torsdag 3 februari 2011

Galgar i parti och minut

För det mesta har man för lite galgar. I alla fall har det alltid varit så i hela mitt liv. Förmodligen för att man köper nytt, hänger in det på en galge. Men man tar inte bort motsvarande för att få en ledig galge.

Vi hade ju som sagt var klädkammarrensning här hemma för några dagar sedan. Han som tyckte han var skjortlös, var i alla fall inte det. Även om vi tog undan hur många skjortor som helst, för vidare hantering, så blev det sjutton stycken kvar. Som jag tvättade och strök igår.

Det var ju tur att han hade så många lagom stora skjortor för annars hade galgöverskottet blivit ännu större. Vi har en gammal tvättkorg som vi lägger dem i när vi tar fram ett nytt plagg. Det är praktiskt, för då vet man var man ska hämta galgar när man ska hänga upp det nytvättade. Det var bara det att den tvättkorgen svämmande över på alla breddar efter städorgien. Nu har jag hanterat alla galgar.

Jag funderar på om jag ska börja samla på gamla trägalgar. För vi har många sådana. Fina galgar, med fint firmatryck från företag som inte längre finns. Fast det är nog rätt onödiga och skrymmande samlarsaker. Alla trägalgar har i alla fall placerats högst upp på en lådan alldeles under taket i klädkammaren. Där kan de få ligga tills de eventuellt behövs igen. Hoppas det dröjer, för vi har många plastgalgar också.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa gamla galgar med tryck visst fina, eller hur? Jag har några få men är verkligen extra rädd om dessa.
Med galgar är det som med strumpar tror jag. Någonstans finns det en värld med massvis galgar och strumpor. Ditt fly det hela tiden av någon konstigt anledning. Jag tror jag köpte hur många galga som helst - vad är dom då? Köpte nyss två paket till.

Cicki sa...

Ela: Visst är de fina. Jag har tre stycken som är så fina så. Gamla femsiffriga stockholmsnummer som visar att galgarna måste vara rejält gamla......:-)

Galgar brukar ju vara en förbrukningsvara fast just nu har vi gott om dem. Men rätt som det är så är det väl brist på dem igen....:-)

Smycka sa...

Gamla trägalgar är alltid trevliga! Finns många sådana med och utan tryckt text. =o)

Le Loup sa...

Håller med föregående talare, de är jättefina :) Bra tips att lägga galgarna i en tvättkorg, jag brukar försöka att hänga mina tomma galgar längst till vänster när jag tar ut kläder, men, är jag stressad så blir det som det blir. Sedan står jag med famnen full av kläder och svär när jag försöker hitta galgarna igen. De kilar ju alltid in sig och blir osynliga...

Christina sa...

Ja, de där gamla trägalgarna med firmatryck är verkligen fina...vilket lustigt ord egentligen, kommer jag att tänka på medan jag skriver det här...galgar - varifrån kommer det ordet?

Cicki sa...

Smycka: Visst är de.

Shirouz: Efter att i ett antal år retat mig på att få kuta runt och leta galgar så kom jag på det där med tvättkorgen. Visst är jag smart....:-)

Christina: Jag brukar fundera över ord men galgar har jag inte tänkt på. Du är ju lite språkgeni så nu får du fundera.....:-)

Jag har några som är märka EOS. Där jobbade jag när jag var 15-16 år. Det benämndes som modehus. Fiiiiint som fan, var det. Ekelöf och Svensson, stod det för. Det var två systrar, döttrar till Ekelöf som ägde det när jag jobbade där. Jag var bara sk springflicka. Gjorde lite allt möjligt i kulisserna, så att säga.

Klimakteriehäxan sa...

Galgar har en märklig tendens att försvinna. Släng dom inte! De kan tänkas försvinna alldeles av sig själva ...

Cicki sa...

K-häxan: Självklart sparar jag dem. Här kastas ingenting i onödan.....:-)