fredag 22 oktober 2010

Borttappad bank

Häromdagen sålde vi våra gamla vinterdäck. Det innebar att vi nu hade en större summa kontanter liggandes hemma. De skulle sättas in på banken för att betala min restskatt med. Detta på grund av att det funkar inte längre att gå till Skattekontoret och betala sin restskatt kontant.

Jag har Handelsbanken som bank. Det har jag haft nästan hela livet och tycker inte det finns någon anledning att byta. Fast idag var det nära. Så här var det:

Vi skulle åka och handla. Då tänkte vi ta en sväng ner på stan så jag skulle kunna kila in på banken och sätta in pengarna. Jag stegar iväg mot banken, medan sambon sitter kvar i bilen för att vi ska slippa krångla med parkeringsplats. När jag kommer fram till min bank så är den borta!!! Det sitter stora, vita pappersskynken i fönstren där man talar om att man håller på att bygga om!

Många tankar kretsar i skallen på mig och jag tittar mig omkring för att se om jag kan hitta min bank någonstans. Nej, ingen blå skylt som det står Handelsbanken på, så långt ögat kan nå.

Då får jag syn på sambons bank som är SE Banken. Jamen, då kan jag ju sätta in pengarna på hans konto. Så jag går in på den banken och ska försöka sätta in pengar. Det är bara det att de numera sköter alla insättningar och uttag via maskiner. Då måste man ha ett konto med kort, vilket jag inte hade. Sambon har, men han satt ju kvar i bilen.

Nu var jag färdig att ge upp och strunta i hela projektet. Jag går ut på gågatan och ser nog väldigt förvirrad ut. Då klickar det till i hjärnkontoret. Jag vet plötsligt vart Handelsbanken flyttat. Dessutom var det länge sedan de gjorde det. Sedan ett år tillbaka, minst. Jag kilade hastigt iväg dit och allt fixade sig på bästa sätt.

Så kan det gå när man är van att fixa de flesta bankärenden via datorn. Undrar om man snart kan sätta in pengar också via burken. Stoppa in pengarna i ett hål som ser till att pengarna transformeras över till banken. Då kan man stänga alla bankkontor och slippa alla bankrån. Vilken bra idé!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men jösses, hur krångligt ska det vara nuförtiden att sätta in pengar!? Haha.

Bloggblad sa...

Nu har jag sällan pengar att sätta in - men tycker ändå att det blivit väldigt mycket krångligare de gånger jag har bankärenden och måste gå dit och passa deras tider.

Cicki sa...

Annika: Det är väl så att vi blivit bortskämda med att allt är så mycket enklare idag. När man måste göra det manuellt så blir man lite ställd....:-)

Bloggblad: Fast öppettiderna är faktiskt bättre nu än det var förr. I alla fall här i stan. Men man har ju sällan någonting att sätta in, så man är ju inte så van att behöva gå till banken....:-)

Anonym sa...

Det var nästan min stil, man är ju alldeles borta i knoppen när man kommer in på banken. Mycket tryggare och enklare framför datorn.

Anonym sa...

Anonym sa är jag kommer inte in, likadant varje gång jag ska in då ska jag mejla dem för att få nytt lösenord blir galen

Biggan

Cicki sa...

Biggan: Vi är som vi är....:-)

Vad besvärligt du verkar ha med bloggen. Jag har i alla fall hälsat på dig idag utan problem.