fredag 4 maj 2012

Sekundsnabb rädsla

Vår toalettdörr är alltid öppen för Elvis skull. Vi har en liten spärr nere vid golvet så vi inte ska glömma oss och stänga den. Det här innebär att vi är lite bekväma och inte alltid stänger om oss när vi själva sitter där. Speciellt på natten.

Min säng står så till att jag ser rätt över hallen in på toaletten, när jag ligger där. Jag vaknade någon gång inatt och ser sambon sitta på toaletten. Han hänger lätt med huvudet.

Min första tanke är att nu har stackaren somnat på toan. Nästa tanke är att det hänt något värre. Tankarna får panik och det känns som en evighet innan jag tar mig ur sängen och kom fram till toan. Det handlar om bara några meter. När jag tar i sambon så reagerar han inte. Han är lite sval på huden. Mitt hjärta pickar på i raketfart. Tankarna far runt, runt.

Men tack och lov reagerade han när jag ruskade till mer bestämt. Och staplade tillbaka till sin säng och snarkade högt nästan innan han fått huvudet på kudden. Även jag somnade om lika snabbt.

Jag får hjärtklappning även när jag skriver om det.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men fy, vilken fasa... Jag förstår precis. Jag kan få sån skräck när min man plötsligt slutar att snarka.

Mångmamma sa...

Fy så otäckt.
Lite roligt också, med facit i hand.
En trött man du har, :)

Cicki sa...

Bloggblad: Det är ju tyvärr så att vi börjar komma upp i den åldern att vad som helst kan hända. Det kan det i och för sig annars också, men risken ökar ju med stigande ålder.

Mångmamma: Han har så ont ibland att det går ut över sömnen, så vissa perioder är han ständigt trött. Visst kan man skratta åt det nu när man vet att det inte var något hemskt....:-)

Ingabritt - after work sa...

Men hu, vad otäckt. Man kan ju få kaninpuls för mindre. Jag kan ibland också inbilla mig det värsta när något händer utanför ordinarie rutiner. Sedan tror jag kvinnor i allmänhet har en känsligare radar.

Annika sa...

Usch så otäckt :-(. Jag hade också blivit jätterädd.