lördag 24 oktober 2009

Nätvänskap

Jag vet att jag skrivit om nätvänskap tidigare. Tycker det är ett fantastiskt fenomen eller vad man ska kalla det för. Häromdagen fick jag ett nytt bevis för detta fantastiska kontaktnät som man får via internet.

Pärlmudden är en tjej jag känt i några år. Först ifrån en mailinglista, sedan blev det bloggen och även Facebook. Så vi har rätt så tät kontakt, men vi har aldrig träffats. Fast det känns inte så nödvändigt. I alla fall så hade hon ett blogginlägg, härom dagen, där hon visade upp en tjusig stickad mössa. Jag kommenterade och undrade vart hon hittat mönstret.

Det dröjde inte lång stund förrän jag hade ett mess på Facebook där Pärlmudden skrev att om jag mailade min adress till henne så skulle hon skicka mönstret. Igår kom det fram.

Tänk om vi inte hade haft internet och dess "communities" då hade jag aldrig lärt känna denna trevliga tjej och aldrig fått detta stickmönster.

Jag blir på något vis lika imponerad varje gång sånt här händer.

7 kommentarer:

Viola sa...

Visst är livet rätt kul när man finner nya vägar och bekantskaper.

För mig som är så ojämn,passar detta så bra. När jag mår bra så är jag på alerten och tvärtom.

Sen slipper man ju städa så ofta;-)


Och jag gör egna bagels,jag ska bara hitta mitt recept.
Ligger i min nya röra i köket;-)
Inte så svårt...bara man inte har allt för bråttom.

Kramkram

Cicki sa...

Viola: Ja, du och jag har ju också hittat varandra den här vägen. Det passar mig också bra av samma anledning som din. Man behöver bara umgås när man orkar. Det är kravlöst på något vis.

Ingen panik med receptet. Ta det när du hinner och hittar det. Det är bara det att jag aldrig sett något recept på bagels och vi älskar de matiga bullarna. Kramis

Pärlmudden sa...

Tack Cicki! Jag blev rörd när jag läste ditt inlägg.
Håller med dig och Viola, det är underbart med nätkontakter, att man kan "umgås" när man är "på hugget". Bagelsrecept låter underbart, kan man få vara med på det hörnet? Jag har förresten varit hos dig o gödslat lite idag. ;)
Ha en trevlig kväll. Här blir det en film.... Arn, den första filmen.... Bättre sent än aldrig:) Vi är väl typ 100 år efter alla andra, och ändå är den inspelad inte långt härifrån.
Kram pärlmudden

Cicki sa...

Pärlmudden: Säger till dig som till Viola att det är så kravlöst med nätvänskapen....:-)

Arn är både bra filmer och böcker. Vi var ju så knäppa att vi lyckades köpa andra filmen först. Men nu har vi bägge två så det blir i rätt ordning....:-)

Christina sa...

Jag tycker det vimlar av trevliga, generösa människor på nätet som man aldrig skulle ha träffat annars :)
Folk är väldigt hjälpsamma, det är verkligen roligt.

Cicki sa...

Christina: Visst öppnar nätet upp möjligheterna att träffa folk man aldrig skulle möta annars. Och som sagt var så vimlar det av underbara människor. Vi hade inte heller lärt känna varandra om inte nätet funnits. Du känns som en äkta och riktig vän fast vi inte träffats ännu.

Och ingen underbar sambo hade jag väl heller haft om nätet inte funnits. Han fångades verkligen i ett nät....:-)

Le Loup sa...

Kan bara hålla med alla som skriver här. Nätet är synnerligen fantastiskt, man kan komma i kontakt med de mest otroliga människor precis var som helst i världen och finna att det kvittar var man bor eller vem man är om man har något gemensamt så har man. Det var det första som fascinerade mig på nätet när jag började, den här kontakten som uppstår ibland och det fascinerar mig fortfarande. Dig känner jag ju egentligen inte, men jag känner dig på ett vis ändå, känns det som :)