onsdag 15 juli 2009

Lampa, Ufo och lapptäcken

Så här blev det med min nya födelsedagslampa. Den kommer inte riktigt till sin rätt i dagsljus men nu ikväll har den varit jättefin. Jag är såååå himla nöjd.









Det här är Ufo:t jag håller på med nu. Jag har lagat och sytt om en hel hög med kläder, så idag kunde jag börja med lapptäcket. Det har legat undanstoppat i snart tre år. När jag kommit så här långt så räckte inte de skurna rutorna till. Jag la det åt sidan och på den vägen har det varit. Nu vill jag göra klart det. Men det fattas åtta stora rutor så jag måste sy fler block. Idag har jag skurit av de blocken som var färdigsydda, men det kommer inte att räcka. Någonstans har jag tydligen tagit fel på måtten för det borde har räckt.

Jag har tidigare gjort några större lapptäckesarbeten, men det här täcket kommer att bli det största. Tidigare har jag gjort en väggdekoration som vi hade bakom sängen i förra lägenheten. När vi flyttade hit så passade den inte in med färgerna. Då blev det ett lapptäcke istället. Jag har lärt mig en del på vägen om olika tygkvaliteter. Så helt perfekt kommer inte ens detta att bli. Vi får kalla det för ett lärlingsarbete.


Det är så roligt att det blir förmodligen fler sydda så småningom. Jag har gjort några mindre lapptäcken tidigare, ett som bonusdottern fått och ett som Ebba fått.


Bonusdotterns täcke




Ebbas täcke

5 kommentarer:

Moster Ma sa...

Jättefina lapptäcken!
Jag är avundsjuk på den där "gåvan" att sy och skapa med händerna så. Mina systrar fick den gåvan, men jag blev utan.

Metta sa...

Börjar med ETT STORT GRATTIS i efterhand. Missade helt din födelsedag, men ser att du haft en bra dag helt i din smak. Trevlig lampa!

Dina lapptäcken ser mycket fina ut. Har också ett lapptäcks-UFO, som legat i 5 år nu och borde verkligen ta itu med det. Tycker bara att det är så besvärligt när man ska kvilta ihop ett stort täcke, vare sig man gör det för hand eller på maskin.

Ha en bra dag!

Cicki sa...

Moster Ma: Du fick säkert en annan gåva som inte dina systrar har. Alla har vi någonting som vi är bra på...:-)

Metta: Tack så mycket. Ja, jag hade en bra dag eftersom jag inte ville fira med en massa stoj.

Jag är inte så duktig på det där med lapptäcken men jag lär mig lite eftersom. Jag håller med dig om att quilta ihop det är urjobbigt. Både att få det snyggt och att det är så åbäkigt att hålla på med. Men nu har jag tänkt göra klart det här även om jag förmodligen kommer att varva med annat emellan för att inte tröttna så fort.

Cina sa...

De ser ju jättefina ut! Sy har inte varit min grej, inte ens att laga och fixa till, tyvärr. Jag har idéer som en väninna formar till, det är lite kul.
Jag håller med dig. Alla är vi bra på något!

Cicki sa...

Cina: Det är väl bra att ha en väninna som kan uppfylla ens idéer och önskningar. Visst är det så att alla är bra på någonting. Det gäller bara att plocka fram det.