onsdag 29 juli 2009

I Prides fotspår

Nu har sambon och jag varit och förlustat oss. Vi har träffat vänner som vi inte sett på sex år. Ursprungligen är det vänner till mig men sambon har platsat bra i den vänskapen. Av olika anledningar (främst avståndsmässigt) har kontakten under lång tid fått bestå av mail och telefonsamtal. Men idag fick vi till det, främst för att de unnade sig en minisemester i Kungliga huvudstaden. Så sambon och jag tog tåget in så vi kunde ses.

Vi gick till deras hotell och där satt de och väntade på oss. Vilket kärt återseende. Vi började med en öl i hotellbaren medan vi bestämde vart vi skulle gå. Vi hade gått förbi en restaurang som såg lovande ut. T och L hade tagit en promenad och hade också sett ett lovande objekt. När det visade sig att vi spanat in samma krog så var det inget att diskutera om.

Det var en italiensk restaurang. Tyvärr var det fullt vid borden på uteserveringen så vi fick sitta inne. Annars hade det varit en kanonskön kväll att sitta ute. Alla tog vi varsin rätt, vi fick in det samtidigt. Alla fyra rätterna var kanongoda för vi smakade ju av varandras. Så vällagad och välkryddad mat. Toppen. Även förrätterna var jättegoda. När vi ätit klart så tog vi in varsin kaffe. Då sa de att vi fick vänta en stund medan det bryggdes. De bryggde alltså nytt kaffe för varje beställning. Så även kaffet var toppen.

Så för er som nu är i Stockholm eller bor där så rekommenderar jag varmt Ristorante Dolce Vita på Kungsholmsgatan, snett mittemot Amaranten.

Våra vänner bodde på Amaranten så vi promenerade tillbaka dit för att sitta och prata en stund till innan jag och sambon skulle ta pendeln hem. Jag behövde gå på toaletten innan vi skulle åka. När jag sitter där i min holk så hör jag några personer komma in. Och jag hör plötsligt en man prata inne på damtoaletten. Min första tanke var att en man följt med sin kvinna in på toan. Men så hör jag en mansröst till. Då började jag fundera om jag varit så förvirrad att jag gått in på herrarnas. Men nej, så virrig var jag inte, kom jag fram till. När jag då kliver ut från mitt bås så kom förklaringen. Det var två transer som stod där. Inte fullt så vackra som Christer Lindarw brukar vara, men ändock. Då kom jag på att det var ju Pridevecka i storstan.

7 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Låter som en toppenkväll!!
Skönt att du orkade trots värken
HA en bra dag!
Kram

Bloggblad sa...

Tack för tipset! Vi åker ju upp ibland.

Måste vara knepigt det där med könsöverskridande... och med tanke på alla pappor som ska följa med småtjejer på toa.. vilken ska de välja?

Bloggblad sa...

Alltså, jag förespråkar rena och snygga toaletter som passar alla... utan ränna.

Cicki sa...

Pärlmudden: Vi hade verkligen en toppenkväll och med lite vin och öl innanför västen, så försvann den värsta värken...:-)

Bloggblad: Jag är ganska kritisk när det gäller restauranger men nu har vi lyckats hitta två stycken kanonbra. En här i vår stad och så den vi var på igårkväll. Jag glömde ju skriva att betjäningen var också helt suverän.

Varför ska detta med ränna förekomma på offentliga toaletter. Det fattar jag inte. Har man bås så behöver det aldrig bli några tveksamheter. Då passar det alla.

Ett gammalt minne som dyker upp är när jag ska till min väninna i Umeå. Jag åkte buss upp och det var en buss av den gamla typen utan toalett. Så när jag kliver av bussen så lämnar jag väskorna till min väninna och säger att jag måste på toa. Jag springer iväg och rycker upp dörren och går in och sätter mig i ett bås. När jag kommer ut igen och känner mig mer normal så upptäcker jag rännan. Jag hade sprungit in på herrarnas och inte ens märkt det. Min väninna såg hela fadäsen och höll på att skratta ihjäl sig när jag kom ut och såg snopen ut.....:-) Det var ingen herre som stod där som tur var.

Klimakteriehäxan sa...

Jasså, transor går på damernas? Ja, alla kan ju sitta och kissa. Fler borde göra det ... så då så!
(den där krogen låter som om den bör prövas)

Cina sa...

Att träffa på damer som är herrar på damernas har hänt, jag såg det inte först men höll på att svimma när en av de snygga damerna frågade mig med basröst: "Har du eld"??? Av förvåning, alltså. Att killar klär sig i kvinnokläder så tycker jag egentligen bara är modigt. Tror jag.
Vad gäller resturangen har jag även hört från annat håll att det är bra mat och service där! Värt att prova således!
Kul att höra att kvällen var lyckad!
Ha det gott!

Cicki sa...

K-häxan: Det måste vara svårt att veta vart man ska gå. Det borde finnas neutrala toaletter. Då behöver det inte uppstå någon identitetsförvirring....:-)

Ni kommer inte att ångra er om ni går dit. Det kanske är ett hemestertips?

Cina: Det jag blev mest snopen över var att jag hörde mansröster först så jag var inte beredd. Annars tycker jag det är juste när man står för den man är.

Ja den krogen är verkligen värd ett besök.