onsdag 4 maj 2011

En väska blir till del 1

 Jag har nu tänkt att jag ska visa precis hur en väska växer fram hos mig. En väska kan börja som en bild jag ser, en väska som jag ser på stan eller bara som en tanke. Jag bearbetar sedan den bilden i mitt huvud tills jag vet hur jag vill göra väskan.

Jag börjar med att välja ut de tyger jag vill använda. Ibland väntar jag med fodertyget tills jag får upp en bild på vilket fodertyg som ska passa. Om det behövs så tvättar jag och stryker tygerna först.
 När jag gör egna mönster så använder jag korttidslakan till att rita upp dem på. Det papperet är hållbart och lätt att arbeta med. Det går även bra att anteckna på det.
 Under tiden jag jobbar så antecknar jag mått och hur jag löser olika detaljer. På det viset växer ett mönster fram. Ett mönster som jag sedan kan använda helt eller delvis när jag gör andra väskor. Blir det ett bra mönster så lägger jag in allt i datorn så jag ska ha full koll på hur jag gjorde. Jag skriver även ut allt och samlar i en pärm för att kunna ta till vid andra tillfällen. På det viset har jag numera byggt upp en liten "mönsterbank".
Här har första delen av väska vuxit fram. Det är fram-och bakstycken som är klara. De ska ny byggas på med fickor och ev andra detaljer.

Jag har ändrat mig och väljer nu att publicera arbetet i delar. Det blir för långt annars.

3 kommentarer:

KB sa...

Tack för tipset om korttidslakan som mönsterpapper!Det löser många problem.

KB

Cicki sa...

KB: Det var en av expediterna på Åhléns som tipsade mig om det för några år sedan. De är kanonbra. Och mycket billigare än mönsterpapper.

Christina sa...

Vilket bra tips - korttidslakan som mönsterpapper! Kanon!