fredag 15 mars 2013

Nattskjorta

För ett tag sedan fick jag flera förfrågningar om att sy herrnattskjortor. Då höll jag på att sy ryggsäckar för hela slanten och mitt upp i det så trasslade min hälsa. Nu är jag på gång igen och har sytt den första. Den har jag gjort till pappa. Det kändes bra att göra en till honom först för då kunde jag testa lite olika sömmar och teknik eftersom det var väldigt länge sedan jag sydde något i sådant här material.

Tyvärr kan jag inte erbjuda något mer i just detta tyget. Det som finns kvar av det ska jag sy en tunika åt mig själv. Så egoistisk är jag. Jag köpte nämligen upp det sista butiken hade.

Men annars går det att önska så ska jag försöka uppfylla det.

Dagens dom


Nu har jag varit och fått domen. Jag har extraslag på hjärtat. Doktorn bedömde det som godartat. Plus att han tror, precis som jag själv gör, att det är stressrelaterat. Nu kan man ju tycka att livet som sjukpensionär inte ska vara så stressande. Det är det inte heller, om man inte räknar den inre stressen. För det har jag gott om, inre stress alltså.

Jag ska nu testa en svag medicinering som ska utvärderas om två veckor. Jag ska också göra ett arbetsekg med andningsmask, spirometri i samband med det och även ett ultraljud.

Förutom det så ska jag fortsätta med KOLutredningen. Den inre stressen går på högtryck kan man säga.

Känner mig i alla fall väl omhändertagen. Alltid något.

Trösthandlade lite tyg och knappar because I´m worth it.

För övrigt har jag en sjujävla tandvärk. Förmodligen en tandköttsinflammation. Botas just nu med Alvedon, munskölj, isbitspåläggning och whiskey. Inte allt på en gång utan i lagoma doser.

onsdag 13 mars 2013

P-bot

Det blev en dyr mathandling idag. Vi fick parkeringsböter på 400:- på den korta stunden vi var inne på Willys. Vi var kanske där i tjugo minuter.

Vid vår Willys är det en väldigt stor kundparkering eftersom det är rätt många butiker där. Det gäller två timmars fri parkering, mot att man har en p-skiva rätt inställd. Det hade inte vi den här gången. Det känns jäkligt nedrigt. Vi har inte stått i vägen för någon och vi har inte stått trafikfarligt parkerad.

Vid Coop och Ica har man fri parkering fram till kl 20.00 på kvällen. Det borde väl funka även vid det här köpcentrumet också. Men tydligen gör det inte det. Surt, sa räven!

tisdag 12 mars 2013

Ruffel och båg


Det här mailet ser ju ganska riktigt ut. Problemet är bara att jag har inget konto i Swedbank. Plus att jag har lite kunskap om hur man kollar upp om saker och ting är riktiga eller inte. Men man kan förstå att folk går på sånt här. Det gör mig så himla arg att man hela tiden går in för att lura varandra.
Fast jag är inte så säker på att det var bättre förr heller i lurendrejerikretsarna. Läste just en bok där 300 ryska emigranter sattes av i Cardiff, Storbrittanien. Grejen var bara att de hade köpt biljetter till New York och trodde de hamnat där. Så bluffmakare har det nog alltid funnits. Det är bara metoderna som ändrats.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

kundservice 
18:20 (47 minuter sedan)
till mig
Hej,

Detta e-postmeddelande bekräftar att du har skapat ett nytt lösenord
 • från en okänd IP-adress: 41.199.76.222.

  För din säkerhet har vi tillfälligt stängt ditt konto.

  Du måste verifiera din kontoinformation, vänligen fyll i formuläret nedan

  Du har 24 timmar att bekräfta ditt konto.
 • (Mappen är: 1580_12)
  För att bekräfta ditt konto :
  1. Logga in på ditt konto

  bankkunder,
  line
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  söndag 10 mars 2013

  Ryggsäckar

   Under ett antal veckor har jag sytt ryggsäckar på "entreprenad". Det är en god vän som jag lärt känna via bloggvärlden som beställt dem. Hon syr själv, fast mest kläder och ville nu ha hjälp med att få dessa ryggsäckar sydda.

  Jag gjorde ett mönster och provsydde en egen rygga, som ni kan hitta på min hemsida.

  Nu är Storartats ryggsäckar klara för att skickas iväg. Det har varit enormt roligt att få sy dem, även om det tog längre tid än beräknat, på grund av min egen hälsa. Tack kära Storartat för ditt tålamod.
  Nu är i alla fall alla klara och de ser ut som en läcker bukett tulpaner, eller som en full karamellskål. Visst är de härliga. Ni kommer att hitta dem i den här webbutiken, om en strax.

  Om de är välsydda? Klart de är. Det är ju jag som har sytt dem.......:-)

  Nu startar projekt Nattsärk. Jag ska börja med att rita upp ett mönster genom att kopiera pappas isärsprättade nattskjorta. Jag ska också provsy en åt honom innan jag tar itu med beställningarna. Lika bra att testa lite först, så jag vet vad jag håller på med.

  Motionsrapport

  Det är lite dåligt med motionerandet just nu. Igår blev det bara en kort promenad fram och tillbaka till affären. Det som tinat har frusit på, så det är väldigt halt ute. Med min dåliga balans vill jag inte utsätta mig för att ramla. Ibland kan det faktiskt vara farligt med motion......:-)

  Vi går ju mot varmare tider så jag hinner promenera i alla fall. Dessutom lär jag inte bli sysslolös ändå. Har en massa projekt på G. En del ska avslutas, andra är jag mitt uppi och några ska påbörjas. Rörigt eller? Ja, har man en rö(r)lig hjärna så kan det bli så.....:-)