söndag 29 april 2012

Före och efter

Före

 Egentligen borde jag fortsatt med bokhylleriet idag, samt bakat linfröbullar. Men det kändes mycket roligare att göra ordning på balkongen.

Nu känns det i hela kroppen men jag är så nöjd.
Före
Vi måste köpa mer matta, för den räckte inte. Där betongklumpen står (vid gallret) ska jag sätta ett miniväxthus för örtkryddor. I hörnan bakom ena stolen står en stor kruka med en spalje. Där ska jag ha tomatplantor.

Sedan ska balkonglådorna fyllas med olika sorters växter. Jag har fina pelargoner kvar från förra året och så fyller jag väl på med lite ettårigt.

På bordet står en kruka med månadssmultron som överlevt vintern. Jag har även en liten ros som jag fick av Polargrevinnan förra året. Den ska jag plantera om i en större kruka så blir den också jättefin. Lite lyktor ska få komplettera det hela.

Efter
Efter

11 kommentarer:

Beppan sa...

Vårstädat och inbjudande! Hos mig dröjer det säkert två veckor innan det blir städat på verandan. Snön ligger fortfarande envist kvar på gräsmattan....

Anonym sa...

Vad fint det blir! Tänk med röda pelargonior och lite annat grönt. En riktig liten oas får ni på er balkong. Möblerna är så snygga! Blir själv lite sugen på att köpa sådana...

KB

Cicki sa...

Beppan: Ja, det är ju lite senare hos er. Något jag tyckte var jobbigt när jag bodde i Sundsvall var att det blev aldrig riktig vår. Det var vinter och så blev det vår i en vecka och sedan var det sommar. Här nere hinner man njuta mer och hinna ifatt i huvudet. Allt annat var bättre i Norrland.....:-)

KB: Passa på nu när de är billiga på Rusta. Tror priset gällde t o m 2 maj. 395:-. Jag tror de har dem på Jysk också men där vet jag inte priset. De verkar i alla fall stadiga och bra och det är härdat glas i bordet.

AprilSus sa...

Åhh, vad härligt med lite nytt och fräscht. Ser jätte fint ut redan nu och ännu härligare blir det när det börjar blomma. Hoppas det blir många sköna sommar dagar/kvällar på balkongen för dig och sambon.

Själv har jag varit varit lite frånvarande ett tag, men nu har jag läst i kapp en del.

Många kramar!

Lisbet sa...

Jag önskar att all snö snart försvinner hos mig också. Sufade runt och hittade din blogg.

Ingabritt - after work sa...

Så fint det blir, bra jobbat. Balkonggruppen ni köpt har vi haft i flera år och vi är jättenöjda. Den står vid vår huvudentré och där har vi morgonsol så det är vår frukostplats. Jag kanske också måste fixa känner jag. Trevlig Valborg och kram förstås.

Moster Ma sa...

Nu spirar o gror det överallt.
Det blir en fin oas på er balkong!
Jag har börjat gräva i landet, men ber nog min "förvaltare" komma med jordfräsen, så jag spar på ryggen.

engelsson sa...

Vilket litet paradis du skapat..jag ska ta tag i min balkong nu under veckan..har köpt pelargoner billigt på Willys.. Ha en fin Valborg kram

Cicki sa...

AprilSus: Jag är otroligt nöjd. Ska även sy några roliga dynor till hade jag tänkt. Jag såg att ni hade långväga gäster.

Lisbet: Välkommen hit. Nu är våren på gång. Förhoppningsvis kommer den upp till er också.

Ingabritt: Vad bra att höra att ni är nöjda med er. Då vet man att man fått valuta för pengarna....:-)

Ha en skön valborg ni också.

Moster: Ta det lugnt och låt "förvaltaren" göra det tunga. Sedan tar du över och gör det roliga.....:-)

Engelsson: Jag har för en gångs skull lyckas få pelargonerna riktigt fina efter vinteruppehållet. Jag har lyssnat på råd från Bosse Rappne i Äntligen hemma.

Trebarnsmamman sa...

Härligt att få piffa lite. Det är er väl unnt!

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Det känns rätt trevligt just nu....:-)