lördag 30 oktober 2010

Fel ordination

Av en händelse så fick jag idag se vad det stod på mina tabletter mot muntorrhet. "1 stolpiller 1-3 ggr dagligen i 1-3 veckor vid behov mot hemorrojder". Naturligtvis var jag ju tvungen att kolla vad det stod på stolpillerasken. Mycket riktigt. Där stod: 1 tablett på morgonen, 1 tablett vid lunchen, 1 tablett på kvällen och 1 tablett till natten vid behov mot muntorrhet".

Först blev det här rätt kul. Jag såg mig själv försöka stoppa upp de små sugtabletterna där bak. För små för att stanna kvar. Och så såg jag mig själv försöka suga på de stora stolpillren fyra gånger om dagen. Horribel tanke.

Men så kom jag på att det här är ju ett allvarligt fel som apoteket gjort. Nu är jag van vid de här medicinerna så jag tänker inte på vad som står där. Tänk så tokigt det har kunnat blivit om någon som inte förstod att det här var förväxlade lappar. Det kunde varit andra mediciner som lapparna kunnat förväxlats på. Då hade det kunnat bli farligt.

Jag får nästan lust att göra apoteket uppmärksam på felet.

Dessutom blev det ett skapligt blogginlägg........:-)

10 kommentarer:

Cina sa...

Oj! Fel av apoteket kan så klart få allvarliga följder! Om du orkar tycker jag att du ska påtala felet för dom!
Tur att du vet vad och hur du ska göra med pillren och ett bra inlägg blev det!
Kram!

Bloggblad sa...

Hihi...

Lisette sa...

Oj jag tycker inte att du bara ska ha "nästan lust" till att uppmärksamma apoteket i fråga. Det kunde ju varit en annan sorts medicin och det kunde ha blivit väldigt illa! Men lite kul var det ju ändå faktiskt ;))

Cicki sa...

Cina: Funderar på det. Ska på stan på tisdag. Då kan jag ta dem med mig och visa upp.

Bloggblad: Det blir så där tokroligt eftersom det var väldigt olika användningsområden....:-)

Lisette: Det är verkligen ett allvarligt fel. Tänk om det varit någon som ska börja med en ny medicin eller hemtjänsten som ska göra i ordning en dosett.

Pärlmudden sa...

Klart du måste påtala felet på apoteket! Men som sagt, en bonus att du fick ett kul blogginlägg också. ;)
Himla tur att du kan dina piller!

Kram o ha en mysig lördagskväll!!

KB sa...

Du MÅSTE påpeka detta för apoteket. Det är ett allvarligt fel att de skriver så tokigt på ordinationen. Här på lasarettsapoteket är det alltid två som kollar medicinen innan de sätter på etiketter på förpackningarna. Man tycker att någon skulla reagerat. Det är kanske som I brukar säga de "tyade" inte.(tya:orka). Mitt i allt allvaret kan man inte låta bli att dra på munnen lite. Tur att du läste ordentligt...

Kram

KB

Le Loup sa...

Jag ser att du är på väg till apoteket, himla tur att du var van och du har så rätt, det blev ett roligt inlägg, jag kunde inte låta bli att le, jag heller. :)

Cicki sa...

Shirouz: Jag ska dit imorgon. För mig spelar det ingen roll. Jag är van vid de här medicinerna så jag läser sällan texten. Fick se den av en händelse nu. Dessutom är det ju så olika storlekar. Men hur mycket medicin är inte lika och numera när det byts ut fabrikat hela tiden.

Det är roligt eftersom det var just de medicinerna, samtidigt som det är otäckt vad som kunnat hända.

Camilla sa...

Hihi, man får inte vara sjuk om man är sjuk för då kan det gå tokigt.

Cicki sa...

Camilla: Man måste vara fullständigt klar i knoppen så man stoppar rätt tabletter i rätt ände av kroppen....:-)