och läsa i en skvallerblaska medan någon annan pysslar med ens fötter. Först får man ett skönt fotbad för att mjuka upp. Sedan sätter sig fotmänniskan och pysslar med mina tånaglar, klipper dem, petar ner nagelbanden och avslutar med en nagelbandsolja. På fötterna!!!! Jag som inte ens kommer mig för att vårda mina nagelband på fingrarna med sådan lyx.

Sedan sätter hon igång och filar och filar. Bort med alla hårdheter och sprickor. När allt är klart så smörjer hon in fötterna så de blir så sköna. De känns nästan som små bäbisfötter. Tänk att få denna lyx på högkostnadskortet för enbart sjuttio kronor per omgång. Ibland är det bra att man är lite krasslig här och där. Inget ont som inte har något gott med sig.

Trötterdag

Idag är det bara en sån där trött dag. Väkte sambon tidigt för att han skulle på vårdcentralen för provtagning. Somnade om, men vaknade när han kom tillbaka hem. Han kröp ner i sängen igen så jag somnade också om en stund. Så känns det som att hela dagen har varit.

Har i alla fall sytt klart bordtabletterna och varit på en kort promenad med sambo för att besöka vår återvinningscentral. Det är klart att man sopsorterar.

Bassängträning som vanligt på torsdagarna. Var inne en stund hos grannen och kollade in hennes pågående renovering. Hon är så duktig och fixar det mesta själv

Har klippt till tyg till en kasse som jag ska sy imorgon. Så det var en vanlig, rätt händelselös dag hemma hos oss.

Hoppas jag är piggare imorgon. Godnatt bloggen

onsdag 31 oktober 2007

Namnlappar

Wow, idag kom de, namnlapparna. De är precis så fina som jag förväntade mig att de skulle vara. Jättekul. Det ska bli kul att börja namna sina egna sydda saker. Hädanefter kommer det att synas på varenda sak jag syr att det verkligen är jag som sytt dem.


Andra små glädjeämnen här i livet är att när vi var på Willys och handlade så upptäckte vi att Willys var tio kronor billigare på samma kattsand som vi annars bruka köpa på Ica Maxi. Det är också nåt att vara tacksam för. Varenda sparad krona kan man ju istället lägga på nåt annat nyttigt och bra, tyg till exempel.......:-)))


Jag tror mycket på att man ska tänka positivt. Att man ska ta tillvara de små glädjeämnena som finns omkring en varje dag. Genom att tänka positivt så känns allt som är jobbigt mycket lättare att bära. Det är lättare att se en lösning på ett problem om man är van att tänka positivt. Jag är helt övertygad om att man påverkar sitt eget liv genom positiva tankar.


Det var allt för idag. Nu ska jag lägga mig och drömma om mina fina namnlappar som ska pryda mina sydda alster.


Over and out. Godnatt Bloggen.

tisdag 30 oktober 2007

Å så var det tisdag

Jag har surnat till på den här bloggen. Inte på hur jag själv skriver utan hur layouten fungerar. Jag gör ett inlägg, lägger upp det med text och bilder som jag vill ha det. Förgranskar och blir nöjd, men!!!! när jag sedan lägger upp den så ser inlägget inte alls ut som jag tänkt mig. Jag har försökt att ändra ett antal gånger men det hjälper inte. Jag blir så trött.

För att skriva om något roligare så har vi fått en ny inredare hemma. Han heter Elvis och är lillbarnet bland våra tre katter. Fast så liten är han egentligen inte. Fyra år närmare bestämt. Men det är litet i jämförelse med de andra tvås hedervärda ålder av tretton år vardera. Sedan jag la på en ny matta i hallen så har han kommit på en ny lek. Man tar lång sats från vardagsrummet och springer allt vad man orkar. När man kommer till hallmattan så tvärnitar man så den åker kana över golvet. Jättekul.......:-))) Vi får nog lära oss leva med en hallmatta som ser ut som ett dragspel. Han har nog missuppfattat det här med inredningsprogram. Han tror det heter "Från slott till koja" istället för tvärtom.

Dagen har bestått av ett varierande med att sortera en ett års osorterad pappershög och att sy på bordstabletterna. Allt för att variera kroppställningar. Två bordstabletter är klara och alla betalda räkningar insatta där de ska vara. Det är inte dåligt.

Risgrynsgröt och ciabatta till middag. Konstig blandning men man blev ju mätt i alla fall.

Godnatt Bloggen

måndag 29 oktober 2007

Ruggiga måndagen

Usch, vilket väder man vaknade upp till. Regn och blåst. Och jag som skulle ner på stan och handla tyg till bordstabletterna. Oavsett väder så var jag tvungen till det, eftersom det är en beställning.

Jag blev genast glad igen när jag steg in i tygbutiken och såg att min nyfunna väninna jobbade. Hon hade tagit med sig en kasse med tyger till mig, tygbitar som blivit över när hon sytt till kunder. Perfekta bitar att sy kassar och väskor av. Då blir varje kasse eller väska unik eftersom det bara går att sy en av varje bit. Jag hittade även en fin stuvbit som jag köpte. Det är alltid lika förväntansfullt att vänta på att få börja sy nåt när man har ett läckert tyg som bara ligger och väntar på att få hamna i symaskinen.


När jag skulle åka från stan satt en något överförfriskad herre och pratade med en väntande dam. Hon var inte överförfriskad och var nog bara en snäll och vänlig själ som lyssnade. Han lärde oss allt om hur man dricker öl och hur sjuk han varit på natten efter att ha ätit en dålig kyckling och hur förvånad han blivit i morse när han hittade en odrucken öl mitt på köksbordet.
Tänk att man lär sig något nytt varje dag........:-))) Det gäller bara att ha alla sinnen på vid gavel och tacksamt ta emot det som strömmar emot en.

Idag fick jag besked om att mina vävda namnband lämnat väveriet. Så spännande det ska bli att få hem dem. Det är mycket tidigare än vad de sa från början. Det är bra. Det vore sämre om det var tvärtom.

Middagen bestod av falukorv med morotsstuvning. Mums. Det var allt för idag.

Godnatt Bloggen

En sprättig dag


Dagen blev inte som jag tänkt mig. Det blev en dag i sprättandets tecken. Inte sprätthöns, inte heller några modesprättar utan rent bokstavligt jag med en sprättare i handen. Jag hade ju klippt till tyg till fyra bordstabletter igår. Idag skulle de sys ihop. Som tur var hann jag bara sy ihop en när jag insåg att baksidestyget inte passade kvalitetsmässigt. Så det var bara att sprätta upp och lägga åt sidan. Jag får ta en tur till tygaffären imorgon och inhandla svart bomullstyg till baksidor och kantslåer.

Nu ville jag ju hitta på något annat att sy. Det fick bli en kasse. Det här läckra tyget hittade jag i en stuvlåda i förra veckan. Det kommer att passa till kassar i olika modeller och även en handväska och några småväskor att ha i kassarna till plånböcker och mobil.

Så här ser den ut när den är klar. Den är fodrat med ett gråbrunt bomullstyg. Det finns även två stora fickor inuti. Den är avsydd i botten för att lättare kunna packa den. Röda handtag för att matcha det röda i tyget. Jag är själv nöjd med resultatet. Nu när man ska tänka miljömedvetet så är det bra om man handlar i tygkassar istället för i plastpåsar.
Jag stötte på en annan sak idag som fick mig att tänka återvinningstankar. Jag hade varit på Jysk för att köpa billiga underlakan att använda som foder i mina kassar och väskor. Lakanen var instoppade i en plastförpackning som var tillsluten med en plastgrej.
Så här såg den ut när jag tagit bort den. Den suddiga bilden beror på en dålig fotograf med skakiga händer.


Och vips så hade det blivit en handdukshängare. Det kallar jag återanvändning.

Idag har jag även lärt mig att använda en rss-läsare och så har jag lagt in några favoritbloggar här på bloggen om någon annan vill läsa dem. Det tar sig, sa mordbrännaren.


Slut för idag, tack för idag. Godnatt Bloggen

söndag 28 oktober 2007

Glöm inte ställa om klockan i natt

Ja, just det. Jag skrev ju tidigare att det skulle handla en hel del om mitt syintresse. Så det är väl bäst att jag tar med lite sånt. Idag har jag klippt till tyg och vlieseline till fyra bordtabletter. Det kommer foto när jag är klar med dem.

Hur har dagen då varit för övrigt. Rätt trevlig, får man väl säga. Städat, vattnat blommor. Ena sonen på besök och då blev det rotfruktspaj. Nyttigt och gott.

Det är väl allt för idag. Jag börjar komma igång lite smått. Har lyckats göra lite småändringar. Alla är barn i början så jag ska nog få kläm på det här, så småningom.

Hej då, bloggen.