tisdag 13 oktober 2009

Ännu ett inlägg i debatten

Vill ni läsa om hur det är att vara utbränd och inte trodd, så hittar ni ett sådant inlägg hos den alltid fantastiska Ulvstrumpa. Här hittar ni det.

3 kommentarer:

Smycka sa...

Kan ju bara erkänna att jag nog var en av de personer som inte trodde på fibromyalgi förut. Men, jag har läst mycket och pratat med vänner som har fibromyalgi och fått en annan förståelse och insikt. Idag är jag av helt annan åsikt, det vill säga, jag tror att fibromyalgi är en sjukdom som många andra sjukdomar. Tiderna förändras, så även sjukdomar, men att nedvärdera andra för deras sjukdomar eller annat som man själv inte har någon kunskap om tycker jag är helt fel. Vill nu inte påstå att jag är någon expert, men har mer info än tidigare. Informationen finns lätt tillgänglig här på nätet för att lära sig vad det innebär att ha fibromyalgi.

Nu blev det visst ett låååångt inlägg från en som inget vet. *s* Ja, ja, ni fattar nog vad jag försöker säga.

Kram till er alla och särskilt till dig Christina! =o)

Christina sa...

Nu har jag läst Ulvstrumpas fina inlägg, väldigt sympatiskt skrivet.

Det där gamla indianordspråket bär jag alltid med mig, att man inte kan döma en man om man inte har gått ett antal mil i hans mockasiner.
Varför vissa har behov av att döma utan att veta är för mig en gåta.

Cicki sa...

Smycka: Fibro har nog funnits mer eller mindre i alla tider. Förr kallades det ju för SVB= Svid, värk och bränn-kärringar. Där man har en värk som flyttar sig, som ibland svider, ibland bränner osv. Jag tror min mormor hade fibro. Hon hade ständig värk men det var inte reumatiskt. Mamma däremot hade RA, reumatisk artrit i de små lederna. Fibro och reumatiskt är ju närliggande diagnoser och bägge är ärftliga. Bägge mina barn lever med värk men nu när vi vet vad det kan vara så tränar de på ett annat sätt en vad jag gjorde i deras ålder. Det underlättar.

Christina: Ulvstrumpa skriver alltid så bra. Hon har beskrivit utmattningsyndrom så bra. Där känner du väl igen dig.

De gamla indianerna och kineserna har många kloka ordspråk.

Jag tror att vissa har ett behov av att spy galla över andra. Förmodligen för att de mår så dåligt själva. Så egentligen är det ju synd om dem.