fredag 17 juli 2009

Shopping utan bilen fortsätter

Nu har vi varit och storhandlat. Det var ju "löning" idag eller rättare sagt imorgon. Vi är fortfarande billösa, men en snäll vän ställde upp och lånade ut sin bil till oss. Vi passade på att köpa en massa tunga saker. Det blev flera säckar med kattsand, vatten i massor plus andra tunga saker. Vi fyllde hennes lilla Skoda men nu klarar vi oss ett bra tag.

Med vänners hjälp och lite egen uppfinningsrikedom så fixar vi detta med att vara utan bil. Det som retar mig mest är att den står på parkeringen och kostar i skatt och försäkring utan att vi kan använda den. Nu börjar till och med sambon luta åt att vi ska vara helt bilfria. Han har tittat på en "Dramaten", som inte ville höra talas om för två veckor sedan. Vi har även pratat cykel utan att han går i taket. Så vi får väl se hur det blir. Jag kan mycket väl tänka mig att leva utan bil och lägga de pengarna på något roligare. En Sodastream till exempel för att slippa släpa en massa vatten....:-)

7 kommentarer:

Smycka sa...

Ja det är skönt med justa vänner! En dramaten har jag också och den tycker jag är jättebra! På vintern brukar jag ta en pulka till ICA och lägga under kundvagnen. Vissa kunder undrar vars jag har barnen, men pulkan drar jag maten på. *s* Cykel med sidokorgar eller liknande går alldeles utmärkt! Men jag ska inte säga för mycket för jag skulle sakna min bil jättemycket om den gick sönder!

Lycka till!
Kram
Ulrica =o)

Cicki sa...

Ulrica: Helst vill jag också ha kvar bilen för den betyder så mycket frihet. Men vi har inte så mycket att leva av så den kostnaden skulle göra stor skillnad för oss. Vi får väl se hur det blir.

Klimakteriehäxan sa...

Satsa på en sodastreamer. Jag har en sen 1,5 år, har inte burit hem en droppe vatten sen dess, slipper bängla med returflaskorna: ett klart framsteg!

Cicki sa...

K-häxan: Ja, det får nog bli en sådan. Själv dricker jag gärna kranvatten men sambon vill gärna ha det kolsyrat.

Cicki sa...

K-häxan: Glömde säga att det är ju väldigt miljövänligt också med en sodastream. Inte en massa transporter hit och dit med alla flaskor.

Cina sa...

En sodastream! En sådan jag funderat länge på, jag gillar "bubbelvatten". Och ja, tänk så mycket man slipper släpa hem då.
Det låter som ni kommer klara er utan bil alldeles förträffligt. Visst, lite skillnad blir det ju, men som du o sambon redan insett, allt går ju att fixa och ordna till med storhandling o s v. Allt går, det är bara olika svårt!
Hoppas ni har en bra och trevlig helg!

Cicki sa...

Cina: Alla som köpt en sodastream verkar väldigt nöjda. Vi vet ju inte än hur vi ska göra med bilen. Vi måste i alla fall reparera den för ska den säljas så får man ju inget för en trasig bil.

Men man kan också storhandla och ta en taxi hem t ex. Har man inga tunga bilkostnader så har man råd med det. Man kan även hyra bil om man ska åka långa sträckor. Där jag känner mest ångest över att inte ha bil det är när det gäller bär och svampplockning.