måndag 17 januari 2011

Migrationslotteriet ännu en gång

Nu är det panik här. Ali har varit på Migrationsverket idag och då visade det sig att de har bokat en flygbiljett åt honom till den 24/1, alltså om en vecka! Som tur är så vägrade han ta emot några papper och han vägrade även att skriva på något.

Så efter detta besked har sambon suttit i telefon för att rycka tag i så många trådar som möjligt. Han har bland annat pratat med en politisk sakkunnig i migrationsfrågor på justitiedepartementet. När hon hörde hela historien så sa hon att Migrationsverket går emot den nya lagstiftningen som började gälla 20100701. Så här får de inte agera. Tyvärr kan justitiedepartementet inte agera i enskilda ärenden. Hon tipsade om att det finns ett migrationsombud som just tittar på ärenden där Migrationsverket kan ha agerat fel. Tyvärr fick sambon inte tag på den personen idag, så det får bli imorgon.

Gissa om man blir arg när man hör att Migrationsverket går emot sina egna lagstiftares beslut. Vi får hela tiden belägg för att Migrationsverket lever ett eget liv och beslutar lite som de tycker. Man kan ju börja fundera över om de håller på med någon form av diskriminering. Ali är ju både från ett afrikanskt land och är muslim. Det kanske inte Migrationsverket gillar.

22 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Blir så arg så jag skakar! Håller tummarna och hoppas att Mats får tag på ombudsmannen imorgon!
Tack för att du delar med dig här på bloggen, så här kan det bara inte få gå till!
Styrkekramar till er allesammans!

Le Loup sa...

Håller med Pärlmudden, hoppas att det löser sig!

Mångmamma sa...

Du vet vad jag tycker!
Kram!

Cicki sa...

Mångmamma: Jadå, som jag ungefär...:-)

Cicki sa...

Pärlmudden: Tack. Madde och Ali behöver allt stöd de kan få nu.

Shirouz: Jag blir så arg över att de gör som de vill. Och tror de kan komma undan med det.

Camilla sa...

Håller tummarna och hejar på er!!

Men egentligen borde jag ju slippa att göra det för så här får det ju ine gå till.

Cicki sa...

Camilla: Precis. När nu justitiedepartementet säger att Migrationsverket har fel så borde ju det räcka. Men kampen fortsätter.

Spader Madame sa...

Vilket trams! Hoppas att M nu får tag på ombudet. Kramar!

Cicki sa...

Spader: Det är verkligen übertramsigt.

Anonym sa...

Usch så jobbigt för familjen :-(. Jag hoppas det löser sej.

Metta sa...

Hoppas verkligen att det ordnar sig! Förstår att det måste vara mycket jobbigt för er alla.

Cicki sa...

Annika: Jag det hoppas jag verkligen.

Metta: Det känns så onödigt eftersom man från regeringshåll säger att Migrationsverket gör fel.

Cina sa...

Aaaah. Man blir så trött! Men det gäller ju att inte ge sig. Hoppas ni alla känner att ni har stöd och hållna tummar och att rätt personer nås i morgon! Kram!

Cicki sa...

Cina: Tack, vi känner verkligen stödet.

Smycka sa...

Fy fan på rent av! Hoppas av hela mitt hjärta att allt löser sig! Det är ju fruktansvärt! Kramar om

Trebarnsmamman sa...

Ville kommentera redan i går...men det ville inte datorn :(
En tanke som slog mig var att fk och migrationsverket verkar vara lika konstiga avknoppningar. Reglerna säger en sak, de enskilda handläggarna en annan. Och det värsta är att jag tvivlar på att ni någonsin kommer få rätt för "då tappar ju en anställd huvudet" och det är ju mycket viktigare att driva igenom ett felaktigt beslut än att backa tillbaka och be om ursäkt. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Fattar inte ens hur han inte kan få stanna? Han har barn här, han har ett liv här och han har uppenbarligen rätten på sin sida!

Madde sa...

Idag fick han en tid till på fredag då de vill att han ska komma och skriva på! =(

Cicki sa...

Smycka: Visst är det.

Trebarnsmamman:MV och FK verkar leva sitt eget liv. Det är så ineffektivt och kostsamt för alla. Vi diskuterade igår om hur det skulle vara om man agerade likadant inom den privata sektorn. Då skulle en anställd som tar dåliga beslut som är negativa för företaget. Nu verkar man få bete sig hur som helst. Men sista ordet är inte sagt än.

Madde: Försök och hålla er lugna. Det är några dagar kvar och pappa och jag diskuterar olika lösningar och aktioner. Förmodligen kommer pappa att ta kontakt med pressen. Kramar till både dig och Ali och Melina.

Bloggblad sa...

Jag såg ett reportage om utvisning till Irak... planet går i natt - med bl.a. en kille som är gift med en svensk tjej. Tänkte på er då.

Cicki sa...

Bloggblad: Alis plan går på måndag. Imorgon kontaktar vi nog pressen, ifall det kan hjälpa. DN, Svenskan, SVT, TV4 osv. Inte skandalblaskorna AB och Expressen.

Le Loup sa...

Ja, för f-n! Bränn på med allt vad ni kan nu, så här ska det inte gå till! Jag blir gråtfärdig och förbannad bara av att tänka på det, vilket får mig att tänka att jag kan inte ens börja att förstå på riktigt hur ni, som är inblandade i det mår. Myndighetern ska jobba *för* oss och inte emot oss! Lycka till och styrka till er allihop!

Cicki sa...

Shirouz: Tack. Facebook-gruppen har ökat lavinartat. När jag gick och la mig kl 2 var det 195 st med. Nu är siffran över 400. M sover nästan inte ett dugg. Ca 4 timmar per natt. Han har ett adrenalinpåslag som är både positivt och negativt. Jag blir orolig för hans hälsa. Men han får väl sova i nästa vecka oavsett hur det här slutar.