onsdag 12 augusti 2009

Baddräktsminnen

För att återkoppla till tidigare inlägg ang baddräktsinköp, så minns jag ett sådant köp för några år sedan. För att inte behöva utsätta mig för avslöjande speglar och ljus i en provhytt, kom jag på den lysande idéen att köpa baddräkt via Tradera.

Jag letade länge och till slut hittade jag en som föll mig i smaken. I beskrivningen stod det att materialet hade en inhållande effekt, inhållande av magar och kärlekshandtag. Turen var med mig så jag vann auktionen. Glad i hågen betalade jag och gick sedan i väntans tider.

Säljaren var snabb, så inom några dagar hade jag baddräkten hemma. Den var jättefin och sprillans ny med lappar och plast kvar där det skulle sitta. Så kom jag då till provningen. Jag är rätt vinglig numera, så de flesta klädesplagg där man ska trä i ben, måste jag göra sittandes. Så jag sätter mig på sängkanten och börjar dra upp baddräkten. Jag kom till låren, sedan var det stopp! Jag kom alltså inte i baddräkten!

Jag hade varit lite optimistisk med storleken, men det var nog inte det största problemet. Det var den inhållande effekten. Den höll åt så hårt att det var lögn att få på sig detta klädesplagg. Undrar hur jag sett ut om jag fått på mig den? Hade magarna tryckts upp och hamnat vid brösten? Det hade kanske rent av blivit en Pamela Anderson-effekt. Eller hade de tryckts upp ännu högre och gjort sällskap med dubbelhakorna? Jag fick aldrig svar på de frågorna eftersom jag inte kom i badplagget.

Det slutade med att jag lade ut baddräkten för försäljning igen och fick till och med mer betalt än vad jag gett för den. Det får man väl kalla en bra affär. Jag köpte ytterligare en baddräkt på Tradera. Den passade, men höll bara en säsong eftersom den inte var klorbeständig.

Jag fick mig ett gott skratt åt episoden både när det hände och idag när jag mindes den.

8 kommentarer:

Lisette sa...

Jag fick mig ett gott skratt av din baddräktshistoria. Jag riktigt ser dig, eller varför inte mig själv allt fläsk utanför baddräktskanterna. Häftigt!!
Inte dåligt att du lyckades kränga (!) den än en gång!

Cicki sa...

Lisett: Efter att ha jobbat i butik under den mesta tiden av mitt yrkesverksamma liv så har jag en rejäl säljartalang....:-)

engelsson sa...

Hihi underbart..du e rolig du..kram

Cicki sa...

Engelsson: Det gäller att se saker och ting från den roliga sidan. Man har ju hunnit få en del tokiga minnen genom åren.....:-)

MiasAteljé sa...

Ja det är tur att man har humor när nu figuren är som den är. Skrattar och ler när jag läser om dina våndor med baddräkten. Jag har också en snäll man här hemma som tycker "att det är väl inte så farligt" med några extra kilon. Kan han säga som är lång och mager.Han har väldigt svårt att hålla vikten och jag är precis tvärtom, så vi brukar skoja och säga att "familjevikten" är konstant han går ner och jag går upp.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Det är ju tur att gubbarna älskar oss som de är. Sambon har också lagt på sig lite för mycket de senaste åren. Så vår gemensamma familjevikt är verkligen inte konstant.....:-)

Cina sa...

Ojojoj! Visst är det hopplöst med de här inhållande effekterna??
Vad roligt du skriver! Fast jag vet ju att det är så lagom roligt när man står där med något man tänkt ta hela vägen upp och så liksom är det stopp halvvägs!
Heja dig som lyckades sälja den vidare! Varm kram!

Cicki sa...

Cina: När det här hände så kunde jag inte annat än skratta själv åt eländet....:-)