tisdag 2 november 2010

Bokloppis v Bokklubb

Att jag är en bokslukare tror jag många vet. Att jag slukar deckare tror jag inte heller är någon hemlighet. Jag älskar många olika deckarförfattares alster. Men mest älskar jag Patricia Cornwell och hennes rättsläkare Kay Scarpetta. Jag kastar mig över allt jag kommer över av PC. Vilket resulterat i ett antal dubbelköp på loppisar.

Nu har jag slagit till igen. Denna gången inte på loppis utan i en alldeles ny utgåva från Bonniers. Jag kunde inte hålla mig. Jag har haft ett medlemskap i Bonniers Bokklubb hängandes över mig länge och väl. Det har fattats ett inköp för att jag skall kunna avsluta medlemskapet. Så fort jag betalat denna bok så ska jag säga tack och adjö till Bonniers. Aldrig mer en bokklubb! Varför betala flera hundra för en bok när man kan få tjugo böcker för samma pengar på en loppis.

7 kommentarer:

Moster Ma sa...

Nej tack till bokklubbar!
Som du säger det finns många andra bra sätt. På jobbet har vi en bokhylla, där man sätter in sin utlästa pocket och tar en "annans".

Le Loup sa...

Precis!
Och om man går på secondhand och loppisar så är böckerna så billiga att man kan kosta på sig att ta helt okända författare och hitta små guldkorn där man minst anar det :)

Cicki sa...

Moster: Det är ju en bra grej ni har på jobbet. Jag byter böcker med mina väninnor och köper på loppis. Men nu hade jag det där medlemskapet hängande över. Som jag hade gått på för de hade något erbjudande jag inte kunde säga nej till.

Shirouz: Precis. Och köper man dubbelt som jag lyckas göra ibland så är ingen skada skedd. Man lämnar bara igen det senare och vet att loppisen får en extra slant till sin välgörenhet.

Kesu sa...

Vill du höra in bokklubbsstrategi? Jag är med i två. Har för längesedan klarat av mina måsteköp. Nu är jag bara med för att få tips om nya böcker. Jag antecknar dem på min läsalista och fyller sedan i rutan "nej tack till månadens bok"! och lägger talongen på lådan pronto. Antingen loppishittar jag dem eller lånar dem på biblan.

Cicki sa...

Kesu: Jag har funderat på att göra så, men jag är så rädd att jag ska glömma bort att avbeställa. Annars är det en utmärkt strategi....:-)

Trebarnsmamman sa...

Eller ändå bättre, leta rätt på en bokbytarhylla och få flera hundra böcker gratis i utbyte mot utlästa böcker. Snacka om att det känns som att bokklubbarnas tid är över!

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag tror också att deras tid är ute. Man ser det på lockvarorna. De försöker överträffa varandra i gratisprylar.