tisdag 28 juli 2009

Smått galen eller?

Idag har jag stundtals undrat om jag är riktigt klok. Det som utlöst dessa tankar hos mig är att jag nålat lapptäcket.

Jag började dagen med att åka ner på stan och köpa vadd. Väl hemma igen så kunde jag inte hålla mig utan började ganska snart med nålandet. Eller rättare sagt så började jag med att möblera om i vardagsrummet. Alla möbler puttades upp i ett hörn. Elvis tittade konstigt på mig när "hans" fåtölj flyttats fyra gånger.

Till slut hade jag fått till en lagom stor golvyta att hålla till på. Fodertyget breddes ut och slätades till ordentligt. Sedan skulle vadden läggas på. Den var jag tvungen att skarva. Det måste ske genom att man lägger vadden kant i kant och syr ihop med långa stygn för hand. Det får alltså inte ligga uppå varandra för då blir det ju en ojämn kant som kommer att synas på utsidan. Tack och lov var det ingen mer än sambon som såg mig där jag låg med ändan i vädret och tråcklade ihop eländet.

På med yttertyget och så ska allt stämma. Det var nu jag började undra vad jag gett mig in på. Det bästa är att nåla med säkerhetsnålar. Annars sticker man ihjäl sig på knappnålar. Det har jag fått egen erfarenhet av när jag gjorde vår sänggavel. Då hade jag såriga armar flera veckor efteråt.

Den sänggaveln var en baggis i jämförelse med detta schabrak. För att det inte skulle gå allt för lätt så började Elvis jaga flugor och sladda över täcket så det skrynklade ihop sig. Jag vrålade "Elvis sluta!!!" och han satte sig bara att titta dumt på mig. Han tyckte väl att matte verkade knäpp.

Nu är det nålat och klart, men jag ska gå igenom det en gång till imorgon. Då ska jag lägga det över köksbordet och kolla så allt stämmer. Baksidan ser bra ut, men ramen verkar vilja bubbla sig på några ställen. Får försöka lösa det på något vis. Sedan börjar den spännande quiltningen.

Vad har jag gett mig in på? Det känns som att ordspåket "Har man ta´t fan i båten .......!" har fått en ny innebörd.

7 kommentarer:

Junebacken sa...

Den f-n kommer du ro iland, det är jag helt säker på, du gör ju allt rätt!! Jag är nyfiken på resultatet! =) Kram

KB sa...

Jo du, jag känner igen dina problem. Jag har sytt sju lapptäcken varav fyra är quiltade. Och det är märkligt hur intresserade katter är av den sortens handarbete! Du kommer att ro fan i land, no problems! Skönt att Elvis piggnat till.

Kram
KB

Cicki sa...

June: Vi får väl se hur det blir. Det ska nog fixa sig. Bildbevis kommer så småningom.

KB: Så många. Det har du inte berättat förut. Har du hemlisar för mig.....:-) Idag har jag så j-vla ont så man kan nästan dö. Mörbultad i hela kroppen. Det var nog golvkrypandet som gjort det. Kan inte komma på något annat.

Nu har du rört ihop kissarna. Det är Totte som varit dålig men även han har piggnat på sig rejält. Skulle mailat dig för flera dagar sedan men lapptäcket har tagit över mitt liv, verkar det som.....:-)

KB sa...

Ja, samtidigt som jag tryckte iväg mailet så kom jag på att jag blandat ihop de små herrarna! Du får be dem om ursäkt! Jag trodde jag berättat om överkasten, förmodligen har jag förträngt dem, tills jag såg ditt. Jag minns ett stort jag sydde när I var 1,5 år, då var man ytterst tacksam att han hade nästan vuxna syskon!!
Har ju mest sytt docktäcken sistlidna tiden, eftersom efterfrågan varit stor!

KB

Cicki sa...

KB: Jag nålade lite till idag och tänkte att jag hinner sy första sömmen rätt över. Jag tog det från två håll mot mitten för att få plats vid maskinen. När jag vänder på det och kollar så har jag världens veck i just mitten. Så nu får jag väl sprätta upp halva vägen och sträcka om fodret. Gissa om man blir glad.

Le Loup sa...

Jag är grymt imponerad!!! Det kommer att bli suveränt när det är klart, redan nu ser det jättefint ut!
Och visst är det skönt att man kan lita på att katterna går in och styr och ställer lite så att man inte glömmer bort att man trots allt bara är gäst i deras hem.... ;)

(På tal om katt, jag kanske har en kattunge på gång,men jag tvekar fortfarande. Finge Asta Katt bestämma skulle hon ta hit en katt direkt, hon är absolut ingen ensamkatt... Men vi får se hur det blir. Och tack för mailet om grävlinarna,jag log gott :)

Cicki sa...

Shirouz: Jag kunde ju inte hålla mig utan sydde första quiltsömmen idag och fick jordens veck på baksidan. Imorgon ska jag sprätta upp det...suck. Jag har haft grymt ont idag också.

Det är klart du ska skaffa en unge till Asta. Du är ju en riktig kattmänniska. Jag har också funderat lite så hur det ska bli när Totte är borta. Jag tror inte Elvis heller kommer att trivas ensam. Men vi får väl se, den dagen den sorgen. Visst var den go den om grävlingarna.....:-)