lördag 25 juli 2009

Lapptäcket växer fram

Nubörjar det i alla fall att likna ett lapptäcke. Hela ovansidan är klar. Fodertyget är tvättat så det ska jag klippa till och stryka. På måndag ska jag åka och köpa vadd och sedan börjar den spännande quiltningen.

Jag är otroligt nöjd. Ramen fick jag skarva lite mer än jag tänkt, eftersom några av tygerna var på gränsen till att räcka till. Men det syns inte i det stora hela.

Nu börjar det kännas väldigt spännande och pirrigt.



Jag fick rigga om hela syplatsen för att få plats med allt tyg. Då kom jag på att den steglösa strykbrädan fungerade alldeles utmärkt som extra avlastningsbord.

9 kommentarer:

Anita sa...

Tack för kommentar i min blogg!

Åh, så vackert lapptäcke! Jag sydde ett lapptäcke i min ungdom, mend et var inte hälften så vackert som ditt.

Tyvärr ligger täcket i ett förråd numera. Men jag kanske ska damma av det igen?

Cicki sa...

Smulan: Tackar. Jag tycker du ska damma av ditt lapptäcke. Sånt är inne igen, fast riktigt ute har det väl aldrig varit....:-)

Jag är ju själv en västernorrlänning (Sundsvall) i förskingringen. Jag har varit mycket i Ramsele eftersom jag dels jobbat en del åt Statens Institutionsstyrelse (SIS) som har sitt Camp Change där i en gammal barnkoloni i närheten av den gamla kvarnen som jag just nu inte kommer ihåg vad den heter.

Dessutom har jag haft en del lägerverksamhet vid vandrarhemmet och Svar.

I Näsåker har jag varit vid hällristningarna och stenåldersbyn och blivit guidad vid Nämforsen....:-)

MiasAteljé sa...

Vilket härligt lapptäcke. Det är så himla roligt när man börjar att närma sig slutet och man ser hur fint det blir.
Visst är det roligt att få uppskattning för det man syr till andra. Man lägger ju trots allt ner en del tid och tankekraft på sina arbeten.
Ha en fortsatt skön helg.
Kram Mia

Smycka sa...

Vad fint lapptäcket blir! Himla smart idé med strykbrädan också! Ska bli spännande att se hur resultatet blir. Jag är övertygad om att det blir jättefint!

Kramen =o)

Cicki sa...

Mia: Även om man är noga med färgval och sånt så är man ju aldrig riktigt säker på hur helhetsintrycket ska bli. Nu har jag fått blodad tand så vad vet man, det kanske blir fler täcken....:-)

Smycka: Jag är lika spänd som alla andra....:-)

Bloggblad sa...

Vilket enormt arbete! Mitt tålamod när det gäller lappteknik inskränkte sig till en liten liten kudde för många år sen...

Cicki sa...

Bloggblad: Jag började att träna med att sy kuddar som jag gav bort till höger och vänster. Sedan testade jag med att sy en väggbonad som blev sisådär. Jag slarvade för mycket helt enkelt och hade inga bra skärredskap. Sedan blev det några barntäcken som jag blev nöjd med så när vi flyttade hit kände jag mig mogen för ett större projekt. Men jag orkade inte hela vägen fram så det här påbörjades för tre år sedan och har sedan legat och spökat i en kasse under sängen. Men nu ska det bli klart. Nu är det ju inte mycket kvar att göra. Det känns rätt häftigt faktiskt....:-)

Cina sa...

Men titta så fint det blir! Vad roligt! Kram!

Cicki sa...

Idag har jag nålat allt. Vilket jobb det var. Svetten lackade om mig och knäna värkte.....:-)