onsdag 17 juni 2009

Släktmiddag

Nu när sambon tagit upp sitt släktforskande igen så har det lett till en del saker. Bland annat så har han tagit han kontakt med en kusin som han inte pratat med på många år. Han ville kolla upp en del saker om gamla släktingar. Det visade sig att mamman till denna kusin fortfarande lever. Hon är alltså en ingift moster till sambon. Sambon fick telefonnumret och ringde upp denna gamla dam. Hon blev så glad att hon bjöd oss på middag. Vi ska dit ikväll.

Sambon har inte många släktingar kvar, i alla fall inte på nära håll. Hans föräldrar gick bort för många år sedan. En av hans bröder är också avliden och den andra bor sedan många år i USA. Så de enda släktingar till sambon som jag träffat är hans barn.

Det känns nästan lite pirrigt att ikväll bli presenterad för denna gamla moster. Lite som att träffa sin svärmor för första gången. Jag märker att även sambon är lite pirrig. Han, som annars är jordens tidsoptimist, vill att vi ska åka hemifrån en timme innan vi ska vara framme. Det är en resa som i normala fall tar högst en halvtimme.

6 kommentarer:

madde sa...

ja kära lilla pappa=) han e för söt!
ha så kul=)

Cina sa...

Vad spännande! Hoppas det middagen blir lyckad! Min bästa vän fick en storebror på "gamla" dar, de trivs mycket bra tillsammans och har kontakt. Släktforskning är spännande!

Bloggblad sa...

Jag är nästan lite avis! Det är jättekul att få "liv" i sina gamla släktingar genom att höra andra berätta. Det var så jag hittade min mormors mormor som jag uppträder med...

Cicki sa...

Madde: Jag vet inte om man kan kalla din far för söt, men gullig är han i alla fall. Vi hade en fantastisk kväll och du ska veta vad mycket vi pratat om din farmor och farfar.

Cina: Det blev en mycket intressant och rolig kväll. Vi fann varandra direkt, även moster och jag. Hon har jobbat som bibliotikarie och värnat mycket om barn med olika funktionshinder och deras läsande. Så då fattar du att hon och jag hade mycket att prata om.....:-)

Bloggblad: Vilken fantastisk kvinna vi träffat ikväll. Dessutom har massor av frågetecken rätats ut. Vi ska försöka vara duktiga på att hålla liv i denna kontakt. Nu skulle hon leta bland fotografier få se om hon hittar något matnyttigt.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Ta vara på denna chans, försök att få så mycket svar ni kan om släkten. Det är ovärderligt att träffa äldre personer som har en del att berätta om äldre släktingar som inte finns i livet

Biggan

Cicki sa...

Biggan: Vilken mysig kvinna det var. Vi fann varandra direkt. Jag tror det var bra för M för nu fick han prata med någon om sin mamma som var med när hon levde. Det var denna moster som gav M dödsbeskedet om hans mamma. M var nio år då. Moster berättade igår hur svårt hon hade upplevt det hela. Vi ska snart ses igen, har vi bestämt.