lördag 22 januari 2011

Sviter av verkligheten

Idag upplevde jag något läskigt. Jag var så himla trött på eftermiddagen så jag var tvungen att lägga mig en stund. Vi hade fått besked från Migrationsverket att de fortsätter sitt sammanträde på måndag så det kändes rätt lugnt. Jag kände att jag kunde unna mig en stunds vila.

Då när jag ligger där i sängen och har halvsomnat så får jag som ett slag mitt i bröstet. Det kändes som när Elvis ibland kommer och skuttar och landar precis på bröstet på en. Det var bara det att det var ingen Elvis där och ingen annan heller. Efter slaget så kändes det som att ett band drogs åt över bröstet. Jag minns att jag tänkte: "Är det nu jag ska dö?". Sedan somnade jag. Och vaknade när tiduret, som jag ställt, ringde. Jag ställde om det och sov en halvtimme till.

Sedan har jag haft lite ont även ikväll, men jag tror det är mitt diafragmabråck som spökar, eller möjligtvis den gamla kära magkatarren. Det har blivit lite för mycket kaffe de senaste dagarna.

Dessutom höll sambon på att skrämma livet ur mig nyss. Vi kopplade av genom att titta på en film som vi bandat i julhelgen och som vi inte hunnit tittat av. Han somnade och snarkade så gott. Helt plötsligt far han upp och börjar vifta med armarna. Precis som när han fick sin stroke. Men efter att pratat med honom så var det nog bara så att han fått ett sånt där uppvaknande som man kan få när man varit spänd för länge. Så kunde han vara förr, men nu var det länge sedan det hände.

Nu är vi fullständigt normala igen, bägge två. Efter en ordentlig nattsömn så är vi nog "fit for fight" på Ikea imorgon.

8 kommentarer:

Smycka sa...

Det är inte så konstigt att ni reagerar som ni gör. Ni är stressade och mår dåligt av det som händer just nu. Och det är inget konstigt. Som du själv skriver, kroppen säger ifrån. Nu kan ni slappna av lite när juristen tagit över. Försök och ha en skön helg och njut på Ikea.

Kramar om lite till =o)

Moster Ma sa...

Tänker på er. Slappna av så gott det går och nästa vecka väntar förhoppningsvis ett mycket positivt besked.
Kram

Madde sa...

Usch va läskigt!
Hoppas verkligen ni kan vila ut i helgen!
Kram

Anonym sa...

För mycket stress i ert liv just nu :-(.

Mångmamma sa...

Hjälp!
Hjärtinfarkt var det första jag kom att tänka på men vid närmare eftertanke har du nog rätt i att ert liv är lite för pressat nu.
Hoppas, hoppas måndagen ger ett bra besked och att ni kan njuta av helgen - ändå!

Cicki sa...

Smycka: Det är väl så att kroppen inte tål lika mycket stress nu som när man var yngre.

Moster: Det känns som att det ska bli ett lyckligt slut på den här historien.

Madde: Detsamma till er också. Försök koppla av och njut tillsammans. Jag tror vi ror hem det här till slut.

Annika: Visst är det så.

Mångmamma: Det var min första tanke också eftersom jag redan haft en sådan dold infarkt. Jag är ju som jag är så jag tänkte att vi har inte tid med något sånt nu.....:-) När jag fick ont senare på kvällen så kom jag på att det kom efter att jag tryckt i mig en semla med massor av grädde. För mycket kaffe och fett reagerar ju magkatarren på så det var nog så det var.

Pärlmudden sa...

Min första raktion var NEEEJJJJ!!! Inte hjärtinfarkt nu också mitt i alltihop. Men det är säkert som så att era kroppar protesterar mot all stress ni utsatts/utsätts för just nu. Det verkar ju som om inget kommer hända över helgen, så försök passa på att ta det lugnt o vila.
Styrkekramar i mängder till er!

Cicki sa...

Pärlmudden: Vi har liksom inte tid att bli sjuka nu. Men en helgs lugn och ro är nog det som behövs. Kram