lördag 18 juni 2011

Fröjd för ögat

 Nu har blommorna kommit ner i balkonglådorna. Det är alltid vackert att ha lite blomster omkring sig.

Den som tittar noga kanske kan skymta två färdiga bär i smultronplantan. Synd att Melina är i Danmark. Det var tänkt att hon skulle få skörda och smaka. Vi får väl offra oss på varsitt i stället.
 Ett vilsekommet solrosfrö hade rotat sig i en av balkonlådorna. Nu har den fått kommit på en bättre plats. Hoppas den blir stor och grann.
I mammas gamla kopparbalja frodas några örtkryddor. Det är basilika och en lite tufsig gräslök längst fram. Bakom gräslöken står en salvia och bakom basilikan står en blyg körvel. Den ville inte vara med på bild.

Borlottibönorna växer så det knakar. De drevs upp från några bönor från Go green förra året. Den här sådden är gjord med bönor från förra årets skörd.

Efter tips från Mångmamma skulle jag så linfrön i en av balkonglådorna. Kom på att jag har bara krossat linfrö hemma. Tror inte det är så bra grobarhet i det.

Har också experimenterat med att sätta halvor av tomater och så frön från snackpaprika. Det kommer också bra så bilder av det kommer vilken dag som helst. 

fredag 17 juni 2011

Pensionsutbetalning = storhandling

 Nu har vi tokshoppat. Vi kom iväg sent eftersom vi väntade på hon som köpte vårt gamla bord. Men ändå hann vi med en hel del. Vin och öl införskaffades på bolaget. Vidare till Coop där vi skulle köpa lite smått och gott som inte finns på Willys. Bland annat skulle jag ha hälgrepp. Jag har fått ett par jättefina skor av en väninna. Men de är aningens för stora, så ett hälgrepp skulle göra susen. Jag hade titta på det på ICA förra månaden men de tog drygt sextio kronor för sina och det tyckte jag var för dyrt. Idag hittade jag exakt samma på Coop för fyrtiofem kronor och tyckte jag gjorde ett fynd. Ända tills sambon fick se några andra som låg lite på sidan om. De kostade bara fjorton kronor så jag tog två par på en gång. Det gäller att vara uppmärksam. Vi fyndade även billiga blommor där så nu ska jag göra fint på balkongen.
Sedan var det Willys som gällde, men först ville jag slinka in på tygaffärn som ligger i samma hus. Jag skulle kolla priser på stora öljetter. Jag har en väskidé i huvudet där jag ska använda gardinöljetter, tänkte jag. När jag ändå var där så passade jag på att köpa en spets som jag ska sätta på ett gammalt nattlinne som ska få bli en sommarklänning.

Då låg det här tyget där också. Det kunde jag ju inte låta bli, trots att jag har tyger både högt och lågt här hemma.

Förutom mat så köpte jag loppfrön på Willys. Nu ska jag få ordning på min gräsliga mage. Loppfröna ska tydligen vara bättre än linfrön för dåliga magar. Hoppas det funkar.

Det är roligt nästan jämt

Vi håller på att sälja undan lite saker för att få ihop till lite roligheter i sommar. Bland annat så lade vi igår ut ett bord på Blocket. Ett bord som bara har stått oanvänt. Vi putsade upp det och snyggade till det och la ut annonsen igårkväll.

I morse ringde det en kvinna och var intresserad. Nu har hon varit här och köpt det. Det blev lite prutande, men vi fick ut dubbelt så mycket som jag trott och lite mindre än vad sambon satt som pris. Så jag är jättenöjd.

Det roliga var att det visade sig att hon håller på att bygga upp ett företag med designade kläder. Hon har jobbat med det tidigare i Rumänien, som hon kommer ifrån. Nu vill hon göra det även i Sverige. När hon fick höra vad jag gör så tyckte hon att vi kanske kan samarbeta. Nu har vi bytt visitkort, mailadresser och hemsidesadresser. Få se vad det kan leda till.

Man vet aldrig vad dagen har i sitt sköte när man vaknar på morgonen. Ibland blir det väldigt roligt.

De har gjort det igen

Mitt adrenalin har legat på topp i några dagar. Än en gång har Migrationsverket lyckats att knäcka en familj. De flesta har väl hört talas om eller läst om kvinnan som tillsammans med sina barn ska utvisas till Kongo.

På uppmaning från sociala lämnade hon sin man som misshandlade ett av barnen. Hon ställdes inför ultimatumet att lämna mannen eller att barnen skulle omhändertagas.Eftersom hon inte levt ihop med mannen i de två år som man måste göra för att få stanna, så var hon orolig för vad som skulle hända. De sociala myndigheterna lovade att en separation skulle inte påverka hennes chanser att få stanna i landet. Hon och barnen har bott i Sverige i fem år. Barnen går i skolan och alla, inklusive mamman, pratar svenska. Nu bor de i ett skyddat boende på inrådan från sociala..

Ändå lyckas Migrationsverket besluta om att kvinnan och barnen ska utvisas.Trots att de sociala myndigheterna och barnens skola hävdar att de måste få stanna kvar i Sverige.

Vad är det med denna myndighet. Kan de inte stava till empati och flexibilitet? Är det ett ställe där misslyckade jurister och andra svåranpassade människor får sin utkomst? Eller vad beror deras inkompetens på?

onsdag 15 juni 2011

Adligt besök

 Idag har vi haft celebert besök. Självaste Polargrevinnan med sambo har varit här. Det är så trevligt att lära känna bloggvänner lite mer på riktigt och upptäcka att de är precis lika trevliga i verkligheten också.....:-)

Viola passade på att hämta en väska och en necessär som hon beställt för länge sedan. Det blev lite mer inhandlat också nu när hon ändå hade chansen.

Vi hade en mysig fikastund innan de åkte vidare till goda vänner.
En sådan här vacker ros, med inbyggd fjäril, fick jag av dem. Den pryder nu balkongen.

Ett gäng disktrasor

 Nu har jag äntligen kommit mig för att lägga upp ett gäng disktrasor. Det är blandad kompott. Två i bomull och tre stycken i lin. Priser och måttuppgifter hittar du på hemsidan.

Brun i bomull
 Röd i bomull
 Gråblå/syren i lingarn
 Plommon/syren i lingarn
Randig i lingarn

Inspiration

 Nu flödar inspirationen igen. Det är bara tiden som inte räcker till. Som vanligt!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så blev den då äntligen klar, storskjortan. Jag tror den bli skön att ha i sommar. Ett tunt svalt bomullstyg som rymmer en omfångsrik kropp.
Efter att blivit inspirerad på Kapp-Ahl så fick ett gammalt nattlinne från Mamma E stryka på foten. Jag klippte av det lite grand och sedan klippte jag fransar. Vips så blev det en skön sommartshirt.

tisdag 14 juni 2011

Stadsbesök

Man kan tro med den rubriken att vi bor på landet. Egentligen gör vi det. Vi bor i ett område som förr var en stor lantgård och som offrades för bostäder i slutet på femtio-talet.

Tolkar man rubriken mer noggrant så betyder det att vi för en gångs skulle varit in i själva stadskärnan idag. Det var ett apoteksbesök som gällde. Vi tog varsin kölapp och bägge våra expediter sa ungefär "Oj, ska du ha så mycket?" Ja, det skulle vi. Det gäller att passa på att ta ut medan man har frikort. För att vara ännu mer ekonomiska åkte vi ner efter klockan fem. Då får man nämligen parkera gratis.

Eftersom vi skulle få vänta på medusinerna så gick vi några andra ärenden under tiden. Bland annat var vi in till hovleverantören av tyger och hälsade på. Det var evigheter sedan jag var där, eftersom jag har så mycket tyger hemma ändå. Lite spets blev det i alla fall, till en klänning som jag ska ändra.

Vi gick även en sväng till Claes Olsson. Sambon hade sett i katalogen att de börjat föra painriche-plåtar. Så vi ville kolla om det fanns i vår butik. Det fanns det. (Tips till dig, Christina!) Inköp får bli när ekonomin tillåter. Jag ville även gå en sväng på Kapp-Ahl. Kände att jag behövde få sukta över lite kläder. Det var inspirerande så nu ska det klippas och sys igen. Undrar när jag ska hinna använda alla kläder som jag har idéer till.

Hemma igen så sydde jag i knappar i den där förgrymmade storskjortan som jag hållit på med i evigheter. Ett tag var jag färdig att ge upp. Jag har sytt snyggare saker, mycket snyggare till och med. Men jag är ändå nöjd. Det är ett skönt tyg som kan bli perfekt i sommar. Den duger väl till vardags i alla fall. Bild kommer när jag pressat på den.