söndag 24 oktober 2010

Min snygging

Det är inte så ofta jag unnar mig något själv av det jag syr. Men nu har det hänt.

Någon gång i våras så sydde jag en jeansväska. Jag blev väldigt nöjd med den och så förtjust att jag kände att jag ville ha en likadan själv. Att ta just den rakt av kändes fel, eftersom jag sytt den för försäljning. Alltså skulle jag sy mig en egen.

Tiden har inte riktigt velat räcka till, så jag har längtat och trängtat länge efter den här väskan. Mest

för att jag varit lite sur på min gamla väska. Den är ett jättefint loppisfynd. En äkta 70-tals väska. Nackdelen med den är att allt hamnat i botten och så fort man ska haft tag på något så har man fått rota på en lång stund för att hitta det.

När jag skulle sy den här väskan, så bestämde jag mig för att sy den i gråsvart jeanstyg. Jag hade lite problem med vad jag skulle ha för foder. Men så hittade jag det här tyget och alla bitar föll på plats. Precis som det är varje kvinnas rättighet att ha ett par röda skor, så är det även varje kvinnas rättighet att ha en handväska med rött foder. Visst blir man glad av det?

Alla som läser här har väl inte undgått att upptäcka min förtjusning i fickor i mina väskor. Den här gången har jag överträffat mig själv. När jag räknade antalet fickor så fick jag det till tio stycken! Åtta invändiga och två utvändigt! Förmodligen kommer jag aldrig att använda alla, men nu sitter de där de sitter.

Jag är grymt nöjd med den och skall strax fylla den med alla nödvändigheter som måste finnas i en handväska.

Resten av dagen ska jag sanera symaskinen och syrummet/sovrummet. Jeanstyget luddade extremt mycket. Jag ska även skriva dit de sista detaljerna i mönstret och även fylla på med detaljerade bilder där.

Nästa projekt blir en handarbetsväska till bästa grannen Anna. Det ska bli en helt ny modell. Det är alltid spännande att se hur något man har i huvudet, fungerar i verkligheten.

9 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hm, slog mig just att jag varken äger några röda skor eller någon väska med rött foder!
har haft, javisst men det var nog några år sedan.
Det måste jag råda bot på.
Din väska är för övrigt jättefin!

Cicki sa...

Mångmamma: Jag köpte röda skor i somras. Tror faktiskt det är mina första någonsin. Nu har jag också en väska med rött foder. Jag är en mycket lycklig kvinna.....:-)

Junebacken! sa...

Den blev ju skitsnygg! =) Och fräckt med rött foder. Jag gillar ju rött till allt, oavsett om det är skor, väskor, kläder eller vad det nu kan vara. En favoritfärg, faktiskt.
Vad duktigt att sanera symaskine direkt efteråt, det är något som jag väldigt sällan tar mig tid med, först när den börjar bråka med mig. Dumt, faktiskt...

Cicki sa...

June: Rött är kanske ingen favoritfärg direkt. Men det här tyget älskar jag. Väskan blev verkligen bra. Har fyllt det rejält just nu....:-)

Christina sa...

Jag känner igen det där från Bi, min granne keramikern.
Man skulle ju kunna tro att ni skulle vältra er i hemmasydda väskor och fina keramiska alster.
Jag har fattat att det inte alls stämmer med verkligheten. Bi har bara sekunda saker inne hos sig t ex ;-)

Väskan ser hur praktisk ut som helst - men det är ju du fena på.

Cicki sa...

Christina: Det är ju så det blir. Man unnar sig inte riktigt. Väskan är kanonpraktisk. Har fyllt den nu och använt sju av tio fickor....:-)

Spader Madame sa...

Supersnygg... och nu undrar ju Spader om hon kanske faktiskt ocksa "pehöver" en väska med rött foder- man blir glad av det?!?!

Cicki sa...

Spader: Självklart behöver du en väska med rött foder som passar perfekt till bästa skorna. Det fixar vi.

KB sa...

Häromdagen satt jag och ritade lite väskor som jag hade i huvudet efter ett besök i staden österpå. En av dem är nästan identisk med den du sytt! Jag tycker det är snyggt med rynkor, så när jag har färdat allt annat jag har på gång,och om ryggen håller, ska jag nog skrida till verket. Har inventerat garnföråd idag... suck och stön... Jag visste inte att jag var ägare till så mycket...

Kram
KB