torsdag 21 januari 2010

Rock-mormor

Ibland undrar jag om jag är lite udda. Eller det här med att inte platsa i sin egen ålder. Jag minns när jag kunde säga till mina jämnåriga arbetskamrater: "Å lyssna vilken härlig låt." De tittade konstigt på mig och svarade att det där var inte musik för folk i vår ålder. "Lyssnar du på sånt", kunde de fråga. Ja, det gjorde jag och det gör jag.

Nu sitter jag här och skriver och läser och rockar skiten ur Takida och Pink och fötterna går som trumpinnar på mitt fotstöd. Säg att det är fullständigt normalt för en kärring som just fyllt sextio år att göra så!

15 kommentarer:

Cattis sa...

Du har något att hämta hos mig

Spader Madame sa...

Totally normal! Awesome!

Le Loup sa...

Betänk vad Thåström betitlade en cd med. "Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal." :)
Thåström rockar upp mot de sextio också så härmed förklarar jag att vi är i gott sällskap!

KB sa...

Alldeles normalt! Jag har också stött på personer som anser att i "vår ålder" ska man lyssna på visor och annat i mitt tycke elände. Och Takida är väl bra, lika så Pink, So What..!

Kram

KB

PS Ngn Make till A2 på gång?

EVA / whiskyochchampagne sa...

Helt normalt enligt mig !!! En gång rockare alltid rockare...

Mina kids brukar skicka musiklänkar till mig och då gäller det oftast hårdrock :D!

Vi ska väl vara glada över att vi alla har olika smak både då det gäller musik och konst och allt annat. Tänk så tråkigt det skulle vara om vi alla tyckte lika...

Och att man inte ska få lyssna på rock bara för man uppnått en viss ålder...skitsnack :)!

***
KRAAAM EVA

:)

Cina sa...

Fullständigt normalt och uppfriskande!

Cicki sa...

Cattis: Tackar

Spader: Vad skönt att höra.

Shirouz: Jag har alltid gillat Thåström. Många rockers är ju runt 60 idag. De som man lyssnade på som ung alltså. Mick Jagger är ju ett bra exempel. Still going strong.

KB: Jag visste sedan innan att du gillade Takida. Pink visste jag däremot inte. Ingen make på G än. Har just sytt klart ett stickfodral. Det kommer bild idag. Sedan ska jag sy ett brödfat. Men sedan blir det en gube.

Eva: Det är ju de gamla generna som lever vidare. Helt rätt att en gång rockare, alltid rockare. Både jag och sambon är allätare när det gäller musik. Fast dragningen går mest åt rock och blues.

Cina: Jag blir oftast glad av sådan musik.

Bloggblad sa...

Över 60 gäller bara dragspel!

Så det så. Jag har alltså 1 år och 2 månader på mig att lyssna på vad jag vill. Men rock blir det inte och har aldrig varit, jag blir stressad av musik som har mer dunk än melodi.

Ballader och 60-talspop är min favvogenre.

Cicki sa...

Bloggblad: Är det sådana regler så får jag väl göra som man gjorde när man var ung, fast tvärtom. Ändra datum i legitimationen.....:-)

Smaken som baken är ju delad. Dessutom gillar jag också ballader och 60-talspop. Jag är allätare så det bara sjunger om det. Musik efter humör brukar gälla här. Jerkan är perfekt att dammsuga till, visste du det.....:-)

Anonym sa...

Tja, vad är normalt egentligen?! :-D Jag tycker du låter som en cool kärring! :-D ;-)

Bim HD sa...

Hm, varför ska man alltid behöva göra som sig i en viss ålder - helst vid 30-35 tror jag det inträffar, tyvärr... Varför kollar de på en som en idiot när man lyssnar på viss musik, klär sig i vissa kläder, målar sig eller VAD MAN NU VILL GÖRA...
Inte katten vill jag sluta med kjolar som slutar ovanför knät bara för att någon tycker det... jag vill inte sluta gillar kläder, än... inte sluta gilla skor, väskor osv förrän jag själv känner - nu ÄR det nog... Hm, när nu det infaller :P
Jajaja, jag kanske INTE har råd - men DET är en helt annan sak anser jag, basta!!!
Må så grankott...
... jag gör som jag vill, älska mig ändå, tack ;)

Moster Ma sa...

Det är nu det är dags att rocka loss!!!!

Cicki sa...

Annika: Jag fick höra av min svägerska i USA att hennes ungdomar hade tyckt att jag och sambon var coola, när de var här och hälsade på. Cool kärring är en komplimang för mig.....:-)

Bim: Att man inte har råd är en helt annan sak. Jag har inte heller råd med en massa saker jag gillar. Det innebär inte att jag slutat att gilla dem.

Moster Ma: Vi får ta en sån där riktig tantrockträff....:-)

Ruta Ett sa...

DET ÄR FULLSTÄNDIGT NORMALT!!! Vem bestämmer vilken musik man ska lyssna på?
Själv gillar jag Metallica och har gjort i åratal. Om jag ska tvingas lyssna på dragspel efter 60, så kommer jag att bli suicidal =))

Cicki sa...

Ruta Ett: Då är det bara att konstatera att jag är fullständigt normal....:-)