torsdag 21 maj 2009

Mästerkocken

Idag har jag bakat det Lustiga brödet eftersom vi planerade att äta en sallad ikväll. Tror jag ska börja kalla det för det Busenkla brödet. Det är så enkelt att baka och blir så himla gott.

Brödet blev klart och jag började planerar för salladen. Då talade sambon om att han inte mådde bra och inte ville ha någon mat. Jag är en sådan som, oavsett hur jag mår, blir hungrig och behöver äta med cirka fyra-fem timmars mellanrum. Så mat behövde jag, även om jag skulle inta den ensam. Bröd hade jag och eftersom jag är en riktig smörgåsfia så satt det ju fint med nybakat bröd. Jag ungsstekte ett kycklinglår, som jag så småningom serverade med ett antal Romantica körsbärstomater och några ihoptorkade rädisor. Och tre stora, halvljumma smörgåsar med massor av smör på.

Till detta serverades det kranvatten och en pocket om Kay Scarpetta. Det var nästan som att leva singelliv igen.....:-)

8 kommentarer:

Le Loup sa...

Det låter så gott med nybakat bröd! Igår gjorde jag äggmackor som jag skulle ha med till torpet, efter några timmars gräsklippning såg jag fram mot dem något så ända in i bomben.
Men, givetvis hade jag lämnat dem kvar här hemma i kylskåpet...
Istället fick jag äta pasta med tapenade. Det var inte alls samma sak... :(

Cicki sa...

Shirouz: Det är så typiskt. Tur att du hade något att äta i alla fall....:-) Det här brödet måste du testa på att göra. Det tar ca fem timmar eftersom det ska jäsa mycket och gräddas länge. Men det är minimalt med arbete och blir så vansinnigt gott. Segt med hård skorpa.

Hannele på Hisingen sa...

När jag skulle in i din blogg, fick jag varningstext:

"Webbplatsen cickisdesign.blogspot.com har rapporterats göra angrepp på datorer och har därför blockerats enligt dina säkerhetsinställningar."

Hannele sa...

"Angripande webbplatser försöker installera program för att stjäla privata uppgifter, använda din dator för att angripa andras, eller för att skada ditt system.

Vissa angripande webbplatser sprider medvetet skadlig programvara, men många är också komprometterade utan ägarens kännedom eller tillåtelse."

Cicki sa...

Hannele: Christina på Stribergs station säger samma sak. Jag måste kolla upp vad det är.

Cicki sa...

Hannele: Nu är det fixat så det ska inte vara någon fara längre.

Le Loup sa...

Hmm, jag har läst receptet nu och det var ju busenkelt! Jag måste nog testa det någon dag.

Cicki sa...

Shirouz: Det tar tid med jäsningen men annars är det hur enkelt som helst. Passar mig perfekt som har lite risiga fingrar, att man inte behöver knåda och forma någonting.