fredag 20 februari 2009

Mysteriet med den borttappade provstickan

I vårt kök har vi mycket saker upphängda runt diskbänken. Vi har krokar på kaklet där en massa olika användbara redskap hänger. Under ett av skåpen har vi en liten manick hängades där vi har saxar, tesilar och två provstickor hängandes. Den där manicken kan man snurra på så att man lätt kommer åt det man ska ha. Mycket praktiskt.

En dag hängde det bara en provsticka där. Vi har i vanliga fall två stycken. Vi letade i diskmaskin, ifall den andra stickan hamnat i botten på maskinen. Nej, inte där. Vi letade i alla lådor, ifall vi i något förvirrat ögonblick lagt den fel. Efter mycket letade började vi fundera på om vi varit så förvirrade att vi slängt provstickan i soporna.

Tills igår, när sambon skulle vattna blommor. Då skramlade det mysko i vattenkannan. Mycket riktigt, där låg vår försvunna provsticka. Behöver jag tala om att vattenkannan står under den märkliga manicken där provstickan i vanliga fall hänger.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske det är som hos oss ibland. "Någon/Något" flyttar omkring saker, gömmer dem för att sedan lägga allt på plats igen..?

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Det kanske är någon liten hustomte som vill skämta aprilo med oss....:-) Jag vet inte om vi har det som ni har det men ibland känner jag att någon kommer in i ett rum utan att det gör det. Det är som en skugga som glider förbi. Men det är inget otäckt eller skrämmande. Det bara är där.

Hilda sa...

Cicki, du behöver absolut inte stressa med påsen. JAg ville bara att du skulle veta att jag inte glömt bort den utan att jag fortfarande vill ha den. Ta det lugnt och må gott. :))

Anonym sa...

Nu är 274 på väg till frun;-)
Kramkram

Anonym sa...

Påminner mig om en gång för sisådär 27 år sedan då mina nycklar till tvättstugan var spårlöst borta. Jag letade överallt för jag var i trängande behov av att tvätta. Men icke! Inte en tillstymmelse till nyckel någonstans. Så tvättiden sumpades och när jag senare på da'n skulle brygga kaffe så viker jag ut filterbehållaren och där... där låg nycklarna!
Nu var det ju inte jag som hade lagt dem där, utan min då tvåårige som som hade lekt gömma-nyckeln. *hehe*

Cicki sa...

Helene: Har också ett sånt minne. Det är nästan 30 år sedan. De extra bilnycklarna försvann. Det gick ju att hantera men det var rätt jobbigt att vi ständigt behövde låna bilnycklar av varandra. De var nog borta i nästan ett helt år. Tills jag en dag skulle plantera om blommor. Då låg bilnycklarna i blombordet. De hade hamnat så att jag inte såg dem när jag vattnade blommor. Men när jag började flytta på krukor då låg de där. Det var också ett stycke son som gömt dem.....:-)