onsdag 17 juni 2009

Orättvisa?

Nu börjas det pratas om semesterplaner i en den ena efter den andra bloggen. Man räknar ner dagar och veckor till första semesterdagen. Då blir jag nästan avundsjuk. När får vi hemmasittare semester? Äsch, tänker ni kanske, hon har ju semester varje dag. Javisst, jag är dagledig hela tiden. Men jag önskar jag hade ett jobb att gå till så jag återigen kunde få uppleva denna känsla av att vänta på den första semesterdagen. Allt planerande vad man ska göra under dessa veckor. Och att sedan komma tillbaka till jobbet, känna att man saknat sina arbetskamrater och få berätta om allt man gjort och få höra från dem vad de gjort. Sådana vardagliga känslor kan jag fortfarande sakna.

Framför allt skulle jag vilja ha semester ifrån min ständiga följeslagare. Jag menar inte sambon, utan värken. Tänk att få ha fyra veckors ledighet ifrån den. Att veta om det i förväg så man kan få planera vad man ska göra under den perioden. Göra en massa kul som värken annars sätter stopp för. Att få planera för det, en tid i förväg.

Nu ska jag väl inte beklaga mig alltför mycket. Jag försöker göra så mycket kul saker som jag bara kan, de flesta dagar. Jag försöker tänka positiva tankar de flesta dagar. Men just känslan av att gå och vänta på en semesterperiod med allt vad det innebär finns med i saknaden efter det friska livet.

8 kommentarer:

Spader Madame sa...

Förstår precis... Men egentligen gör du ju det när du planerar resor till barnen eller andra saker. Du kanske måste planera för någon större sak längre fram så du uppnår det där längtandet och väntandet... Just nu håller jag i och för sig på att gå upp i limningen...har längtat och väntat klart nu...men det tycker inte tiden... om två dygn ska jag pussa Esset! YUP!!

Cicki sa...

Spader: Jo, resorna norrut känns som semesterresor. Speciellt nu senast när jag slapp städa sonens lägenhet och vi bara gjorde roliga saker.

Jag förstår att du längtar. San Remo känns lite exotiskt fast det egentligen inte är det....:-)Hoppas ni får det hur underbart som helst.

Anonym sa...

Det jag gillar med att jobba är just det att man ser fram emot helgen och semestern och extra lediga dagar. När jag var föräldraledig var alla dagar likadana och till sist var det inte så kul att vara ledig varje dag. Mitt jobb är inte världens roligaste men jag är ändå glad att jag har det, och när man jobbar så uppskattar man helgen och semestern desto mer.
Jag önskar också att du fick ta semester från din värk!!!

Cicki sa...

Annika: Innan jag började med min egen firma så jobbade jag på Ica i massor med åren. Inte världens mest spännande men med underbara arbetskamrater och en fin gemenskap. Det är den kontakten man saknar och likaså det här att nu är alla dagar mer eller mindre lika.

Ja, tänk om man kunde få vara helt värkfri under flera veckor. Nu kan det bli en enstaka dag då och då och den välsignar man och lever på länge.

Alde sa...

Jadu semester är ju att vara fri från något stadigvarande, så att få vara ledigt från smärta vore himmelriket - nästan bättre än en stuga vid havet, som jag annars bruka njuta av på sommaren.
För vad ska jag göra där... stappla runt på klipporna, ylande och tycka synd om mej själv - minnas bättre tider. Nej fy fabian!

Det bästa vore som du säger, att på förhand få veta när man kommer att få semester från värk, då kunde man synkronisera de dagarna med stugan vid havet - vilken dröm!!

Men men jag kanske får nån logik i det här smärtmönstret så småning om och kan pricka in lite ledighet. I sommar ska jag jobba på alla mina jobb; kroppsvärket, det som ger pengar och måsten-jobben hemma.

Önskar dej bra och fin midsommar!!

Cicki sa...

Alde: Hoppas du får en skön midsommar utan alltför mycket värk. Glöm inte att prioritera de roliga sakerna. Mår man bra inombords så brukar faktiskt värken lindras av det. Måstena finns kvar ändå. De har jag minskat ner på väldigt mycket. När man mår som man gör så får man lära sig se genom fingrarna med dammtussar och smutsiga fönster. Kram.

Pärlmudden sa...

då maken "bara" är halvt sjukpensionär, så har jag bestämt mig för att när han har semester så har jag det också. Tur för mig att han jobbar i skolans värld och har hela sommarlovet... ;)
Tyvärr kan man ju inte få semester ifrån värken, varken du eller jag. Men när man har semester och kanske kan unna sig att göra något skoj så går det ju lite lättare att stå ut med eländet.
Nu har jag bestämt att du har semester i 4 veckor framåt, så det så!
Trevlig semester!!
KRAM

Cicki sa...

Pärlmudden: Dig kan man ju lita på så då inleder jag min semester nu. Tackar.....:-) Får väl önska dig skön semester också, hela sommarlovet.....:-)