söndag 30 januari 2011

Klädkammarröj del 2

Nu är äntligen klädkammaräventyret över. Nästan i alla fall. Min mobila "köksö", dvs rullbordet, står kvar i köket och ska få stå där tills "ungarna" varit här.

Sambon har provat igenom alla sina skjortor. De som bara stramade lite runt magen la vi i en kartong med förhoppning om att de ska bli lagom om några minuskilon. Det alldeles hopplösa förpassades till loppiskassen. Resten åkte i tvättkorgen för att fräschas upp.

Jag är så nöjd med att detta blivit av och blivit så bra. Det känns jätteskönt. Nästa hopplösa projekt blir vindsförrådet. Fast det får vänta en månad eller två.

Efteråt dammsög jag hallen och sambon tog vardagsrummet. Vi fick se att ena hjulet på dammsugaren håller på att gå sönder. Vi är lätt besvikna över kvaliteten på den. När vi köpte den för 6-7 år sedan bestämde vi oss för att kosta på oss en lite dyrare i bra kvalitet. Det blev en Nilfisk med allergifilter, reglerbart rör, extra lång slang och extra lång sladd. Dammsugningen går det inte att klaga på. Det har fungerat förträffligt. Men apparaten har fallit i bitar lite eftersom. Det första som gick sönder var locket till där man har extramunstyckena. Sedan slutade sugreglaget att fungera. Som tur var så stannade det i det högsta läget. Slangen har gått av där röret sitter så det har vi fått tejpa ihop. Och som sagt var så håller hjulet på att gå sönder nu. Det får hålla så länge det håller. Ekonomin klarar inte både en kontorsstol och dammsugare samtidigt. Nu får vi börja försöka spara till en sådan och läsa reaannonser. Alltid är det nå´t som pajar! Det är vår eviga otur. Suck!

12 kommentarer:

Mångmamma sa...

Det brukar ju komma i skov, alla onda ting är...och så vidare.
Tre trasiga jättedyra grejer efter varandra och sen funkar det några år igen.
Förr-förra sommaren dog kyl,tvätt- och diskmaskin i ungefär samma veva.
Vi väntade inte ut frysen utan köpte en sådan med, när vi ändå var igång med att hinka ut pengar ... Uj, uj.
Resten måste bara hålla ett tag till!

Cicki sa...

Det är den där Murphy som spökar.....:-)

engelsson sa...

Hehej...det e jätteskönt o vara tebax..jag har saknat er vansinnigt mycket utan o begripa det..haha.. Men vad trist med dammsugaren..jag köpte en ny på Rusta i julas när jag hade spenderbyxorna på..hela 300 kostade den o funkar bra,..,fast den brölar som en brunstig mastodont.. Läste om era probbs med migrationsverket..huua hoppas det reder sig..

Cicki sa...

Engelsson. Det får väl bli något i den prisklassen. Problem med Migrationsverket är bara förnamnet. De är lika tjuriga som FK.

Viola sa...

Garderobsrens vore något för oss också...men nä inte i dag;-)
Jag ska byta gardiner för jag sa att det fick sitta januari ut. Och helt plötsligt kom den sista januari...

Jo jag har inte öppnat upp det hemliga rummet än,så du vet. Jag åtekommer när det är dax.

Kramkram

Trebarnsmamman sa...

Att allt pajjar tillhör vardagen i dagens samhälle när företagen endast producerar saker som skall hålla ett visst antal år, annat var det för när man producerade för att saker skulle hålla en livstid. Vi har t.ex. en laserskrivare som är av modell tidigt 80-tal. Fantastiskt bra, en riktig slitvarg. Med erfarenhet av denna skrivare köptes det in x antal skrivar på makens jobb av samma märke, alla slutade fungera när garantin gått ut. Maken ringde då och frågade hur det kom sig och fick till svar "- Vi skulle gå i konkurs om vi producerade lika bra skrivare som modell x, då skulle folk bara köpa en skrivare i livet." Ja, vad säger man efter de orden underhåller vi den med silkesvantar och funderar inte ens på att byta ut den ;)

Det som är riktigt trist för er däremot är ekonomin. För när enkonomin stramar då känns varenda grej som måste ersättas...

Sen är det ett förbaskat slöseri på jordens resurser med detta medvetna slit-och-släng-samhälle.

Cicki sa...

Viola: Mina julgardiner får nog sitta uppe till påsk eller nåt. De är inte så gräsligt juliga med tomtar eller nåt sånt. Jag väntar tills jag kan tvätta fönstren utvändigt också.

Trebarnsmamman: Det som retar mig är att vi köpte en dyrare just för att få en extra bra dammsugare. Jag hade en tvättmaskin i slutet på 70-talet. Vi köpte ett hus och där fanns tvättmaskinen, en Cylinda. När vi köpte huset var den drygt 10 år gammal. Vi bodde där i 5 år. Den bara tuffade på och var hur bra som helst. Av någon anledning pratade jag med de som köpte huset av oss några år senare. Jag frågade om tvättmaskinen. Jodå, den funkade fortfarande och var hur bra som helst.

Under elva år i huset i Matfors lyckades jag avverka 3 tvättmaskiner av bra märken. Så visst är det skillnad på då och nu.

Trebarnsmamman sa...

Jupp...det är ju det där, man tror att ett märke är kvalitet bara för att det tidigare stod för kvalitet och för att de tar betalt som om det är kvalitet. Numera har jag framförallt börjat köpa uddamärken för då blir jag i alla fall inte besviken när de pajjar!

Mest irriterad har jag blivit på "kvalitetsmärket" Philips. Har hittills under de senaste snart 20 åren inte ägt en enda philipsgrej som hållt mer än 2 år. Fattar nada, Philips skall ju vara kvalitet! I alla fall om jag frågar svärfar ;)

Trebarnsmamman sa...

Vår tvättmaskin som vi hade i huset när vi flyttade in var en Cylinda från 70-talet...den hade verkat i 30 år dagligen för 3 olika 3-barnsfamiljer. Suverän var den...men den orkade inte tillslut :( Nu har vi en ny cylida som är bra, men inte i närheten av den gamla godingen. Ja och så har vi ju min danska maskin...den borde ju hålla i evigheter eftersom man måste kunna danska för att använda den ;)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Cylinda är ju ett bra märke. Tyvärr väldigt dyra. Vi hade tvättmaskin i gamla lägenheten för tvättstugorna var så jobbiga. När vi bytte där så köpte vi en Bosch. Nu tvättar jag ju det mesta i allmänna tvättstugan så det går inte att jämföra. Men den funkar bra i alla fall. Diskmaskinen är också en Bosch och vi är nöjda med den. Den körs ungefär varannan dag så den får jobba mer än tvättmaskinen.

I elektonik kör vi genomgående med Panasonic. TV:n är minst 8 år, kanske äldre. Videon köpte jag 95, men den var undanställd ett tag. DVD:n har också ett antal år på nacken. För att inte tala om surround-paketet. Det är 12-15 år gammalt. Det enda som lagt av är stereo-videon. Men då hade vi min gamla att ta till.

Tur du inte behöver prata med tvättmaskinen. Det räcker kanske att du klappar på den då och då....:-)

Le Loup sa...

Jag nickade när jag läste Mångmammans inlägg, det är så det är, tre saker går åt skogen ungefär samtidigt och sedan fungerar det ett tag igen. Märkligt det där!
Jag köpte en på Jula för ett år sedan, en sådan där utan påse och det är det bästa jag gjort, bara att tömma och sedan köra på, filtret kan man tvätta och visst, den ylar som en ilsken tjur, men så bra den är!
Tänker vidare, vad träligt det är när ni köpte en bra dammsugare att den inte ska hålla som det är tänkt, hoppas att ni hittar en ny som är billig OCH bra! För övrigt, tänker på er, sköt om er.

Cicki sa...

Shirouz: Tack för att du tänker på oss.

Än så länge sitter hjulet kvar även om det håller på att falla i bitar invändigt så att säga. Den här månaden är det bara inte att tänka på en ny dammsugare. Annars får det väl bli en billig sak, tills vidare i alla fall.