söndag 15 februari 2009

Tummen upp för mig

Jag brukar inte förhäva mig annars och framhålla min förträfflighet. Men nu måste jag göra ett undantag. Jag är alltså bäst. I alla fall bäst på att fixa min symaskin.

Den har trasslat med övertråden hela veckan som gått och även lite tidigare. Jag har svurit ve och förbannelse, men det har inte hjälp. En sådan enkel sak som att ändra trådsspänningen var helt enkelt för enkelt. När jag för en stund sedan skulle sy ett band så höll jag nästan på att bryta ihop. Då ville ingenting fungera utan allt så bara ut som ett enda trassel. Det var bara att sprätta och försöka hitta problemet.

Då gick det upp ett ljus eller om tioöringarna trillade ner. Vilket vet jag inte men jag upptäckte en skruv som satt löst i spolhuset. Skruvade till den och Voilá så funkade maskinen igen.

Förstår ni att jag missat en yrkeskarriär. Symaskinsreparatör. Jag ÄR helt klart bäst, så det så!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det skönt de gånger man överraskar sig själv och glimmar till. =)

Cicki sa...

Helene: Mycket, eftersom de där stunderna inte kommer så ofta...:-)

Camilla sa...

Klart att du är bäst! Kan du inte komma hit och fixa min symaskin också? ;-)

Den vill inte sy zick-zack så som jag vill. Nålen rör sig som den ska, men ibland fäster inte trådarna ihop sig. Det ser ut som om trådspänningen behöver ändras, men det har jag provat och det hjälper inte.

Borde väl lämna in den, men det har inte blivit av.

Cicki sa...

Camilla: Det låter exakt som mitt problem. Kolla spolhylsan. Kolla hur det ser ut där tråden löper från spolen och genom spolhylsan. På min så satt det en lite flärp som var fastskruvad. Den skruven hade skruvat upp sig så flärpen var för lös vilket gjorde att trådspänningen blev för lös också. Jag kan ju vara din helpdesk och symaskinssupport i alla fall....:-)

Christina sa...

Vilken härlig känsla, den känns ända hit :D

Cicki sa...

Christina: Det kändes bra eftersom jag såg framför mig att jag skulle vara tvungen att köpa en ny. Jag hade ju denna maskin på service så sent som i somras. Nu är den som ny igen.....:-)

Anonym sa...

VAd underbart att du ser livet i från den ljusa sidan!
Klart du kan! och klart du är BÄST,det vet ju jag...
Kram på dig!

Le Loup sa...

Jag är imponerad, iofs det har jag varit redan innan av blott kunskapen att du kan sy.
När jag kommer i närheten av en symaskin är det som den tänker att nu ska det trasslas så mycket som det bara går. Jag blir röd, svettig och ilsken och det jag sytt ser ut ungefär som om jag sytt med förbundna ögon. Textillim heter min bästa vän i tygvärlden. Tyvärr..

Cicki sa...

Viola: Ibland är det kul att faktiskt få känna sig bäst. Numera har jag gett fingret åt både Luther och Janthe och känner mig bäst rätt ofta. Du är också bäst på ditt liv, lilla Tant Viola.....:-)

Shirouz: Det här att sy har faktiskt följt mig genom livet. Många av mina barndomsminnen handlar om mamma vid sin trampmaskin eller när vi syskon lekte koja under trampmaskinen eller när pappas kusin lärde mig sy dockkläder. Jag kan själv bli förvånad att jag inte sökte vidare till ett program som innehöll sömnad. Men jag var mycket förvirrad under mina skolår så det är väl där det sitter. Idag är sömnad mitt största nöje och att läsa.

Camilla sa...

Tack Cicki för ditt tips!
Jag rusade till symaskinen med skruvmejseln i högsta hugg. Men det hjälpte inte, för jag hittade ingen lämplig skruv att skruva på :-(
Nåja, det få gå ett tag till.

Cicki sa...

Camilla: Så synd. Det kunde ju ha lyckats. Hoppas du kommer på vad det är. Annars är det rätt billigt att lämna in de på service. Min la ju av i somras och då lämnade jag in den på en helservice. Han fixade allt för sjuhundra kronor. Det tycker jag är rätt billigt, i alla för i förhållande till vad det skulle kosta att köpa en ny. Min är ca 25 år gammal och har gått som ett urverk fram till i somras. Nu funkar den bra igen. Har sytt ett stickfodral idag.

Anonym sa...

Det är ALDRIG försent att sadla om! Tänk på det. Du kanske har en lysande karriär framför dig.

Tack för mail. Har inte orkat läsa hela ännu, är bara inne och kollar som hastigast. Har ännu sviter av kräksjuka som började exakt 22.45 i lördags kväll...

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Det vet du väl att man lär sig något nytt hela tiden, hela livet ut. Tror du man blir rik som symaskinsreparatör. Jag skulle så gärna vilja vara rik någon gång i livet....:-) Krya på dig, gumsan.

Spader Madame sa...

Klart att du är bäst- det har jag alltid vetat!! KRAM!!

Cicki sa...

Spader: Du är för gullig som smickrar mig så. Det har jag saknat hela tiden du varit bortrest.....:-)