onsdag 20 oktober 2010

Vuxenpoäng?

Jag håller på att bli en ordentlig människa. Det är kanske dags när man passerat sextiostrecket. Vad gör jag då för att bli ordentlig? Jo, jag försöker skapa någon form av mönstersamling. När jag började sy väskor och annat, så gjorde jag lite som jag tyckte. Det är ju inget fel i det, för det är ju så design skapas.

Men så fick jag favoritmodeller som man ville ha om och om igen av. Ibland satt jag som ett levande frågetecken och undrade hur jag gjort för att få till just den där modellen. Då började jag skriva ner mått och lite stolpar i ett kollegieblock. Nu är det så att när jag har bråttom då har jag en nästan oläslig handstil. Så efter ett tag satt jag där igen med gapande mun. Fast nu undrade jag mer vad det stod och vad jag menat.

Nu kommer vi till det ordentliga. Nu fotograferar jag moment och skriver ut riktiga mönster i Word. Alltså inte ritade mönster utan mönsteranteckningar. Väldig noggranna anteckningar så att det ska bli helt begripligt och läsligt.

Jag är rätt imponerad själv. Det får jag ju säga i min egen blogg.

16 kommentarer:

Mångmamma sa...

Wow, jag är också imponerad! Helt klart vuxenpoäng!

Cicki sa...

Mångmamma: Det kanske är dags att skaffa lite poäng i min ålder....:-)

Kesu sa...

Ja, det är vuxenpoäng, men det betyder inte att det är negativt. Tvärtom! Tänk vad du ska glädja dig åt det här flera gånger om.

KB sa...

Ett tips: Skriv alltid med stora bokstäver då är det lättare att läsa. Jag har också beskrivningar där jag inte kan läsa min egen handstil. Och du, bli inte föör ordentlig... Kan aldrig vara bra...

Kram

KB

Cicki sa...

Kesu: Vuxenpoäng är väl positivt. Det innebär väl att man utvecklas fortfarande. För inte kan det väl betyda att vi håller på att stelna.....:-)

KB: Nu blir det inskrivet på datorn eftersom. Läsligt och bra och samlat ifall jag skulle slarva bort papperet. Fast sånt gör ju aldrig jag. Slarvar bort grejer, alltså......:-)

Christina sa...

Gaia vill att jag ska skriva att hon tycker det är toppen!
Det tycker jag med :-)
Nåt grönt går bra, hälsar hon också...

Cicki sa...

Gaia: Min favvofärg är verkligen grönt så det har jag i alla sorters nyanser och färgkombinationer....:-)

Anonym sa...

Kära Cicki!

Vad märkligt, vi är likadana. Jag slarvar ju heller aldrig bort grejer...Just nu är det n å g o n annan som har slarvat bort/förlagt ett jackmönster... Kan inte förstå vem.

Kram

KB

Cina sa...

Den där "ordentligvägen" har jag lite svårt att hitta på. Är oftast på "improvisationsvägen", där känner jag mig hemma.
Jag tycker att du ska vara imponerad av dig själv! Helt klart!
Kram!

Cicki sa...

KB: Du har ju såna där osynliga hemma hos dig som slarvar bort dina grejer. För inte är det ju du som gör det.....:-)

Cina: Jag är ju det. Grymt imponerad....:-)

KB sa...

Nu vet jag var mönsterarket finns, så jag kan rita ett nytt! Dessutom hittade jag ett bortglömt mönster som jag ska studera lite närmare.

Annars har varit ganska lugnt här nu ett tag, förutom att det bankar i väggarna emellanåt och att det ibland luktar cigarettrök, trots att vi har rökförbud här, ingen har rökt i huset sedan vi flyttade in för drygt femton år sedan, det kommer heller inte att ske så länge vi bor här.Däremot händer det en del saker där I jobbar... tar det i ett mail senare.

Jag är väldigt nyfiken på väskan som du håller på att sy.

Kram
KB

Cicki sa...

KB: Jag tänkte faktiskt göra en kopia av väskmönstret till dig när jag är klar med det. Väskan blir urläcker. Specialsydd bara för mig....:-)

KB sa...

Tack,det var jättesnällt.

Kram
KB

Cicki sa...

KB: Jag är rätt snäll även om jag är jordens sämsta mailkompis, just nu....:-)

Helena sa...

Tack för titten! Du skriver roligt o fyndigt o kul med kreatva bloggar!
Mvh helena

Cicki sa...

Helena: Tack, man gör så gott man kan för att underhålla....:-)