lördag 26 september 2009

Arne Ankas fru

Jag har inte tittat på Svenska Hollywoodfruar. Det räckte för mig att se en trailer, så visste jag att jag skulle tycka det var ett rätt ointressant program. Vad är det för intressant att se på kvinnor som gift sig till rikedom. För mig är det mer eller mindre patetiskt. Jag missunnar absolut ingen att bli rik. Tvärtom! Men visa mig då en innovatör och entreprenör som blivit rik genom sina egna idéer och/eller arbete. Jag menar en person som till exempel Ingvar Kamprad. Han har verkligen arbetat sig upp från botten till den nivå han är på idag. Jag kanske inte sympatiserar med honom i allt, men jag kan beundra hans målmedvetenhet och kämparanda.

Nåväl, tillbaka till de där rika fruarna. Jag har ju som sagt var inte sett programmen, men man har ju ändå inte kunnat undgå att höra och läsa ett och annat. Speciellt om Anna Anka. Jag är så dum på sånt här, så jag hade inte ens fattat att hon var gift med Paul Anka. För mig hade hon lika gärna fått vara gift med Arne Anka, utan att jag hade brytt mig.

Igårkväll föll jag ändå för frestelsen och tittade på henne när hon var hos Skavlan. Jag blev förskräckt. Hur kan ett sånt spån få igång en hel nations känslor, inklusive numera mina egna? Det ser väl vem som helst på hennes fåniga flin, att hon inte har alla besticken i lådan. Hon lever ju i en låtsasvärld.

Om jag stötte på henne så skulle jag vilja fråga henne om hon skulle ha samma åsikter om jämlikhet om hon levde ett annat liv. Ett liv där bägge föräldrarna förhoppningsvis delar på alla göromål för att få allt att fungera.

Om man skulle omplantera hennes åsikter till ett vanligt liv för en vanlig arbetarfamilj så skulle i så fall hennes dag se ut ungefär så här:

Rusa upp på morgonen, börja dagen med att ge mannen en avsugning. Medan han duschar och gör sig i ordning till jobbet så fixar man själv frukosten, väcker barnen och ser till att de får på sig kläder och mat i magen. Har man tur så får man själv på sig lite kläder så man kan visa sig bland folk. Medan maken i lugn och ro går iväg till jobbet så rusar man till dagis och lämnar barnen. Sedan hastar man iväg till bussen för att hinna i tid till jobbet.

Jobbar hela dagen, rusar från jobbet, hämtar barn på dagis, handlar på Konsum innan man skyndar sig hem och för att laga middag. Maken har redan kommit hem och ligger på soffan och zippar på tv-kontrollen. Han har en öl i näven och väntar på att middagen ska bli klar. När man ätit så går mannen in till tv:n igen. Själv diskar man upp och tar rätt på i köket, badar ungarna, nattar dem och slänger i en tvätt i maskinen. När man sedan helt slutkörd säckar ihop framför tv:n så vill mannen ha en avsugning. Det måste man ju ställa upp på. Efter det så somnar man ovaggat, medan mannen tillfredställer sig stånkande och stönande ovanpå en.

Min fråga då till Anna Anka är att skulle hon ha samma åsikt, som hon har idag, om hon levde detta liv, istället för sitt glassiga liv i rikemansvillan fylld av tjänstefolk.

Tror inte det!

Uppdaterat: Sambon tyckte hon såg ut som en rugguggla.....:-)

22 kommentarer:

Christina sa...

Jag såg inte programmet, men jag har ju läst vad Ankan har skrivit.
Förfärligt...men är det inte så att hon är adopterad?
Jag kan inte hjälpa att jag tycker synd om henne.
Ingen lycklig människa resonerar som hon gör, det finns kanske tragiska orsaker...

Fnissar åt din målande beskrivning av Anna Anka som arbetarhustru;)

Cicki sa...

Christina: Jo, det framkom igårkväll att hon är adopterad. Jag kan hålla med om att det på sätt och vis är synd om henne. Hon är en tragisk och patetisk figur. Det som upprör mig mest är nog att hon får så stor utrymme i media. Någonstans så såg jag att hon kallades "relationsguru"? Hur tänkte man då?

KB sa...

Håller med dig i det du skriver. Hon är ju så dum så det är synd om henne. Hennes uttalande, jag har bara sett ett halvt avsnitt, resten har jag läst på nätet, är så dumt så det är inte sant. Det kom mig att tänka på följande som min "lille" gosse J brukar säga:

"Det är bättre att hålla käft och inte visa att man är en idiot, än att öppna den och bevisa att man är en idiot."

Kram och Trevlig Lördagskväll

KB

PS Håller med M om hans åsikt om henne.

Cicki sa...

KB: Han är klok din store lille son....:-)

KB sa...

Visst är han. Han är väldigt lik sin mamma...

KB

Christina sa...

Cicki: Ankan relationsguru? Jeees!

Spader Madame sa...

Stackarn hade inte en aning om vilken diskussion som pågick runt omkring henne, eller snarare över hennes huvud. Det är dubbelt, sådana där spån förstår ju inte ens att de är pantade, men så klart är det synd om henne...

Cicki sa...

Spader: Kan inte annat än hålla med.

engelsson sa...

Ja den där madam Anka..jisses ett sånt namn till o börja med..jag såg andra delen som repris idag..o allvarligt talat så har jag otroligt svårt o fatta vad allt rabalder kommer ifrån.. Hon e stendum o känns nästan elak på nåt vis...nee ska inte slösa mer tid på den fåntrattan

Biggan999 Svart och vitt sa...

Olycklig barndom adopterad, har väl inget att göra med att man är totalt körd. Trodde nog Paul Anka hade lite bättre omdöme, men han verkar ju också vara bakom flötat
Såg inte programmet satt vid datorn och hörde med ena örat, det räckte. Hon var även interjuvad i TV 4 morgonprogram det räckte för min del

Cicki sa...

Engelsson: Hon är verkligen för mycket. Som sagt var, inget att ödsla energi på.

Biggan: Många har haft en olycklig barndom utan att bli så där korkade. Titta bara på t ex Morgan Alling som är ett lysande exempel på maskrosbarn som blir klippor i vardagslivet.

Smycka sa...

Jaaa, isses amalia! Har inte sett något program, men hörde när ena dottern såg. De är ju helt pantade alla tre!!! Och denna Anka är ju värst! Skriker på sin son eller vad det var att hon ville fota honom: -"När vi kommer hem ska du stå still så jag kan fota dig. Annars jävlar!" Vilken vuxen beter sig så? Stackars barn! Nä, fattar inte heller att hon kan säga så som hon säger. Jösses!

By the way, you have an award at my blog! Kram =o)

Moster Ma sa...

Jag kan bara tycka synd om Anna Anka ( vilket namn då!) och går inte igång alls faktiskt.

Cicki sa...

Smycka: Tur att jag inte såg det. Jag blir galen när man beter sig så till barn.

Moster: Håller med om att hon är en patetisk figur som det är synd om.

Guldet har ramlat in i alla fall. Tackar....:-)

Biggan999 Svart och vitt sa...

Robert Aschberg ska göra en interjuv med henne,

Cicki sa...

Biggan: Han är förhoppningsvis rätt person för det....:-)

Le Loup sa...

Jag såg ju inte programmet för jag var fast i farmarlivet på facebook (och det är ditt fel... ;) Nejvars, allvarligt talat, Ankan är i min bok både pantad och såld. Det är väl allt jag kan säga om henne, och det räcker så, tror jag.

Anonym sa...

Skrattar mig fördärvad åt AA i vardagslivet, klart hon ställt upp för sin man även om han varit en vanlig lastbilschaffis i Svedala. Såg inte heller första programmet men när de andra på jobb berättade trodde jag att de överdrev så jag var ju tvungen att se del två.
Jag tycker inte alls det är synd om henne, en jävla egotrippad elak jävel är vad jag tycker hon är. Ha mage att håna de som har hennes man till idol, utan dem hade hon inte varit där hon är. Påstår sig vara pedant, ja det är väl lätt när man både slipper jobba och städa. Och där är tillräckligt med destick i lådan för att hon borde fatta hur hon skämmer ut sig. Vi bor ju några km från Åstorp och känner folk som träffat henne när hon var ung, hon var lika pantat då, en äkta bimbo.
Min sambo saatt hon såg ut som något katten dragit in och min kollega tippade på att hon var minst 45 år och undrade hur hon sett ut om hon inte använt 100 000 tals dollar per år till smink.

MiasAteljé sa...

Det är väl typiskt för rika män att gifta sig med dumma blondiner (inte ens äkta såg det ut som), då får dom ju precis som dom vill. Han är ingen riktig karl som nöjer sig med en sådan.
Maken trodde hon var minst 50 år för han tyckte hon såg "lyft" ut.
Har bara sett henne hos Skavlan, men det räckte för min del.

Cicki sa...

Shirouz: Farmarlivet är bra mycket trevligare än att titta på den mänskliga Ankan. Där har vi också ankor men de tycker i alla fall inte att de är bättre än vad de är....:-)

Anonym: Jag tänkte att det måste vara synd om de som är anställda hos henne. Det kan inte vara lätt. Kul att höra att hon var likadan som ung. Det kanske var därför hon måste ge sig av. Hon hade inte klarat av ett liv här. Det är klart att det är lyft både här och där. Dessutom är det väl ingen konst att hålla sig fräsch i kroppen när det enda man behöver tänka på är att pyssla om sig själv.

Mia: Blev besviken på Paul Anka som gift sig med ett sånt bimbo. Men det är väl så att de vill ha något "vackert" att visa upp på ålderns höst. Undrar om de för några intressanta och vettiga middagskonversationer?.....:-)

Viola sa...

Jag njuter av att se Hollywoodfruar,med en vinklad ironi.

I all detta så inser jag att min egen vardag inte är så skruvad trots allt.
Så tragiskt att uttrycka sig som hon,men får man utrymme så blir det lätt STOOra rubriker.

Vi tittar och förundras över hur illa ställt det är med dessa rika kvinnor i blont hår och en kropp tillverkad av en kirurg.

Vi får njuta av vårt "fattiga" liv,dra i våra kärlekshandtag och hoppas att det blir lite mat idag med.
För mitt liv byter jag inte bort!

Cicki sa...

Viola: Jag blir nog mest upprörd över att hon får sånt utrymme. Jag såg att Aschberg tyckte hon var skön. En sån replik triggar henne förmodligen ännu mer så hon tror att hon har ett budskap.

Jag vill inte heller byta bort mitt liv. Jo, lite grand. Lite mer pengar och mindre värk skulle inte skada. För övrigt är livet perfekt. Tänk att få bli älskad rätt upp och ner för den man är, med kärlekshandtag och andra skröpligheter.