torsdag 20 januari 2011

Uppdatering ang Alis utvisning

Det har hänt en del saker idag. Sambon har fått Migrationsverket att erkänna att de begått vissa fel i detta ärendet. Bland annat så hade Ali och Madde begärt att få närvara vid ett beslutsmöte när ärendet överklagades till Migrationsdomstolen. De ville få delta för att muntligt göra sin röst hörd. Migrationsverket agerade genom att inte kalla dem. Detta är ett gravt felaktigt agerande som har gjort att vi idag har skickat in en anmälan till förvaltningsenheten på Migrationsverket. Där kräver vi att avvisningen skjuts upp tills ärendet har blivit korrekt behandlat.

Ali, är som jag tidigare skrivit, anmodad att komma på fredag för att skriva på en del papper och att ta emot sin biljett och pass. Vi är rädda att man då kommer att hålla honom i förvar tills måndagen. Sambon har nu meddelat att Ali kommer inte att inställa sig på fredag eftersom kallelsen kom med för kort varsel. Den formella kallelsen kom igår till honom. Sambon som är utsedd till Alis ombud är överhuvud taget inte kallad. Ali har nämligen rätt att ha sitt ombud med sig vid dessa möten. Det man svarat på detta är att då kan polisen bli inkopplad. Varför vi agerar så här är för att vinna tid. Förhoppningsvis behöver det inte gå så långt eftersom både sökandeombudsmannen/bemötandeombudsmannen och förvaltningsenheten är inkopplade.

Tyvärr har vi inte fått några som helst reaktioner från media. Förhoppningsvis kommer det imorgon.

Kampen går som sagt var vidare. Tack alla ni som ställer upp och stöttar oss med detta. Det känns underbart att inte behöva vara ensamma i kampen för Alis, Madelenes och Melinas rättigheter.

5 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Tänkte på en sak inatt, cicki! Kan man inte koppla in typ en barnombudsman eller nåt sånt, för att vinkla det även från Melinas sida. Vet inte vart man ska vända sig, men jag tänkte att det borde finns nåt sånt... BRIS kanske?
Som sagt, det var bara något som jag kom o tänka på inatt när jag låg vaken...
Tänker på er o hoppas ni ska lyckas!
styrkekramar i mängder till er allesammans!

Mångmamma sa...

Nu tänkte jag lägga mig i och komma med en uppmaning;
Alla Cickis läsare får ta och antingen blogga om, eller i alla fall länka hit, till det som rör Ali.
Galet att inte utnyttja det genomslag som internet ändå har, orättvisor måste bekämpas - till varje pris, i alla sammanhang!

Ruta Ett sa...

Mångmamma: En sån lysande idé. Det ska jag göra.

Ruta Ett sa...

Nu finns det en uppmaning på min blogg med länkar att låta Melinas pappa stanna!
Jag utmanar alla andra läsare att göra detsamma!

Cicki sa...

Pärlmudden: Tack för tipset. Vi har nu kollat upp det men BO sysslar mest med lobbyverksamhet. Bris är ju mer ett "samtalsorgan". Det är möjligt att de kan bistå med tips om hur vi ska göra. Vi kollar vidare.

Mångmamma: Gulle dig. Tack för det iniativet.

Ruta Ett: Underbart.