tisdag 21 april 2009

Ska vi byta grejer med varann?

Vi är ett gäng på fem tanter som träffas regelbundet. Det är alltid trevligt på många sätt och vis. Vi delar ljuvt och lett kan man säga. Vi delar också med oss till varandra, det vill säga att vi byter det mesta mellan oss. Eftersom vi fem är pensionärer, så har vi inte hoar av pengar att ösa ur. Men man kan hjälpa varandra genom att dela.

Så idag har vännen U varit hit och vi har delat. Till oss hade hon med sig en tapetrulle, som jag ska sätta på mina tyglådor så det blir mer enhetligt. Hon hade med sig två tröjor som sambon kunde ha, en bunt utlästa veckotidningar, plus att jag fick en fin blomma att sätta på bordet. Den var inte begagnad.

När hon åkte fick hon med sig en kasse med lakan och örngott för vävning och en jacka. Det här är ett perfekt sätt för oss att få lite "nytt" samt bli av med det gamla. Det är alltid någon annan som kan få glädje av det. Veckotidningar och böcker byter vi ständigt med varandra. När ingen annan längre vill ha, så är det dags för Återvinningen eller loppisen, beroende på vilket skick saken är i. Detta sätt att spara rekommenderas varmt i dessa kristider. Dessutom har man trevligt när man träffas och byter grejer.

7 kommentarer:

Christina sa...

Vilken bra idé! Det låter dessutom trevligt.

Le Loup sa...

Suverän idé!
Så där gör ett par vänner och jag också, det som jag inte vill ha längre, kanske någon annan vill ha och vice versa.

Cicki sa...

Det är toppen. Jag tror det var Ulla som började med det och sedan har vi andra hängt på.

Spader Madame sa...

Så gör jag och mina kompisar också - helt okej även om man kan köpa eftersom det är bättre för miljön! Fast för krisen är det inte så bra -den ska vi shoppa oss ur - men Spader köper i alla fall lägenhet, så hon gör väl sitt? KRAM!

Cicki sa...

Spader: Det är tur att du shoppar åt oss andra....:-) Det är mycket miljövänligt att byta prylar med varandra.

Pärlmudden sa...

jag o några vänner hade garnbytarkväll för ett tag sedna. Vi tog med garn som vi hade liggande o trodde vi inte skulle använda oss av, o så bytte vi med varandra.
Kul o trevligt sätt att umgås. Bra när någon annan kan ha användning av det man själv inte behöver/vill ha längre.
Ha en bra dag
KRAM

Cicki sa...

Pärlmudden: Det är också bra bytargrejer, garn alltså. Vi är några som syr som också byter tyger med varandra. Det är också bra. Det en annan tröttnat på blir till glädje för någon annan. Perfekt.