tisdag 14 juli 2009

Min födelsedag

Jag kanske ska berätta hur jag firade min födelsedag igår. För mig blev den perfekt, eftersom jag inte ville fira den egentligen. Så sambon var väldigt fundersam hur han skulle hantera detta. Själv funderade jag inte ens över det mer än att jag inte ville ha något ståhej omkring mig.

Jag började min dag i sån där sakta lunk som jag behöver nu för tiden. Med te och smörgås och en god bok vid frukostbordet. Lite datortid för att kolla igenom mail. Läsningen av bloggar får alltid anstå till senare på dagen. Jag hade fått en hel del grattis via mail och facebook. Det kändes bra. Lagom distanserat och som värmde av vänner som ville gratulera mig.

Så småningom började Sommarprogrammet som igår var jättefantastiskt. (Förresten så var det toppenbra idag också med Katarina Janouch.) Samtidigt satt jag vid symaskinen och sydde om en blus jag köpt på loppis.

Efter sommarprogrammet tog jag lite kaffe och läste igenom bloggar. När jag var klar med det så åkte jag ner på stan och köpte min födelsedagspresent, en liten taklampa att ha ovanför ett blomarrangemang. (Bild kommer.) Jag gick till tygaffären och hälsade på min vän där. Det var länge sedan vi sågs eftersom jag har köpstopp på tyger. Så vi hade mycket att avhandla mellan hennes kunder.

Väl hemma igen så överraskade sambon mig med att ha flyttat om några vägglampor som vi pratat om. Det blev hans födelsedagspresent. Dottern ringde och vi hade ett långt och trevligt samtal där hon även berättade att S hade friat....:-)

Så småningom ringde min förvirrade son och undrade om det inte var så att jag fyllde år. Jo, så var det. Han är sån min son. Det är bara att ta han på gott och ont, precis som han är......:-) Han berättade om lite köräventyr eftersom han nu fått en bil av sin pappa. Just nu kretsar det mesta runt denna bil, och att köra den, i sonens huvud.

Jag unnade mig att lägga mig och vila en dryg timme. Under tiden fixade sambon middagen som blev underbart god. Sambon var så närvarande hela dagen, vilket kändes fantastiskt. Han har så lätt att försvinna in i sin datorvärld och det kretsar en massa i hans huvud som han måste fundera över. Men igår var jag hans prinsessa i hans centrum hela dagen. Det kändes underbart.

Kvällen avslutades med lite TV och lite dator. Många skulle kanske tycka att det var en jättetråkig födelsedag. Men så var det inte för mig. Den blev helt perfekt. Det var så jag ville ha den.

5 kommentarer:

Cina sa...

Jag tycker det låter som en helt perfekt födelsedag, när man fyller år kan man ju unna sig att göra precis som man vill! Kram!

Pärlmudden sa...

GRATTIS i efterskott!! Jag har varit i husvagnen o inte fått igång nätet, sp mitt grattis kommer lite sent. Men jag har tänkt på dig iallafall :)
KRAM

Cicki sa...

Cina: Så tycker jag också. Nu för tiden har jag sånt behov av lugn och ro omkring mig. Jag som levt så hektiskt tidigare.

Pärlmudden: Tackar i efterskott....:-) Hoppas du haft det skönt i husvagnen. Jag har semester fortfarande. Har tappat räkningen på veckor nu men har bestämt mig för att jag har semester till slutet av augusti. Det är jag väl värd....:-)

Pärlmudden sa...

JA, det är du verkligen!!
då får du semester lite längre än mig, men jag tjuvstartade ju före dig så det blir nog rättvist ändå ;)
Jag ska fortsätta min semester med sjukhusbesök imorgon o sen hem för att packa. Lördagmorgon kl 05.35 går bussen mot Tyskland o danmark. bara en weekendresa, men ändå ska det bli skönt att komma iväg lite.
Ha en fortsatt bra semester
KRAM

Cicki sa...

Pärlmudden: Visst är det härligt att vi lärt oss att unna oss semester...:-) Ha det så skönt på din weekendtripp. Det låter härligt. Kram