lördag 21 februari 2009

Utmaning

Viola har utmanat mig. Det är en utmaning som tilltalar mig. Den verkar lite annorlunda och roligt. Jag antar den så här sent en lördagkväll när natten börjar lida mot söndagen.

Utmaningen går ut på att skriva ner fem ogoda maträtter, och sedan skicka dem vidare till fem andra bloggare för att se om de vill/vågar äta detta. Vidare ska man tala om ifall man vågar/vill äta något från utmanarens lista.

Så här ser Violas ogoda maträtter ut och mina kommentarer på vad jag tycker om dem.

1. Levergryta/biff/stuvning. -Levergryta som är så gott. Tyvärr håller inte sambon med mig så det var länge sedan jag åt det.
2.Stroganoff av korv alt biff. -Korvstroganoff är en riktig favorit här hemma.
3. Fiskgratäng med mandelflan - Nu var det länge sedan jag åt det men helt klart gillar jag det.
4.Tonfisk på burk.- Tonfisk serveras nästan en gång i veckan här hemma. Tonfisksås med pasta är mums.
5. Stekt torskrom.- Oj, det har jag inte ätit på många år. Men så gott jag minns att jag tyckte det var. Viola får mig att känna mig mig som en riktig avfallskvarn som gillar det mesta. Hur ska jag få ihop en lista med ogoda maträtter.

1. Blodpudding. Jag tycker det är fruktansvärt äckligt och smaklöst. Ändå åt jag det många gånger när mina barn var små. Jag kamoflerade min ovilja med att äta potatis och lingonsylt till. Då blev det i alla fall uthärdligt.
2.Välling. Kan absolut inte äta/dricka något dylikt. När jag var barn har jag ett sånt där hemskt matminne när mamma tvingade i mig välling. Hon tyckte jag sjåpade mig när jag sa att jag inte tyckte om det. Vi skulle hälsa på en väninna till henne. Halvvägs dit kräktes jag upp all välling på trottoaren. Det var sista gången jag tvingades äta välling.
3.Pannkaka. En alldeles för överskattad maträtt. Den sätter sig som en klump i magen. Den serveras ibland här hemma, för att göra sambon glad. Jag brukar lyckas klämma i mig två stycken.
4.Grisfötter. Serverades alltid vid min mors och hennes mans julbord. Jag mådde illa när jag hörde detta knastrande när min mammas man åt dessa äckliga extremiteter inbakade i en massa dallrande gele.
5.Chokladpudding. Jag älskar choklad. Det är konsistensen på denna pudding jag inte klarar av. Återigen något som är geleigt.

Jag äter nog det mesta, men är kräsen på hur det serveras. Sallad ska skäras i små fina bitar. Såsen får inte vara för tjock och klibbig. Gillar inte när mat geggas ihop hur som helst. Gillar inte majonäsbaserade dressingar. Jag är nog ingen avfallskvarn i alla fall.

Och nu ska 5 utmanade bloggare kopiera mina ogoda maträtter, kommentera dem och sen skriva dit sina egna 5 ogoda och berätta varför de avstår från dem.( hängde ni med?)

De jag utmanar är:
Hilda
Ulvstrumpa
Spader
Kaffe med mjölk
June

Det ska bli kul att se vad de inte gillar för mat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den! ;) Har fixat den nu. Litet kul var den allt. =D

Tussegumman sa...

Hej min vän. Jag har lagt ut en skyddsängel på min blogg som du gärna får ta mig dig till din blogg. Önskar dig en fortsatt fin dag. Här är det snö och sol utanför mitt fönster/Kramar Tussegumman

Klimakteriehäxan sa...

Hej! Det tog lite tid, men nu har jag plockat upp bokutmaningen! Blodpudding och välling är klara toppnummer på listan över o-god mat - men mannagryn, oavsett vad man gör med dom, hör också hemma där!

Cicki sa...

K-Häxan: Jag såg att du gjort det. Det ska ju inte kännas som ett måste eller ett krav. Och apropå böcker. Imorgon börjar bokrean, vårens viktigaste höjdpunkt....:-)