lördag 2 oktober 2010

Trötter

På eftermiddagen idag blev jag otroligt trött. Så där trött så det sitter i hela kroppen. Jag insåg att jag hade bara ett val och det var att sova middag. Jag sov verkligen, i två hela timmar. Vaknade tio i åtta och trodde då att även sambon somnat, eftersom han inte väckt mig. Nej då, han hade som vanligt fastnat vid datorn och glömt både tid och rum.

Snabbt skalade vi och kokade potatis och rotselleri till mos. Tog fram en grönsaksblandning och Wallenbergare från frysen. Trots all hast så blev det en middag som var jättegod.

Att jag är så här trött tror jag är ett svar på det jobbiga beskedet jag fick i torsdag. Plus att jag sovit så illa i flera veckor när min andningsmask inte fungerat som den ska. Nu är den lagad och jag behöver sova ikapp. Dessutom har jag för vana att bearbeta mina sorger med sömn. Det är som att jag tror att jag kan lägga mig och sova och vakna upp ur en ond dröm där allt är fixat till det bästa igen. Naturligtvis är inte livet så enkelt, men om kroppen behöver sömn så har jag lärt mig i alla fall att då måste man lyssna på sin kropps signaler.

8 kommentarer:

Trebarnsmamman.se sa...

Förstår dig så väl! Sov du...om inte annat är du piggare när du vaknar! Jag mötte tidigare i livet alla mina sorger och bekymmer med sömn, och jag tror att det är ett av kroppens sätt att läka. Numera är jag lite mer traditionell och får nattångest och sover dåligt...och jag längtar tillbaka till tiden då ångest gjorde mig trött!

Sköt om dig! Och du, ja det var inte roliga besked...men de hade kunnat varit mycket värre.

Kram

Polargrevinnan sa...

Hej, hej mycket hej! Det var ett tag sen jag varit här. Nu har jag börjat blogga igen och det känns bra. Jag har också kallat mig trötter men det har blivit bättre, just för jag sover bättre.
Jag har läst fatt och förstår att du dels är trött och dels orolig.
Skönt i alla falla att du blir riktigt undersökt. Hjärtproblem som upptäckts i tid kan medicineras och med ett "sunt" leverne tror jag livet kan vara rätt drägligt. Min lillasyster har har samma problem som du och hade en infarkt som hon inte visste om. Med ett glatt humör kommer man långt och ett gott skratt förlänger livet. Du får gå på flera roliga framträdande. Visst är livet jobbigt ibland men det är bra om man försöker hitta det roliga och tvivsamma - och som du skriver man behöver sova och lyssna på kroppen och vara snäll mot den.
Fina saker du tillverkar. Någon gång när jag är åt ditt håll skulle det vara trevligt att se allt du gör.Sköt om dig - sov, skratta och promenera - en doktors råd och gärna ett glas vin då och då.
Kram Viola

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Sömn är en bra helare. Både när det gäller fysiska och psykiska sjukdomar. Kan du inte få någon hjälp med din sömn? En mild insomningstablett kanske? För sova behöver man göra. Speciellt så du inte får tillbaka dina ryggproblem för att du är för dåligt soven.

Viola: Oron finns ju där. Imorgon ska jag till VC och ta en del blodprover för blodfetter och sånt. Sedan hoppas jag att jag snabbt får komma till kardiologen. Då släpper förhoppningsvis oron och jag får ett klarare besked om vad som gäller. Jag lever ju rätt lugnt redan nu. Promenaderna är det kanske dåligt med eftersom jag är dålig på att komma mig för. Ett glas vin då och då unnar vi oss. Förhoppningsvis kanske det räcker som medusin.......:-)

Le Loup sa...

Håller med övriga talare som har så kloka ord, och sömnen är som du säger, en god helare. Sov allt du kan och sköt om dig, och lycka till imorgon!

Cicki sa...

Shirouz: Jag lovar att ta det lugnt. Det ska nog du också göra idag. Såg nog vad Styre skrev på Fejjan.....:-)

Le Loup sa...

Det gjorde jag igår, kan jag lova... Jaa, den där Styre pratar så vitt och brett om allting, han har inget sinne för privatliv ;)

Trebarnsmamman sa...

Cicki; Jag dricker kvällste på kvällarna. Men just nu hjälper det dåligt. På min privata blogg kan du läsa mer om varför. Men det är tack och lov bara en begränsad tid!!!!!

Cicki sa...

Shirouz: Jag vet, jag har sett hur Styre svamlar ibland....:-)

Trebarnsmamman: Ska gå dit och läsa.