torsdag 30 juli 2009

Flitiga Lisa

Idag har jag varit riktigt flitig. Det känns verkligen i kroppen, men på ett sätt som gör att jag känner mig också oerhört nöjd. Jag har dammat klart Billyn och diskat alla glasprylar där. Vidare så har jag dammat i det sk barskåpet. Sambon och jag har ett stort spritproblem. Vi dricker inte tillräckligt mycket, så det hinner bli damm på flaskorna och alkoholen dunstar....:-)

Jag har pysslat en del med blommorna, både vattnat, nypt bort fula blad och fyllt på jord där det behövts. Klädkammaren har fått sig en omgång genom att jag plockat ihop en del saker och stuvat om, så det blev bättre med plats. Som avslutning har jag bakat Hallongrottor. Det receptet har jag hittat hos Hedgehog-Sara.

Nu undrar ni förstås om jag inte sytt något. Naturligtvis har jag gjort det. Det började jag dagen med och så sydde jag till Laleh, som pratade i sommarprogrammet. Nu är första omgången av quiltningen klar. Alltså sömmarna åt ett håll är färdiga. Imorgon börjar jag med de korsande sömmarna.

Ikväll får sambon ta hand om matlagningen. Jag är värd en vilostund tillsammans med GW.

8 kommentarer:

KB sa...

Jösses vilken energi! Kan det vara bra..!? Själv har jag lagt upp tre par jeans åt J. Det är ju så tråkigt, men nu är det gjort!

Lyckades du quilta utan övermatare?


KB

Bloggblad sa...

Syr du alla som går åt på ena tvären åt samma håll? Jag har quiltat mindre grejer, som aftonväskor i siden t.ex. och limmat på sånt där som jag glömt vad det heter, där rutmönstret klistras fast. Och trots att det är limmat brukar tyget dra sig rätt rejält.

Jag kommer säker på det så fort jag tryckt på enter...

Bloggblad sa...

Just det! Vliseline. Där kom det.

Cicki sa...

KB: Fålla jeans är ju dödstråkigt. Tala nu om för J vilken bra fru han har....:-) Jag håller även på och skriver ett mail till dig i pausarna.

Ja, quiltningen har gått bra hitills. Men jag får jobba långsamt och justera tyget noga hela tiden.

Bloggblad:

Ja, jag quiltar allt åt samma hålla hela tiden. Jobbar från mitten och utåt. Alltså, tar de långa sömmarna först. Så har jag gjort även när jag jobbat med mindre grejer. Hittills har det gått bra. Visst skulle jag vilja ha en övermatarpressarfot men det får bli någon gång när jag har råd.

Lisette sa...

Oj vad ni låter duktiga allesammans, men allra mest du Cicki! Jag måste få se dina alster" på riktigt" någon gång. De verkar underbara. Och quiltningen i synnerhet. Jag var i USA för ett par månader sedan och besökte bl a områden med Amishfolk. Deras kvinnor är ju specialister på just quilting. Milda makter vilka grejer de hade åstadkommit. Helt underbara.
Ta det nu lugnt i kväll och försök trycka i er den där flaskan vin. Jag tycker det låter som om du är värd det efter allt slip och släp ;)

Cicki sa...

Lisette: Visst ska vi väl kunna fixa till att du ser de på riktigt någon gång. Vin behöver man inte trycka i sig. Det rinner ner alldeles av sig själv. Det är värre med andra sorters alkohol....:-)

MiasAteljé sa...

Hej Cicci
Läste lite om dina lapptäcksbesvär. Oj vad jag skrattade. Jag känner ju precis igen mig. Jag kommer inte ens ner på golvet längre, jo om jag drösser ner som en säck potatis,
men upp OJ OJ OJ. Fibron sätter stopp för mycket. Jag brukar få sätta mannen i arbete och sen tassar jag runt ovanpå täcket och dirigerar honom. Vi är nog en väldigt rolig syn när vi håller på med stora täcken. Det är därför som jag numera håller mig till mindre täcken som jag kan lägga över något stort bord.
Det är så himla roligt att sy och skapa så det är tur så länge man har den möjligheten annars hade livet varit tråkigt.
Ha det så bra och lycka till med täcket.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Vi är nog ett konstigt släkte vi med fibro och sömnadsberoende....:-)

Det går i alla fall framåt och trots att jag inte haft råd att köpa någon övermatningspressarfot så går det bra. Jag får skynda långsamt och rätta till tyget hela tiden. Hittade ett kanonbra tips att när man viker ihop täcket för att få in det i maskin så ska man låsa det med säkerhetsnålar. Då går det riktigt bra. Jag är snart klar med quitlingen på blocken. Sedan ska jag ju quilta ramen men det måste ju gå betydligt fortare.

Är man knäpp när man redan nu börjar fantisera om nästa täcke....:-) Jag ska nog göra några i plädstorlek. Har gjort några sådana förr och gett till barnen. Det är ganska lagom storlek att jobba med. Det är ju så himla kul.